hits

Annie

annielistic.blogg.no

912 dager

 • Publisert: 31.01.2018, 14:38
 • Kategori: Reise
 • Siden sist jeg var utenlands..

  Hvis du ikke regner med Sverige da, som jeg nå bor i. Så min siste reise utenlands var vel riktig nok til Norge.. JEG ELSKER Å REISE! Men, nå er det altså to år og seks måneder siden sist gang. Og det var også min verste tur noen sinne, men det er en helt annen historie. Egentlig så føles det ut som en hel livstid siden jeg landet på Gardemoen 27. juli 2015 etter et kort opphold i Tyrkia.

  Jeg har surfet i Portugal, seilt i Kroatia og reist fra Barcelona til Marbella med gode venninner. Platanias på Kreta, Eiffeltårnet i Paris og kinamat på Teneriffe. Det er ikke mangel på opplevelser og minner, men jeg vil ha MER! Amsterdam, Italia, London, Island, New Zealand og Hawaii er bare en brøkdel av steder jeg vil besøke. Jeg har så vidt vært ute av Europa, og det vil jeg endre på. Selv om Europa i seg selv er ren magi, jeg elsker Spania og Kroatia. ♥

  Men, så er det den forbanna flyskrekken og dødsangsten som ødelegger mye av motivasjonen og stemningen. Pardon my french: Men FAEN så irriterende! Jeg har dratt på ferie uten å booke hotell for helvette, når og hvorfor ble jeg så pysete? Før så klarte jeg i det minste å sjule litt av fryskrekken på flyet, men nå er det hyperventilering, armer overalt og tårer som spruter. MEN JEG HAR BESTEMT MEG. Jeg skal begynne å spare penger til å reise mer, og jeg skal drepe den frykten.. Eller, jeg skal stå i det og ikke la den vinne det beste i meg. Nok nå!

  Jeg og kjæresten har enda ikke vært på en ordentlig utenlandsreise sammen, og hva passer vel bedre enn en romantisk tur til London, Amstertam eller drinker i Barcelona (beste.byen.ever) for å dyppe tærne i vannet? En ting er sikkert, og det er at jeg behøver palmesus, nye lukter, bøtter med saltvann og et større bilde av hva verden er i livet mitt. ♥ Jeg er livredd for å dø, men jeg er mer redd for å ligge for døden og angre på alt det jeg ikke gjorde.. Fordi jeg var for redd.

   

 • Publisert: 31.01.2018, 14:38
 • Kategori: Reise
 • 0 kommentarer
 • bilturen fra helvette

 • Publisert: 13.07.2017, 10:48
 • Kategori: Reise


 • Som sagt så har jeg klart å rote bort/kaste(?) passet mitt... Så i forigårs måtte jeg bite i det sure eplet å kjøre tur-retur Røros for å skaffe meg et nytt. Heldigvis ble mannen med, og vi fikk låne en veldig god bil til å kjøre de ca. 100 milene med (nei, jeg overdriver faktisk ikke.)

  Veien til Røros begynte veldig bra, helt til vi møtte på veiarbeid som varte i 13 kilometer.. "Velg en annen vei om det er mulig" sto det på et skilt, men vi tenkte ikke at det kunne være SÅ ille som det faktisk var. Her snakker vi store steiner, jord, grus og ikke vei i det hele tatt! Vi kjørte i max 30 km/t for å unngå steinsprut og punktering, så det var jo også en erfaring. Rett før Røros oppe på et fjell ble det et lite helvette av et regnvær, det var som om jævelen sto på panseret og kasta en bøtte med vann på ruta om og om igjen. På veien tilbake bestemte vi oss for å ta ei litta omvei på en time, for å slippe det forbanna veiarbeidet. Det skulle vi IKKE gjort for å si det sånn..

