Annie

annielistic.blogg.no

homemade protein bars

 • Publisert: 12.01.2017, 11:00
 • Kategori: Mat


 • Homemade goodies ♥

  God morgen! Sovet godt? Det har jeg, takket være vitaminene fra sleepcare! Jeg har slumret og slumret som en idiot, og nå skal jeg snart få rumpa mi opp på treningssenteret. Det blir en vanskelig oppgave egentlig, fordi leggene mine er støle helt ut av en annen verden.. Lurt å kjøre på med 15 kg på legger, første dag tilbake etter nyttår eller? Nei. Ikke for meg.. Jeg skal klare det uansett, for rumpa mi trenger virkelig en litta boost nå etter all latskapen som har rådd de siste månedene.

  Uansett, jeg slang sammen noen energi/protein-bars her om dagen som faktisk ble utrolig gode! Jeg klarer ikke å gi dere eksakt oppskrift, da jeg bare kastet noen ingredienser oppi en bolle og putta det i ovnen. Jeg brukte: usalta cashewnøtter, crunshy musli, rosiner, fullkorns müsli fra eldorado med jordbær og mango, én 1/2ts kanel, tre eggeplommer og én eggehvite (kan sikkert sløyfes for vegan/vegetar), litt akasiehonning og 3 SS med hemp-protein (100% vegansk). Med andre ord, en skikkelig proteinbombe som passer perfekt som gainer-mellom-måltid, eller påfyll rett etter trening i mitt tilfelle. Det holder med én!

  Jeg trykket massen godt ned i en ildfast form, så den ble skikkelig kompakt. Puttet den så i ovnen på 125 grader i ca 15 min. La de kjøle seg ned på benken og putt så hele massen i fryseren. Jeg lot den stå over natten før jeg kuttet små rektangler med en skarp kniv. Så pakket jeg de inn i litt bakepapir med strikk rundt, og puttet de tilbake i fryseren. Disse er virkelig en suksess her hjemme, og mannen har tatt med seg et par stykker på jobb hver morgen. Neste gang skal jeg sløyfe eggene, og putte i litt kokos kanskje? Tror det kan rekke med honning for å holde dem sammen, når man lar det stå over natten i fryseren. Hemp-protein er supert, og det smaker godt! Finnes både på coop og meny som jeg har sett, og sikkert på helsekosten også.

  Har du en god oppskrift på protein/energi bars? Del gjerne eller legg igjen en link i kommentarfeltet! Vi blogges litt senere i dag ♥

   

 • Publisert: 12.01.2017, 11:00
 • Kategori: Mat
 • 3 kommentarer
 • hockey-brekkie

 • Publisert: 25.09.2016, 14:08
 • Kategori: Mat
 • Perfect brekkie on a hockey-sunday ♥

  Hei igjen! Jeg er fortsatt utmattet etter nattens "mareritt-anfall", men det hjalp med et par lapper til senfrokost altså! Alt jeg kunne tenke på i natt etter jeg hadde våknet var lapper. Jeg ønsket bare det skulle bli morgen fort, så jeg kunne gå ut på kjøkkenet og slenge sammen en røre. Haha, ikke verdens sunneste frokost, men helt innafor når det er helg og man kan kose seg litt ekstra. Alle burde unne seg noe godt fra tid til annen, jeg er livsnyter av natur og er totalt avhengig av utskeielser i ny og ne for å holde meg i gang. Alt med måte, haha - kan ikke få sagt det nok.

  Nå skal jeg prøve å få konsentrasjonen min over på noe annet enn søvnparalyser og den slags. Det er kamp dag i dag! Sverige møter Team Europa i ishockey (world cup) og vi er mer enn bare nervøse her hjemme. Jeg heier alltid på Sverige, men i dag er det faktisk en nordmann med det andre laget som jeg er stor fan av. Den eneste spilleren fra Norge som utmerker seg stort (etter min kresne svenske-hockey mening) nemlig zuccarello! Haha, nå forstår jeg at jeg babler om ting for spesielt interesserte, så jeg burde kanskje gi meg her? Men, jeg heier på svergie i dag og litt på Zucca (som foresten yucca-palmen min er oppkaldt etter "zucca-palme" ehe.. tog du an?) så vi får se hva som skjer. Spennende blir det i allefall! Vi trenger et vinn i dag, særlig siden favorittlaget våres i SHL tapte i går.. Haha, ja jeg vet.

