hits

Annie

annielistic.blogg.no

hjemmelaget frknekke med chia og havsalt (glutenfritt og vegansk)

  • Publisert: 03.04.2018, 15:02
  • Kategori: Mat
  • Supergodt og superenkelt! ♥

    Jeg ELSKER frknekkis, men de er som regel ganske dyrt  kjpe de ferdige i butikken. Med denne oppskriften kan du alltid ha tilgang p disse sunne og gode knekkebrdene i skapet hjemme! 

    Det er ganske enkelt, og det eneste du trenger er: 
    350 g av farvoritt-frene dine
    4 dl kokende vann 
    3 ss planteolje
    litt havsalt  

    Jeg brukte solsikkekjrner, sesamfr, gresskarkjerner, linfr, psylliumfr og chiafr. 

    Fremgangsmte: 
    Ml opp frene i en stor bakebolle, tilsett oljen og det kokende vannet. Bland ordentlig, og la det s st hvile i ca 10 minutter. Sett ovnen p 150 grader. Del opp blandingen i to, og ha det p hver sin bakeplate med bakepapir under. Bruk en skje for dra det litt utover, s legger du et nytt bakepapir over og presser blandingen utover til den er tynn og jevn over hele. Ta av det verste bakepapiret (det skal ikke inn i oven, hehe.) Str over med litt havsalt, og/eller et annet krydder du liker. 

    (oppskriften fortsetter under bildene)

    Stek ett og ett brett midt i ovnen, det er litt forkjellig fra ovn til ovn - men la det st i 45-60 minutter. Frene skal vre gyldenbrune, og hele blandingen skal vre trr nr du tar den ut av ovnen, s flg litt ekstra godt med den siste steketiden. Jeg endte faktisk med putte det inn igjen i ti minutter etter at jeg hadde delt opp knekkebrdene, s kjrte jeg p med varmluft p det siste minuttet. Da blir det ekstra godt og sprtt! S nei det er absolutt inget problem slenge det inn i ovnen igjen hvis du ikke ble helt fornyd med resultatet. 

    Avkjles p rist i en god time, del opp (jeg knakk det bare i biter) og oppbevar knekkisene i en tett boks. Ha p favorittplegget ditt, og NYT med den beste samvittighet!  

    YUM! 

  • Publisert: 03.04.2018, 15:02
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • en real pskefeiring

  • Publisert: 01.04.2018, 17:54
  • Kategori: Mat
  • I gr feiret vi pskeaften hos svigers p ya, med god mat og hygge. Hunden fikk som sagt eget pskeegg av oss, og vi gikk en langt tur i det FANTASTISKE pskevret! Det er s deilig og varmt i solsteika om dagen, vi var ute i skogen p sndagstur i dag bare for bade i D-vitaminer nyte varmen s lenge den er her. 

    Pske i Svergie er vel nesten identisk med pske i Norge, men her spiser de jo selvflgelig sill i psken, som ved alle andre hytider. Det er vel kanskje mer pskelam i Norge? (det spises her ogs) Men, heldigvis er ikke svigers fan av lam, for den tradisjonen med baby-spising forsker jeg holde meg s langt som mulig unna. Jeg spiste nydelig salat, klyftpotatis og masse brd og kjeks med plegg - man finner alltid noe som er vegetarisk og jeg ser det faktisk nesten aldri som et problem nr jeg spiser borte. De duker som regel opp til buff her i Sverige, og da er det jo alltid litt velge i mellom. Det fantes ogs kjttbullar, egg, svinefilet, skinke, lakspai og baconpai p menyen i gr. 

    Til dessert ble det is og en helt nydelig pai med bringebr som ssteren til Robban hadde bakt, ho er helt r p baking! Det er foresten hele familien s vidt jeg har forsttt, og morfaren har drevet eget bakeri her i byen. Apropo baking, n str R p kjkkenet og baker hjemmebakt brd! Med solsikke, chia og alle mulige deilige fr i. MUMS! Han savner ogs norsk brd, som er mye grovere og fulle av fr enn det meste du finner her i Sverige. Tror de eneste frene jeg har sett er vallmuefr, og alt smaker s stt? Det blir helt feil for meg. 

    Jeg har verdens beste mann, det er helt sikkert! ♥

    NYT sndagen videre, og resten av ferien you fuckers som er s heldige ha det! Jeg skal p jobb i morgen... Ikke litt bitter en gang, nope. 

  • Publisert: 01.04.2018, 17:54
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • pskemorgen slukker sorgen

  • Publisert: 31.03.2018, 13:03
  • Kategori: Mat
  • Pskemorgen, here we are. ♥

    Mannen sitter klimprer p el-gitaren, og jeg sitter trykt inn i hjrnet p sofaen med macen p fanget. Kjent stil. Vi skulle vel gjerne vrt p fjellet som alle andre, men den gang ei. Vi fr jo se flotte bilder p instagram da, keep spamming! Jeg, i motsettning til mange (tydligvis i flge jodel?) liker se bilder fra folks reiser og hygge, det er inspirerende og flott med bilder. S POST BILDER HVIS DU HAR LYST!