  Jeg har ALDRI kjørt på så smale og dårlige veier, og jeg er vandt til å kjøre på _smale_ veier langt ute på landet i Larvik - troddet det var ille. Det var så vidt plass til to biler ved siden av hverandre, og folk kjørte som om de hadde tæsha både kjærra og drivstoffet sitt. Vi møtte en flokk med reinsdyr midt på veien, så flere fare-skilt for brunbjørn (!), og der veiene var som værst hadde de slengt noe ubrukelig rød grus over, så det spruta steiner til alle kanter. Brukte lett over en time på den "lille" omveien for å si det mildt! Men vi kom oss frem og tilbake uten ei ripe, heldigvis. Og fine bilder av Rudolf fikk vi jo.

  Lensmannskontoret i Røros var et koselig lite sted, med ekstremt god service ♥ Så nytt pass gikk heldigvis som en drøm, jeg får det i posten om et par uker. Vi tok en burger på en søt restaurant, og det er fader'n meg den beste burgeren vi har spist det var vi enige om begge to. Jeg tok en chilli-burger og R tok en med blåmuggost.

  Vi fikk knipsa noen bilder av den bittelille byen og kjøpt litt nødvendig norsk proviant (sørlandschips og freia) på den lokale coop'en, før vi satte kursen hjem mot Sverige igjen, og vi skreik av lykke begge to da vi fikk se Sundsvallsbroen igjen. Alt i alt var det en kaotisk men hyggelig tur ♥ Men folkens, hold avstand i trafikken a', folk kjører jo som idioter og udyr om hverandre.  Nå er vi i leiligheten å har siste innspurt på soverommet, planen er å hente sengen og flytte inn i dag. Vi har bygget det som bygges skal, og nå gjenstår monteringen og litt maling her og der. Iiiiih, det blir så fint! ♥♥♥

 • Publisert: 13.07.2017, 10:48
 • Kategori: Reise
 • 2 kommentarer
 • 24 timer i Stockholm

 • Publisert: 02.07.2017, 17:17
 • Kategori: Reise


 • Etter tre-ish timer på toget så kom vi frem til Stockholm. Jeg var ganske spent på denne byen siden alle virkelig har skrytt den opp i skyene og fortalt hvor fint det skal være. Byen var stor, det var MYE folk,gamla stan var ganske sjarmerende, men det var alt for mye folk og turister der til å orke mer enn to minutter om gangen. Hostellet var en liten skuffelse, og jeg synes prisen var litt for høy for standarden - men frokosten var overraskende bra!

  Vi spiste en god middag i sentrum før vi tok "tuben" til Globen, der tok vi et par glass før vi fant frem til riktig inngang. Dum som jeg er så hadde jeg selvfølgelig systemkameraet i vesken, og det er jo absolutt IKKE lov med systemkameraer inne i Globen når det skal være show der - så da måtte vi tenke fort. Vi endte opp med å spørre dørvakten på O'Learys om han hadde mulighet til å passe på det mens vi var inne på showet, og heldigvis sa han ja! Vi kom først inn på showet og fikk goood tid til enda et glass.. Haha, man skal da kose seg når man er på mini-ferie!

  Ricky Gervais - Humanity! Altså: Terningkast seks, ti av ti, high five og raketter! Jeg elsker at han har en hensynsløs humor, at han kan få folk til å le av det mest smertefulle som finnes i dagens samfunn. Han kan virkelig kødde om ALT! Ikke dra på showet hvis du blir lett offended, ikke se på hvis du ikke tåler mørk mørk MØRK humor - da hadde du vridd deg av smerte i stolen. Som Ricky sa: "we're all gonna die, so let's have a laugh"! Alt kan tulles med, det kommer an på spøken. Jeg er så glad for at vi bestemte oss for å kjøpe de bilettene og dra til Sthlm, det er noe av det morsomste jeg har opplevd. Vi lo så vi grein og fikk kramper begge to, for å si det mildt! Verdens beste stand-up komiker spør du meg.