  Jeg kommer i alle fall til å skli rett inn i hockey-Sverige når vi flytter dit. HAHA! ♥

   

 • Publisert: 25.09.2016, 14:08
 • Kategori: Mat
 • 2 kommentarer
 • hjemmelaget ostebrød

 • Publisert: 29.08.2016, 12:45
 • Kategori: Mat
 • Hei mandag! ♥

  Innleggene som skulle kommet i går, får komme i dag i steden. Jeg hadde problemer med nettet, og vi kosa oss litt ekstra her hjemme - siden mannen starter på dag èn, av seks års skolegang i dag(!) Altså, seks år!? Jeg er så stolt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg, og kan med hånden på hjertet si at jeg ALDRI hadde klart det.

  Vi prøver stadig å finne på nye ting å putte i matboksen, siden vi er ganske "kresne" på det begge to. Vi prøvde oss på et ostebrød i går, som faktisk ble kjempe godt - og sikkert ekstremt godt tilbehør til gryter og supper! Det ble litt tørt over natten, siden vi la det i kjøleskapet innpakket - så lag det helst samme dag som det skal brukes! (noen som har tips om hvordan man kan lagre det for at det ikke skal bli tørt, fryser?)

  Her kommer oppskriften!

  Smaker aller best rykende varm. Men, jeg tror man kan fryse ned brødene og varme dem opp igjen også. Enkel og grei oppskrift, som heller ikke er så dyr å lage da man ofte har ingrediensene stående i skapet. Uten egg og like god uten kjøtt, så kan brukes i et vegetarisk kosthold også! ♥

 • Publisert: 29.08.2016, 12:45
 • Kategori: Mat
 • 3 kommentarer
 • lerum vs nora

 • Publisert: 21.08.2016, 15:07
 • Kategori: Mat
 • I dag har vi tatt livet med ro her hjemme. Musikken er på og movemberkoppen er fylt opp med deilig mocca fra kaffemaskinen, livet er digg på søndager som denne. ♥  Jeg smakte på et par sånne cottage cheese mellommåltider fra tine's 14-serie her om dagen, en med eple og pære og en med jordbær og granateple. De var SÅ GODE, så jeg bestemte meg for å hive meg på cottage-cheese kjøret igjen. Noe av det beste jeg har smakt er cottage cheese med eplegele! Denne gangen kjøpte jeg et syltetøy med eple og pære fra lerum og et med jordbær fra nora. Det er mye billigere å kjøpe store bokser med cottage cheese på butikken og blande det med sin egen topping, selv om 14 serien er fantastisk for livet på farten.
     Jeg ble så skuffet av dette syltetøyet fra Lerum, det smakte så fake at jeg måtte kaste hele bollen. Jeg skjønner at folk tror søtstoffer er bedre å få i seg enn sukker, men akkurat der har jeg en helt annen mening! Bedre med naturlig, uansett - spør du meg! Stevia er jo faktisk naturlig, mener jeg å ha lest (jeg er jo ikke noe ærnæringsrådgiver altså) - så det er kanskje ikke en ulv i fårklær, men dritt smaker det. Den der aspartamen som de putter i lettbrus osv, det dødningshodet kan du få gratis av meg - jeg synes faktisk det smaker helt forferdelig.

  Men, det var ikke poenget, poenget er at søtstoffer alltid smaker så ekstremt fake på mine smaksløker. Jeg har aldri forstått hvordan folk får i seg pepsi max, stevia, sukrinboller å sånt skvip. Så jeg måtte dra frem den gode gamle varianten fra nora, med vanlig mengde ekte sukker og ikke noe fake virvarr av smaker som kiler meg i brekkemuskelen. Neste gang skal jeg lese varedeklarasjonen veldig grundig før jeg prøver noe nytt i frokosten min.

  ALT MED MÅTE! ♥

   

 • Publisert: 21.08.2016, 15:07
 • Kategori: Mat
 • 4 kommentarer
 • friske marinader for sensommer-grillings

 • Publisert: 15.08.2016, 12:00
 • Kategori: Mat
 •  

  Ahh, det er få ting som slår grillings på varme sommerkvelder.

  Vi tviholder som sagt på sommeren, og planlegger å melke det vi kan av solstråler fra balkongene her hjemme. I går grillet vi et herremåltid og slukte det mens vi så på håndballkampen. Her kommer bilder og oppskrift på to marinader, hvis du er like ivrig på å tvinge sommeren til forlengelse som meg! Jeg kan foresten ikke tro at vi har kommet oss ut i august allerede, hvor stakk sommeren av liksom?