    Jeg lagde hjemmelaget lasagne for frste gang her om dagen, vegetarisk ofc! Den ble svingod, minus svin. Og ved siden hadde jeg en frisk salat! Salat er digg, men den blir ekstra digg med litt italiensk salatkrydder/ grnnsakskrydder og en dsj sitronsaft! Enda bedre med friske sitroner sklart, men man tager vad man haver, er det ikke snn?

    I det siste har jeg blitt skikkelig gira p lage mer variert og hjemmelaga mat, mest fordi jeg har en venninne p snapchat som er like r p kjkkenet som hun er p treningsstudioet, og som inspirerer meg med lekre mat-snaps titt og ofte! S en liten shoutout til MIKA! Fortsett lage mat og send meg snapper! ♥

    I gr var vi ute p en liten pske-date og spiste p Pinchos, det er s mye digg tapas der! Jeg tror det finnes en Pinchos i Oslo ogs? Ekstremt mye vegetarisk og vegansk man kan velge i, pluss at drinkene er helt r og etterligner kjent godis! Jeg drakk en "hallon-mojito" og den var TO DIEEE! ♥ Ja indeed, jeg har adoptert Kardashian-utrykk, guilty. Jeg har nemlig blitt bitt av Kardash-basillen og er p sesong seks n, NO SPOILERS PLZ. Alt dette er helt nytt for meg, s det er ganske spennende, og helt hjerneddt. Men jeg har alltid likt flge med p rike mennesker som bader i luxus, don't ask me why. It's just that wealth looks like so much fun.

    Senere skal vi ut p ya og spise pskemiddag hos svigers, kameraet blir ofc med! Vi har kjpt pskeegg til lille Rocky (familiens sorte puddel), s vi skal gjemme det for han se han ske. Haha, han er s god p det! Nesa hans er helt r.

    Hvordan ser din pskeaften ut?

  • Publisert: 31.03.2018, 13:03
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • eggfri pske

  • Publisert: 26.03.2018, 13:11
  • Kategori: Mat
  • Ok, var det ikke akkurat fredag? Helgen bare flyr avgrde, spesielt nr man jobber annenhver lrdag. Kjenner at jeg er ferdig med helgejobbing snart, har holdt p i over ti r n. Helgen er til for kos og avslappning spr du meg.. haha drmmen ♥

    Det begynner s smtt se ut som vr her, gradestokken krp opp mot elleve-tallet i gr tidlig.. Men brtt s kom snen i store mengder ned fra himmelen, og gradene hadde sunket til -2 igjen. S nesten vr, men ganske skitzofrent! Snn er det vel hvert eneste r kanskje? Pske er det i allefall, eller i allefall for noen. Her i Sverige bryr de seg nemlig ikke om helligdager p samme mte som vi gjr i Norge, s jeg jobber hele uken og tilbake p jobb p mandag, s noe pskeferie blir det ikke p meg i r. Litt vemodig er det, men skal prve f utnuttet frihelgen utendrs i allefall!

    S over til noe viktig, noe jeg synes er ekstremt viktig! Folk spiser og bruker ALT for mye egg i pska, ta et lite dykk inn i egg-industrien og revurder den egg-malingen med kidsa. Hva med lage en pskekrans eller noen flotte pinner med litt fargerike fjr p? (fake sklart). Den tradisjonen med ete egg og male egg i pska er rett og slett barbarisk, og det gr s utrolig sterkt og negativt utover dyra nr vi skal frotse i slike ting. S hva med lre barna litt medlidenhet og velge en annen aktivitet? Det finnes garantert papp-egg og andre smarte lsninger hvis man vil dekorere! Det finnes jo et hav av DIY p internett! La kreativiteten lpe lpsk! ♥ Og skipp pskelammet da, h? Vi trenger ikke spise sm baby-sauer.. Hva med en lekker frukt salat? Ok, takk for meg.

    Snn ellers s nsker jeg deg en GOD start p pskeuka! Har du tatt ferie, og hva er dine planer?

     

  • Publisert: 26.03.2018, 13:11
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • havregrt for den kresne

  • Publisert: 19.03.2018, 12:36
  • Kategori: Mat
  • Jeg har alltid hatt litt vanskelig for f i meg havregryn og havregrt, det smaker liksom s lite. Livet er for kort til spise kjedelig mat, ain't nobody got time for that! Og det er ganske dritt, med tanke p at det er s sinnsykt sunt og mettende. Men HALLO, etter jeg begynte koke havregryn med kokosmelk eller soyamelk isteden for vann - s har pipa defintivt ftt en bedre lyd! Dette er n min favorittlunsj alle dager i vekko, og jeg varierer toppingen fra dag til dag.
     