  Når vi kom tilbake for å hente kameraet så husket vakten oss med en gang, og vi fikk tilbake kameraet. Man kan fortsatt stole på folk, det er deilig å vite! En stor CHEERS til dørvakten på O'Learys ved Globen, du må være et av verdens snillesre mennesker! Vi tok en drink der før vi dro inn til byen igjen for en subway og litt mer drinks, før vi krøp til sengs på det skumle hostellet. Jeg har virkelig sett på alt for mye serier, for jeg var bombe-sikker på at noen skulle bortføre meg hvis jeg gikk på toalettet alene.

  Jeg ble altså ikke kidnappet, og overlevde natten helt fint! I dag har vi tuslet rundt og sett litt mer av byen, drukket litt kaffe og spist litt muffins. Stockholm er mye finere enn Oslo, og det er nok gamla stan og havet som gjør det slik. Synd det alltid er så mye bygningsarbeid i store byer, det ødelegger så mye av helhetsfølelsen man kunne ha fått. Men jeg er stort sett veldig fornøyd med det siste døgnet, og er som sagt utrolig glad for at vi tok turen.

  Nå sitter vi på toget mot Sundsvall, og det skal bli deilig å komme hjem igjen. Etter å har bodd i en storby i seks år, har jeg har rett og slett fått nok av folkemengdene, jeg takler det svært dårlig nå i forhold til før. Men det er deilig å tenke på at det ikke er så langt unna, da har man muligheten til å dra hvis det skulle friste med storbyshopping og show! ♥

  Noen av bildene er tatt av @robshootsraw

 • Publisert: 02.07.2017, 17:17
 • Kategori: Reise
 • 0 kommentarer
 • hello sweden!

 • Publisert: 23.12.2016, 10:16
 • Kategori: Reise


 • First time in Stockholm ♥

  Hei og god lillejulaften! Håper alt står bra til, og at du gleder deg til i morgen?
  I går satt vi på toget fra halvt tolv på formiddagen til halv ni på kvelden, og det er den BESTE reisen jeg noen sinne har hatt! Ingen sikkerthetskontroller, ingen turbulens, ingen angst - jeg kommer mest sannsynelig ikke til å sette meg på et fly igjen nå, gjør jeg vel? Fader.. Og da vi nesten var fremme, så fikk vi en push-varsel fra aftonblatet om at noen hadde "sett" Berlin-terroristen på Arlanda flyplass i Sthlm, vet ikke om det var noe sannhet i det eller om folk rett og slett ser han over alt nå, fordi vi blir engstlige... Men, glad er jeg for at vi ikke var der. Verden er så ekkel akkurat nå, men nok om det.

  Fikk sett bittelitt av Sthlm i går, da vi skulle bytte tog. Bare innsiden av togstasjonen, but still? hah. Jeg beklager foresten hvis teksten min er litt rar, eller sammensatt på en irriterende måte idag. Jeg har ikke sovet mer enn tre timer på to døgn, er helt ødelagt i magen og sliter med å konsentrere meg på grunn av det. Dessuten sitter jeg å blogger fra en "stuga" i Sundsvall som totalt tar pusten fra meg, det er så forbløffende vakkert her. Akkurat nå sitter jeg i "glasshus" med soloppgangen bak meg og havet rundt meg. Verden er ekkel, men den er faen så vakker også!

  Må faktisk bare snu meg og nyte synet akkurat nå, skal knipse bilder også så dere får se! Nå skal jeg kose meg max med mannen jeg elsker og familien hans, jeg er verdens heldigste jente, faktisk! ♥

  Vi snakkes litt senere.

 • Publisert: 23.12.2016, 10:16
 • Kategori: Reise
 • 0 kommentarer
 • travelplans

 • Publisert: 11.06.2016, 16:27
 • Kategori: Reise
 • Jeg skal spare så mye penger i løpet av de fem neste årene, så skal jeg og kjæresten legge ut på reise. Dette er noen av de stedene jeg DRØMMER hardt om å reise til. Nå driter jeg i flyskrekken og bare planlegger, man kan ikke slutte å leve bare fordi man har en liten fobi!? Vel, den er ikke liten.. Men, reiselysten er større - og heldigvis kan man komme seg veldig langt her i verden med andre transportmidler.