  HELGRILLET SVINESTYKKE I CHILLI OG EPLECIEDER
  DU TRENGER 
  Et helt stykke svinekjøtt*, gjerne indrefilet
  2 ss chilliblanding, eller en annen form for chilli krydder
  2 ss urtekrydder med timian og rosmarin / eller 1 ss av hver (bruk gjerne ferske urter hvis du har)
  1 ss grillmix eller en annen type krydder som du liker
  4 ss hvita hjertego planteolje
  2 ss eplecider eddik
  En klype havsalt
  Litt nykvernet sort pepper
   


      

  SLIK GJØR DU
  Bland alle ingrediensene i en skål, ha kjøttet* i en annen skål og pendsle over med marinaden. Vær nøye og dekk alle kriker og kroker, snu kjøttet og pendsle begge sider. Hell den overflødige marinaden over kjøttet. Dekk skålen med plastfolie og sett det i kjøleskapet. For det beste resultatet så lar du det langtidsmarinere over natten, men det går helt fint å klargjøre kjøttet et par timer før grilling også. Mulig at ekspertene sier imot, men for meg smaker det som et herremåltid uansett.

  Bruk et steketermometer og gjennomstek kjøttet på grillen, ca 72 grader. Vi har også på litt bbq-glase, havsalt og pepper underveis, da mesteparten av saltet brenner bort før kjøttet er klart uansett. La kjøttet hvile i to minutter før du kutter det i skiver, server med bakte potetbåter fra grillen med en lime, havsalt og chillimarinade.

  *Jeg oppfordrer til å handle kjøtt fra lokale gårder som driver ekte gårdsdrift, og gir dyra et liv som er verdt å leve. Kjøtt er en luksus, og hvis vi skal unne oss den luksusen så synes jeg vi skal tenke på hvilke sjebner og liv som ligger bak det deilige måltidet. Jeg skal ikke skravle mye om dette i fremtidige innlegg, men det er viktig for meg å spesifisere dette.

  BAKTE GRILLBÅTER I FORM MED LIME OG CHILLIMARINADE  DU TRENGER
  2 limebåter
  1 ss nykvernet sort pepper
  1/2 ss havsalt
  1 ss grillmix eller annet kjøttkrydder
  1 ss urtekrydderblanding med timian
  1 ss chillimix
  1 aluminimunsform
  3 ss vita hjertego planteolje
  nypoteter
  chillisaus etter smak  SLIK GJØR DU
  Skyll og kutt nypotetene i passe store båter, du trenger ikke å skrelle nypoteter så la skallet være på (mindre biter betyr kortere steketid). Da får du i deg et par ekstra vitaminer fra måltidet også, det finnes jo ikke noe bedre enn det? Denne oppskriften er beregnet til to porsjoner, men trenger du marinade til mer poteter så er det bare å dobble oppskriften for eksempel. Bland alle ingrediensene i en mort, og skvis saften ut av limen mens du blander det med resten. Jeg liker en dæsj med chillisaus i marinaden, og du kan gjerne ta mer eller mindre  ettersom hvor sterkt du liker det (ps. denne type saus er ganske hot)! Ta ut limesrestene av morten før du pendsler over potetene. De skal ikke "bade" i olje, men pass på å få pendslet alle kanter, og at det er "klissete" i bunnen av formen. Jeg var foresten tom for vita hjertego olje når jeg tok disse bildene, men jeg sverger til den ellers.
     Grill på jevn varme under folie i ca 15 minutter, før du snur litt på potetene og griller en stund til på høyere varme uten folie. Legg over folien igjen når oljen fra bunnen har dampet vekk, og skru ned varmen på grillen igjen. Legg så på folie en gang til og grill i 10-20 minutter på svak varme. Det kommer nok veldig an på grillen når det gjelder steketiden, vi har en fattig gassgrill fra rusta med en brenner, så har du noe som er hakket bedere - så kort ned tiden betraktelig og følg med. Det er viktig å ha is i magen så potetene blir gjennomvarme før du avslutter prosessen.