  Tanken min er å ta fly til enten London eller Amster og fortsette reisen med cruise derfra! Vi får se hvordan det blir, men dette er noe jeg skal gjøre! Dette er virkelig noe som motiverer meg til å spare.

   

  # AMSTERDAM   

  # LONDON  # HAWAII  # FIJI  # SAN FRANSISCO  # DE GRESKE ØYER  # ITALIA MED BIL  # CUBA  # NEW ZEALAND  # VENICE - CALIFORNIA  # GOLD COAST


  Dette er toppen av listen akkurat nå! Jeg vil få med meg hele Australia, helst! Og mens jeg er der skal jeg selvfølgelig få med meg en eller ti konserter med favorittmusikken som selvfølgelig er Australsk hiphop og Hilltop Hoods som ruver på toppen. Sparingen starter NÅ!
   


   

 • Publisert: 11.06.2016, 16:27
 • Kategori: Reise
 • 2 kommentarer
 • restless

 • Publisert: 11.06.2016, 11:16
 • Kategori: Reise
 • God morgen ♥

  Jeg hadde gitt ALT i verden (nesten) for å våkne opp her i dag, Wakiki beach på Hawaii.

  Rastløsheten griper tak i meg flere ganger om dagen. jeg må reise! Men, dette året strekker ikke pengene til helt - det må man bare godta. Så jeg har snekret sammen en plan, som gjør at jeg kan besøke alle disse stedene jeg drømmer om sammen med min bedre halvdel. Det er ingen andre jeg heller vil reise med og dele disse opplevelsene med, enn han. Selvfølgelig skulle man tatt med hele venninnegjengen på tur også, men det blir noe spesielt med sin utkårede kjærlighet i disse settingene kan jeg tenke meg!

  Planen går som så; jeg skal spare og spare helt til han er ferdig med utdannelsen sin - så reiser vi! Jeg vil starte i London og... Nei, nå må jeg holde kjeft så jeg ikke røper neste innlegg. Men, følg med!
   

 • Publisert: 11.06.2016, 11:16
 • Kategori: Reise
 • 4 kommentarer
 • Wanderlust: Milano!

 • Publisert: 20.01.2016, 13:13
 • Kategori: Reise
 •  

  Nå er det bare 79 dager igjen til vi drar -  MILANO!

   
  Vi skal bo i en leilighet 15 minuttter unna sentrum, det går både tog og metro rett i nærheten - så det er et flott utgangspunkt. Jeg kan veeeeldig lite om Milano, bortsett fra at jeg har hørt om den magiske kirken - Duemo de Milano (?) som vi har blitt anbefalt å se. Så er det noen der ute som har vært i Milano? Trenger restaurant-tips og shopping tips. Vi skal på interiør-messen en av dagene, så skal vi en tur til Gardasjøen tenke vi, og kanskje ta et tog til Sveits.. Hvis vi får tid. Også har jeg heldigvis med meg en verdensvandt venninne, vi kommer til å ha det kjempe gøy sammen! Vi lander på lørdag, resten av klassen kommer ikke før mandag/tirsdag - så vi tar en liten ekstra-ferie vi. Jeg gleder meg mest til å smake ekte Italiensk pizza, og spise gelato og masse pasta! Det er lov å bli feit på ferie, si! 

  Så, har du noen Milano tips? Eller Gardasjøen, Sveits?

 • Publisert: 20.01.2016, 13:13
 • Kategori: Reise
 • 6 kommentarer
 • Booking.com - Dårlig service.

 • Publisert: 13.01.2016, 13:00
 • Kategori: Reise
 • Vi skal til Milano i april med klassen.

  Grunnen til at vi drar dit på studietur, er den store design messen som årlig er der nede. Akkurat denne uken er det MANGE som reiser ned til Italia (65% av stedene i Milano er booket allerede) - og vi bestillte derfor hotell og fly veldig tidlig, i august. I går skulle vi inn å se på hotellet en gang til, og da stod det "denne bookingen er avbestillt!" Du kan jo tro vi fikk hakeslepp og angst, så vi ringte hotellet. Det var ingen som tok telefonen, så vi ringte booking som fikk kontaktet hotellet for oss. Svaret vi fikk var at på Mastercardet finnes det en slags sperre i mellom Norge og Italia, så de kunne ikke trekke penger fra kortet. Vi skulle ikke betale før vi kom ned uansett, og det er penger på kortet. 