  Smaker super godt med en god saus og litt frisk salat på siden. ♥
  Jeg er absolutt ingen kokk. Men, jeg gikk restaurant og matfag i et år før jeg droppet ut av videregående. Et par triks har jeg tatt med meg på veien! Å leke seg på kjøkkenet mens man prøver nye ting er noe jeg liker å gjøre - når jeg har tid til det! Marinader er noe alle kan få til, og det er kun fantasien som setter grenser når det kommer til krydringen. Jeg ELSKER urter og syrlighet når jeg kokkelerer med poterer, og urter er faktisk noe jeg også digger på kjøttet. Sort pepper og havsalt er jeg også en sucker for!

  Lenge leve sommeren og grillmat! ♥♥♥

   

   

 • Publisert: 15.08.2016, 12:00
 • Kategori: Mat
 • 4 kommentarer
 • verdens enkleste og godeste smuldrepai med ekte sjølplukka blåbær

 • Publisert: 06.08.2016, 11:00
 • Kategori: Mat


 • I LOVE BLUEBERRIES ♥

   

  Jeg må passe på å ikke ta på meg æren for disse flotte og gode kakene altså, her er det nemlig mannen i huset som baker! Jeg tar bare bilder og spiser de opp jeg, haha! Livet. Heldigvis elsker han blåbær like mye som meg, og nå har vi (han) produsert tre kaker fra én termos med sjølplukka blåbær (som vi sier der jeg kommer fra). Og du, det er suuuuuper viktig at du bruker EKTE blåbær fra skogen eller frysedisken. Aldri bruk sånne ekle wannabe-blåbær som de selger ferskt i fruktavdelinga, blåbær skal være blå inni.. IKKE HVITE!? Skogsblåbær har de faktisk på meny akkurat nå og de har alltid fryste, men i skogen er det gratis!
   

  DU TRENGER

  100g sukker
  75g smør
  50g havregryn
  100g hvetemel
  300g blåbær (funker like bra med fryste bær) 
  ca 40 g sukker
  (til sukring av blåbær)

  SLIK GJØR DU

  Sett ovnen på 200 grader.
  Mål opp hvetemel, havregryn og sukker og ha det i en bolle. Mål opp smøret og del det i biter, og bland det sammen med det tørre. Bruk fingrene og kna godt sammen så det får en "smuldrete" konsistens. Hell blåbær i paiform på ca 24 cm i diameter, eller en ildfast form (det er viktig at du ikke bruker en form som er for liten, da kan toppingen "synke". Ha sukker over blåbærene, ta så mye du synes etter din smak - noen liker det søtere og noen liker det litt mer syrlig. Fordel smuldredeigen jevnt over blåbærene. Stek midt i ovnen, i ca 30 minutten til toppen får en gylden farge. Smaker kjempegodt varm som kald. Jeg tar den gjerne helt rykende fersk med litt vaniljeis eller saus ved siden av. NAM!

   

   

 • Publisert: 06.08.2016, 11:00
 • Kategori: Mat
 • 5 kommentarer
 • svensk sockerkaka med blåbär

 • Publisert: 25.07.2016, 19:22
 • Kategori: Mat
 • A FRUITY CAKE FOR THOSE SUMMERDAYS


  Du trenger:

  2 dl sukker
  2 1/2 dl mel
  2 gårdsegg
  1 dl melk
  2 ts bakepulver
  2 ts vaniljesukker
  60 g meierismør + en klatt til smøring av form
  litt griljemel
  1 neve frosne blåbær

  Slik gjør du:

  Sett ovnen på 200 grader.
  Smelt smør sammen med melk i en kaserolle, og la det svalne. Bland sukker og egg i en bolle og visp til det blir hvit og porøst. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle, rør om. Smør formen med en klatt smør og litt griljemel så det dekker hele formen. Bland innholdet i de to bollene sammen, tilsett så smøret og melken. Visp godt sammen! Ha røren i den smurte formen og stø over blåbærene. Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter (sjekk med en pinne underveis). Ikke åpne ovnen dersom du ikke må, da kan kaken sykne.

  La kaken avkjøles, før du snur den ut av formen.
  Det smaker ekstra godt med litt hjemmelaget vaniljesaus, kesam eller is til. ♥

   

 • Publisert: 25.07.2016, 19:22
 • Kategori: Mat
 • 5 kommentarer
 • mojito with a twist

 • Publisert: 24.07.2016, 11:32
 • Kategori: Mat


 • Denne drinken er en sikker vinner i sommervarmen, og min personlige favoritt! Er du på tjukka, under 20 år eller har jobb klokka 7 i morgen, ikke fortvil! Sløyf sukkerlaken og kjør på med litt mer sitronbrus så er drinken god som gull fordetom. Smaker ekstra godt med en reagga-låt på annlegget og ferie, men det blir så bra som man gjør det til, hæ? ♥

  Dette innlegget er forhåndsskrevet på lørdagskvelden så jeg kan sove lenge med min kjære i på søndag, det er alt for lenge siden. Nå skal vi lage en tortellini-middag, faktisk så må jeg løpe (jeg tror han får stress-anfall på kjøkkenet..)
   

  Håper du får en fin og rolig søndag!

 • Publisert: 24.07.2016, 11:32
 • Kategori: Mat
 • 2 kommentarer
 • spiser meg sunnere

 • Publisert: 17.06.2016, 11:29
 • Kategori: Mat
 • Helt ærlig, treningen har fått lide dette året! Jeg har vært flink i perioder, men man kan faktisk skylde litt på skole og jobb i denne sammenhengen (?) Jeg har rett og slett vært drit sliten! haha, så nå starter jeg på nytt. Og nå har jeg fått en pakke i posten som skal hjelpe meg med sunnere frokoster, lunsjer og mellommåltid - fra naturbit.  Det har blitt mye subway, bakerier og diverse kiosker dette året - og det er både DYRT og usunnt for det meste. Disse grøtene, nøttene, granolaene og barene passer perfekt ned i veska og er enkele å raske med seg i farta. Jeg har bare smakt på den ene baren så langt, jeg ble mett av halve (nøtter og kokos)! God smak, naturlig konsistens og ikke noe tilsatt tull. Nå skal jeg prøve denne pakken, så får vi se om det er noe som er verdt å fortsette med!

  Produktene er helt naturlige, og de passer også til en vegetarisk diett!  Dette lover godt for meg, jeg er RÆVA til å lage matpakker - jeg liker ikke vanlig brød, og pålegget går ikke ned når det har ligget i en svett matboks hele dagen. Noen som har prøvd dette, eller har gode tips til andre ting man lett kan få i seg på farten?

 • Publisert: 17.06.2016, 11:29
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • kolonial.no: levering og tilbredning.

 • Publisert: 31.05.2016, 10:22
 • Kategori: Mat
 • Vi er SÅ FORNØYDE!

  Hvorfor gjør ikke alle dette? Hvorfor har ikke vi gjort det før?
  Vi bestillte levering mellom 16:00 - 20:00, vi fikk maten 16:30! Ferdig pakket og ferdig betalt.

  Kjøleskapet var fullt, plutselig. Det var utrolig deilig, tusen takk til konolinal.no for bra service og bra levering. Alle varene var i god stand, og grønnsakene var friske og ferske. Det eneste som dro litt ned, var at potetene hadde en del mørke flekker. Det går jo bra å kutte det bort, så det var ikke verdens undergang heller.

  Chilli con carne ble det i alle fall, god og sterk med hvitløksbaguetter til! Neste gang skal jeg putte opp i mer forskjellige ingredienser, det er tross alt frie tøyler når man lager slike retter. Men digg ble det, så absolutt! Idag skal vi ha hjemmelaget pepperonipizza, nam!

  OPPSKRIFT PÅ CHILLI CON CARNE.


   

  Sola steker her i dag, har jeg fått med meg!? Har fått snaps om både 30 grader og strålende sol, i samtlige deler av Norge. Jeg er hjemme fra skolen i dag, men tror jeg skal prøve meg på en tur ut på balkongen etterhvert.

  Ha en strålende solskinnsdag! ♥

 • Publisert: 31.05.2016, 10:22
 • Kategori: Mat
 • 3 kommentarer
 • kolonial.no

 • Publisert: 30.05.2016, 12:26
 • Kategori: Mat
 • God mandag, håper den ikke er blå?

  Jeg holder meg hjemme fra skolen i dag, kroppen var alt annet enn klar for en ny uke - og jeg sov til rundt elleve-tiden. Jeg er SÅ glad for at jeg slipper å gå i butikken i dag, det er nemlig noe av det verste og mest stressende i verden - i alle fall her i Oslo.

  Jeg vet ikke helt hva som skjer med folk, men når de går inn på en matbutikk så er det akkurat som om vi beveger oss tilbake til steinalderen. 'Survival of the fittest' og de største og sterkeste presser seg frem, de gamle sniker og går i veien alt for sakte. Barna ligger på gulvet å hyler i fortvilelse over sjokoladen de ikke fikk, mens mamma er opptatt av alt som skjer på smartphonen sin, klart man må sjekke tinder når man går i butikken. Hvem gjør ikke det liksom..