  Vi synes jo at dette er noe som booking.com burde opplyse om, når de får bookinger til Italia - når de vet om problemet fra før! De nektet å kompansere med noe som helst, og kunne ikke gjøre noe annet for oss heller. Det var rett og slett ræva kundeservice, og jeg kommer ikke til å benytte meg av booking.com sine tjenester igjen. Jeg skriver dette, slik at alle som skal reise er obs på at mastercardet ikke alltid blir godkjent. Vi fikk heller ikke noe mail om det, noe booking skulle ha sendt oss med en gang! Man registrerer jo telefonnummer og adresse også, så det er jo mulig å sende en sms. Vi fant fort ut at dette hadde skjedd med flere i klassen også.

  Vi hadde heldigvis utrolig flaks, og kapret en leilighet fra airbnb.no - noen som har benyttet seg av den siden før?

   

 • Publisert: 13.01.2016, 13:00
 • Kategori: Reise
 • 0 kommentarer
 • Wanderlust.

 • Publisert: 07.01.2016, 15:10
 • Kategori: Reise
 • Noen fler pingler der ute som fryser rumpeballene og nesetippen av seg?  Jeg tviler på at det finnes en eneste dråpe med stolt viking-blod igjen i de blå-frosne årene mine! Jeg blir helt udugelig når gradene faller under 0. Og jeg fryser så fort det er under 22 grader inne. Jeg syter og gnåler om den jævla kulda konstant!! Burde egentlig bare legge meg i hi, og bli der til våren kommer - sånn for å skåne de rundt meg. Ikke kan man stå på snowboard eller skøyter når det er såppas kaldt som det er her nå heller. "Jævla søring" tenker sikkert noen nå, men ja! Jeg er søring.. Hadde daua etter en natt i Finnmark nå, for å si det sånn. Jeg kan prise meg lykkelig, for at de nektet meg å komme inn i militæret!

  Jeg satt å drømte meg bort til Australia her om dagen. Der er det jo sommer, nå! 22 grader før klokken ti om morgenen, og 29 grader midt på dagen! Åhh, kan vi ikke bare hoppe på neste fly, drite i alt som heter utdanning og jobb.. Bare leve livet på en perfekt bølge, og drikke høye paraplydrinker - kun iført bikini?! Det er ikke noe jeg ønsker meg mer, akkurat nå.


  //Bildene er tatt fra pinterest.

  Se på det her da!? Ser ut som en veldig, veldig, veldig god drøm. Jeg har ALLTID vært interessert i å dra til Aussie, Gold Coast spesielt! Det er noe med menneskene som kommer derfra, og de har kenguruer der, og man kan surfe hele dagen! Og dessuten produseres verdens beste hip hop der nede! Ja, jeg vet at alt i Australia vil drepe deg og sprøyte gift inn i kroppen din, men det er veldig verdt det - for noen timer i sola. Da hadde jeg i det minste dødd lykkelig og - ikke minst; varm!

  Men, det er vel bare å bite gebisset sammen, og holde ut i to-tre(!) måneder til. Håper det er drit varmt i Milano når vi skal dit i April.

  Har du en destinasjon du alltid har drømt om å reise til?

   

 • Publisert: 07.01.2016, 15:10
 • Kategori: Reise
 • 2 kommentarer
 • Tyrkia

 • Publisert: 24.07.2015, 18:42
 • Kategori: Reise
 •  
  Dette er da utsikten jeg har akkurat nå. Klokken er 19:23 her og det er fortsatt 30 grader, fantastisk!