  Men, nå slipper vi å dra til helvette på jord lenger. Vi slipper å stresse frem en usunn avgjørelse for middagsbordet, og vi slipper å raske med oss overprisede varer som vi egentlig ikke trenger. Nå er det en ny era for oss her i badebakken - kolonial.no!

  Så langt elsker jeg kolonial.no
  Man kan la seg inspirere av oppskrifter mens du handler i ro og mak, hjemme i sofaen! Alt du trenger på nett, ja ALT som finnes i dagligvarehandelen og litt til. Du kan velge å hente varene selv, eller få de levert på døra. Våre tre poser med mat til fire dager kommer på døra i ettermiddag for kun 49 kr! Vi kjøpte middager til fire dager + + for under 800kr!!! Det er ganske billig synes nå jeg. Hvis man kan klare og holde seg under 2000kr på mat i uka, så kan det fort bli litt ekstra sparepenger.

  Dette må jo være perfekt for alle? Alenemødre med to jobber, den sosiale studenten som lever på budsjett, ungkaren, den travle familien, de gamle som er dårlig til beins, og sånne som oss; unge par i før-etableringsfasen!? Helt perfekt, og jeg gleder meg til varene dukker opp på døren, ferdig betalt og ferdig pakket! I kveld blir det Chilli Con Carne med hvitløksbaguetter til middag. Nam!   

  Har du prøvd ut kolonial.no eller lignende tjenester?

   

 • Publisert: 30.05.2016, 12:26
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • @tonjeronning oppskrift: Pannekaketårn med bær og nutella.

 • Publisert: 23.03.2016, 20:01
 • Kategori: Mat
 • Ahh, jeg får så ekstremt lyst på pannekaker når jeg skriver dette. Denne røra blir nok slengt sammen til meg selv som påskekos i morgen! YUMMY!  DU TRENGER:

  300G mel
  1ts bakepulver
  1/2 ts natron
  1/2 ts salt
  1/2 ts vaniljesukker
  ønsket søtning (sukker/stevia/sukrin etc.)
  2,5 dl melk
  4 egg
  smør til steking

  FREMGANGSMÅTE:

  Vel, pannekakerøre.. Du putter alle ingrediensene i en stor bolle, blander det sammen og steker små pannekaker på middels varme i litt smør. Enklere blir det aldri! Dander med bær eller frukt etter ditt ønske! Min farvoritt er nutella, banan og jordbær.. Og litt blåbær, sånn ekte blåbær og ikke de wannabe-blåbærene de sleger i dagligvarebutikkene.

   

 • Publisert: 23.03.2016, 20:01
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • @tonjeronning oppskrift: Is med kirsebær og hakkede pistasjnøtter.

 • Publisert: 18.03.2016, 10:42
 • Kategori: Mat
 • Dette ble litt forsinket, men bedre sent enn aldri? Så vi kjører på med en skikkelig god fredagskos-oppskrift! Og denne kan du nyte i vårsola - det finnes vel ikke noe bedre enn det?

  Oppskrift:

  Bland sammen 1/2 pose fryste kirsebær, 1/2 beger vaniljekesam, 2ss lønnesirup/honning. Juster med melk eller fløte til passe konsistens. hell over i isformer og frys ned i minst fire timer - helst over natten. Smelt hvit sjokolade hell over isen. Dryss til slutt over med hakkede pistasjnøtter.

  Ønsker dere en riktig fin start på helgen! ♥

   

 • Publisert: 18.03.2016, 10:42
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • Oppskrift-onsdag med @tonjeronning : Søte frokostmuffins med havre, quinoa og mørk sjokolade.

 • Publisert: 24.02.2016, 17:55
 • Kategori: Mat
 •  

  Åh dette har jeg gledet meg til.

   

  Bare bildet får det til å renne elver i munnen min, denne skal jeg prøve i løpet av ferien!