  Turen hit gikk egentlig overraskende bra! Jeg må gi en liten shoutout til SAS-crewet på flyet jeg tok! Jeg har aldri blitt så godt tatt vare på under en flytur før, noe som gjorde reisen min mye lettere. Jeg fikk tilogmed snakke med kapteinene og titte inn i cockpiten. Det kom noen tårer på turen opp, og jeg kjente angsten rett bak meg hele veien. Men, det er en av de mer behagelige flyturene jeg har hatt på en stund.

  Jeg ble hentet av venninnen min og hennes to vakthunder i Gazipasa, og vi kjørte en halvtime til leiligheten hennes i Oba. Vi bor tydeligvis i et veldig skummelt strøk, der sigøynerne raner deg med masjeter... Men, det bekymrer jeg meg ikke over når vi har en stor og en liten vakthund som lager et forferdelig leven dersom noen banker på, eller de hører en lyd ute i trappen. Jeg hadde han ene inne hos meg i natt, og han andre sov på rommet til venninnen min. De innfødte her er som regel kjempe redde for hunder, og rygger langt unna når de ser oss komme, haha. Det er rart at de har et så dårlig forhold til dyr her nede, det eneste jeg har sett er løshunder og et par katter. Det er en dame her nede som har startet et hjem for de løse hundene, og jeg kan merke at det hjelper! Har bare sett to stykker her så langt, og de så ut til å ha det greit etter forholdene.

  Etter å ha vært våken i over 30 timer, så åpnet jeg flaska med gin.
  Det kom tre venninner hit og vi satt på verandaen her frem til vi skulle ut. Da vi kjørte i taxien, så jeg noe av det villeste jeg noengang har sett. EN HEL FAMILIE PÅ ÈN LITEN SCOOTER! Foran satt ei lita jente, på kanskje 5-6 år, med pappaen og bak der igjen satt mammaen med en nyfødt baby i hendene! Null hjelm, og null beskyttelse. Altså, hvordan? Senere på kvelden så jeg en baby i en barnevogn som lå og sov med et hørselvern på, rett utenfor et utested i barstreet. Helt normalt her nede, virker det som.

  Vi møtte litt flere bekjente av venninnen min, og drakk kanskje litt for mye. For før jeg visste ordet av det så sto jeg på den obligatoriske bardisken, og danset etter fem år gamle drittsanger fra Danmark. Men, morro var det! Vi ble kjørt hjem, og jeg sloknet med en gang hodet traff puta - det var lenge siden det!

  Idag gikk vi tur med vofsene tidlig på morgenen, så de ikke skulle dø av heteslag. Så tok vi en bitteliten tur på standa her nede, men det orket jeg ikke lenge.. Det har seg nemlig slik at min lever ikke setter veldig stor pris på dehydrering+alkohol og null søvn, så jeg hadde rett og slett for vondt! Nå skal vi lage deilig middag her hjemme, og kanskje en tur bort til Alanya senere for en kaffe, blir ikke mer fest ved det første - deilig! Jeg kjenner at fjorten år gamle meg ikke er tilstede i hodet mitt lenger, og at party-tur ikke har vært det beste jeg vet de siste 3-4 årene. Men, vi skal kose oss masse!

  Foresten så har jeg jo vært så smart og ikke bestille bilett hjem.. Og nå ser det ut som ALT er fullt, og det kun er fly med mellomlandinger igjen. Håper virkelig de setter inn noen fler fly, noen som vet om de pleier det?

  Håper været er litt bra der hjemme også?

   

   

 • Publisert: 24.07.2015, 18:42
 • Kategori: Reise
 • 10 kommentarer
 • Flyskrekk?

 • Publisert: 19.07.2015, 16:12
 • Kategori: Reise
 • Jeg drar til Tyrkia om få dager - jeg gleder meg masse! Gleder meg til å besøke venninnen min som skal bo der i et år, til lange strender, paraplydrinker og skyhøye temperaturer. Jeg gleder meg til ALT, bortsett fra flyturen.. Som jeg da altså skal lide meg igjennom, alene.