  Oppskrift/fremgangsmåte:

  Bland sammen 2 kopper havregryn, 1 kopp kokt quinoa og en klype salt. Varm opp 1/2 kopp lønnesirup/honning, 4 ss peanøttsmør og 4 ss kokosolje i mikrobølgeovn. Rør inn 1 most banan og 1 ss vaniljeekstrakt. Rør blandingen inn i havregrynen og quinoaen. Sett kjølig et kvarter, og rør inn 100 g hakket 70% sjokolade. Fordel røren i en muffinspanne og klem den opp langs kantene. Stek på 190 grader i 20 minutter.

  // @tonjeronning : "Smaker best varm sammen med melk og bær. Prøv den til frokost i helga!"  Se flere fantastiske oppskrifter fra Tonje HER.

   

 • Publisert: 24.02.2016, 17:55
 • Kategori: Mat
 • 3 kommentarer
 • Oppskrift-onsdag med @tonjeronning

 • Publisert: 17.02.2016, 17:04
 • Kategori: Mat
 •  

  Jeg har dratt i gang mitt første sammarbeid her på bloggen, og jeg synes det er kjempe stas!  Hver onsdag fremmover kommer jeg til å poste oppskrifter! Og for det meste så kommer disse til å være Tonje Rønning sine. Hun er en fantastisk søt jente jeg er så heldig å kjenne, og hun er verdensmester når hun svinger seg på kjøkkenet. Deilige og inspirerende bilder, med tradisjonelle, friske, sunne, smakfulle og forskjellige oppskrifter. Gled deg - det gjør jeg <3 Følg Tonje på instagram HER i mellomtiden.

  Jeg kommer ikke over hvor BRA bildene hennes er, det er like mye vann i havet som det er i munnen min akkurat nå.

  Jeg har ikke klart å bestemme meg for hvilken oppskrift jeg skal starte med enda, men nå har jeg en jobb å gjøre før neste onsdag. Her hjemme blir det foresten hjemmelaga kjøttboller i god stil, med en rolig pose-saus, poteter og et par ihjælkokte gulrøtter - bon apetitè!

 • Publisert: 17.02.2016, 17:04
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • A Bloggers breakfast.

 • Publisert: 28.01.2016, 09:19
 • Kategori: Mat
 •  

  //Mager vanilje kesam, jordbær og banan.

  Yep, jeg har blitt en av dem som tar bilde av maten sin når den ser god ut! Neste gang skal jeg ha litt müsli sammen med bærene, for det ble litt i søteste laget for meg så tidlig på mårran. Men, det ser veldig veldig godt ut da. Noen som vet om et sted de selger ferske blåbær? Nei, ikke de fra butikken som er hvite inni, det er IKKE blåbær!! 

  Jeg føler at jeg henger kjempe langt etter på skolen om dagen, jeg eier ikke motivasjon eller inspirasjon. Men, nå får jeg bare knipe tenna sammen, sette meg ned og ta et realt skipper-tak. Det er jeg i alle fall verdensmester på!

  God lillelørdag! ♥ ...ehm, nei. Det er torsdag idag ja. God torsdag, da!

 • Publisert: 28.01.2016, 09:19
 • Kategori: Mat
 • 5 kommentarer
 • Ørret-rull med spinat og hvitløk.

 • Publisert: 30.12.2015, 10:41
 • Kategori: Mat
 • Jeg lagde som sagt noe kjempe enkelt, friskt og godt til middag her om dagen.

  Denne retten passer like bra til middag, som til snacks, tapas eller forrett. Og det er egentlig bare fantasien som setter stopper for hva man kan putte inn i disse rullene. 


  Du trenger: Philadelphia med hvitløk og urter, røkt ørret i skiver, et par never med spinat, en klatt smør, en spisesje olivenolje, lefser eller lomper, salt og pepper.


  Slik gjør du: Smelt smøret sammen med olivenolje i en middels varm stekepanne. Ha i tre never med spinat med salt og pepper, damp til det faller sammen. 


  Smør philadelphia utover hele lefsen, ha på spinat og ørret.  Kutt i biter - vips, så har du en lett og digg middag!
  Som sagt er det bare fantasien som setter grenser til hva man kan ha inni disse lefsene. Jeg har blandt annet brukt både kyllingpålegg og servelat før, og det er kjempe digg. Hvis man bruker stekt kylling, så anbefaler jeg deg å prøve med rød pesto og philadelphia med chilli - SUPER NAM! Disse rullene er kjempe smarte å ha med i matboksen, og man kan også smelle de sammen dagen før og sette de i kjøleskapet over natten.

  Håper det smaker! ♥

   

   

 • Publisert: 30.12.2015, 10:41
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • hits