  Noen ganger kan bare tanken på å sitte i en flyvende dødsboks få meg til å flippe ut, tankene spinner og jeg blir klam i ansiktet. Hvordan kan dere sitte der å spise potetgull og smile mens motoren lager slike lyder? Kjente dere ikke den siste "bumpen" der? Vi dør, vi dør.. PANIKK!
  Slike tanker er helt normalt når jeg setter rumpa mi ned i et flysete, mens tårene renner ukontrollert. Utrolig slitsomt!

  Jeg har gravd langt ned i internett-verden og lest alt som er av selvhjelp og tips til folk med ekstrem flyskrekk, eller dødsangst om du vil. Lite hjelper når man er så redd, men disse linjene her har forberedt meg litt på neste flytur. Jeg har skrevet dem ned på mobilen, og skal ta de frem når jeg henger langt over skyene.

  Hva skjer når motoren stanser? Vil flyet falle rett ned?
  Passarsjerfly har MINST to motorer, og det fungerer fint og både fly og lande med bare en motor. Selv om alle motorene stanser, så vil et fly fortsette å seile i rundt 20 mil. Et tungt fly vil faktisk seile lenger enn et lettere fly.

  Er det stor sjanse for at flyet kan kollidere i luften?
  Kontrolltårn på flyplasser har radarer, så flygeledere kan følge fly i deres kontrollområde. De vil gi nødvendige beskjeder til flygere og kontrollere retning, fart og høyde.

  Er det farlig når lyden i motoren forandrer seg? (Dette lurte jeg veldig på..)
  Lyden i motoren forandrer seg når flyet kommer opp i marsjhøyde. Når flyet går opp og ned under flyturen, vil også lyden forandre seg. Dette er altså ingenting å være redd for.

  Har jeg grunn til å få panikk hvis sidemannen ikke har skrudd av mobilen sin?
  Nei. Hvis kapteinen merker forstyrrelser i radiofrekvensen, vil passasjerene med en gang få høre fra cockpiten.

  Er lyder fra flykroppen et tegn på at noe er galt?
  Heller sjeldent! Det kommer en hel masse lyder fra et fly i normal bevegelse, og sannsynligheten for at det er en av disse du hører er mildest talt overveldende. Like etter takeoff og rett før landing kan du høre hjulene sige inn og ut. Motoren skifter takt når flyet er i marsjhøyde, og små motorer skuffer platene i vingene hit og dit når pilotene styrer. 

  Andre personlige erfaringer jeg har opparbeidet meg etter 7 år med denne skrekken;
  1. Hold deg unna koffein dagen før og på avreisedagen. Hold deg til vann og ting med lite sukker, så blir du ikke like "oppspilt".
  2. Man kan også ha et gummistrikk rundt håndleddet som man drar i og slipper hver gang angsten sniker seg innpå, det kan hjelpe litt.
  3. Valium og sovepiller fungerer IKKE dersom man er så redd som meg, men er du bare en smule engstelig så kan det kanskje være en løsning. Men du kan ALDRI drikke alkohol dersom du har tatt slike medikamenter.
  4. Et glass (eller ti) med vin eller en øl er ingen dum ting dersom du ikke kan slappe av.
  5. Ta med deg laptop/mobil/nettbrett og stapp harddisken full med bra musikk, underholdning eller lesestoff! Det hjelper å holde tankene borte fra det faktum at du er alt for mange kilometer opp i luften.
  6. Følg med på flyvertinnene, er de rolige - så er det mest sannsynelig ingen fare. Si gjerne ifra om at du er engstelig for å fly, de er trent opp til å takle slike situasjoner.
  7. Ha GOD tid når du skal reise. Jeg gjør gjerne ferdig pakkingen noen dager før, og er på flyplassen minst to timer før takeoff.

  Er det noen andre som har gode tips for oss med flyskrekk, ikke hold tilbake!
  (Og nei, det hjelper IKKE å si at det er flere ulykker med bil..)

   

 • Publisert: 19.07.2015, 16:12
 • Kategori: Reise
 • 6 kommentarer