    Her i Sverige er vi bortkskjemte med et _ekstremt_ stort utvalg nr det kommer til soyamelk, rismelk, havremelk, cashewmelk og flere veganske og laktosefrie varianter. Men denne og kokosvarianten vet jeg finnes p Meny  i Norge ogs! HERREGUD s gode de er, ikke bare i grten men i kaffen ogs. Jeg har ogs en oppskrift p hjemmelaget is-mocca, the oatly way! Den finner du HER.

     

    Kok opp havregrynen og kokos/vanilje-soyaen etter anvisningen p pakken. Jeg bruker ekstra tynne havregryn som er ferdige p ca to minutter - smidig!

    Dropper man honningen blir denne grten alts 100% vegansk, det er deilig det - bde for maggan', samvittigheten og dyra! ♥ Litt tips til annen topping er: Eple og kanel, kokosflak, alle slags syltety, kiwi, rosiner, mrk sjokolade, peanttsmr, en oppdelt proteinbar for ekstra gains - og egentlig s er det bare fantasien som setter grenser her. Man kan ogs koke opp grten med frosne br i, da fr man en syrlig og god finish! MUMS ♥ Bon apetit!

  • Publisert: 19.03.2018, 12:36
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • i love me some red

  • Publisert: 21.01.2018, 19:51
  • Kategori: Mat
  • Det er _ekstremt_ hvordan ting forandrer seg med tiden. Da jeg var yngre s likte jeg verken hvitlk eller sylteagurk, n nyter jeg begge deler. Jeg spiser til og med tomater, syltet rdlk og dressing! Herregud, jeg hadde aldri tatt i det med en pinne en gang! Haha. Og rdvin, jeg har aldri forsttt hvordan noen kan drikke det skvipet - men plutselig, n er det min go-to drikke all day everyday! ♥ I effin' love it.

    Jeg skjnner ikke helt hvordan det skjedde, men plutselig s sa det bang og jeg var red red frelst! "Svigerfar" har introdusert meg for mye god rdvin, og jeg fikk den diggeste baronen til jul av min "svoger". Herregud det er som rennende diamanter ned i halsen min, deilig! S fler man seg jo litt fab nr man drikker rdvin ogs da, det m jeg rlig inrmme.

    Jeg sitter nyter de siste drpene av denne flasken n, gruer meg til det er tomt i glasset da forrsirresnn! Haha, hres ut som jeg er helt fylla her n, men denne vinflaska har jeg delt med kjresten over to dager, s det er helt lungt.

    Problemet med at man utforsker vinverdenen er det faktum at ting du likte fr plutselig smaker "billig", alt for stt eller rett og slett papp! Vi kjpte en Rioja Gran Reserva 2008 p taxfreen tilbake fra Norge, og det var som en eksplosjon av idyll iganen - herremalla for en opplevelse! P vei til Norge kjpte jeg to flasker med black tower...... Jeg har alltid blitt "mobba" litt av venninnene mine av den grunn at jeg drikker "fjortisviner", og n skjnner jeg akkurat hva de mener! Jeg fikk den fadern ikke ned, s jeg endte opp med gi bort den ene flaska, og den andre ligger og stver ned i vinkjleren (jepp, vi har vinkjler.. Hashtag storkar!) Seh, ja jeg kommer nok aldri til kjpe verken black tower eller asti igjen, mine venner.

    Er du like vin-nrd som det jeg har blitt, eller har lyst til utfordre smakslkene litt; last ned appen vivino fra appstore. Der kan du rate og lese om viner fra hele verden med masse likesinnede drankere. Haha!

    Hper dere har hatt en fin helg! Vi har hatt en magisk tur i skogen i dag, og bildene fra turen er helt breathtaking! Morgenlyset traff helt riktig ved sjen i dag, og vi fikk catchet et vakkert svane-par i viken. Jeg sitter redigerer dem n, en perfekt avslutning p en kjempe fin fri-helg! Jeg poster i neste innlegg ♥ Cheers!

  • Publisert: 21.01.2018, 19:51
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • du stjeler ikke morsmelk, vel?

  • Publisert: 02.10.2017, 14:00
  • Kategori: Mat
  •  THE OATLY WAY

    Drikker du kumelk? Vet du egentlig hvordan kuene har det nr de str som maskiner og produserer melk til oss? Det er morsmelk, morsmelk som skal til kalven. Hvorfor i helvette drikker vi morsmelk til dr? Det hadde vrt ganske ekkelt drikke melk fra morra di hele livet ikke sant, hva er egentlig forskjellen? Det kommer fra en annen pupp.. Vi drikker mest melk i hele verden her oppe i nord, og vi er mest beinskjre ogs - s noen helsemessige fordeler kan jeg garantere deg at det IKKE har. Hva tror du skjer med kalven som egentlig skulle hatt den melka? Uff, jeg orker ikke g inn p det n en gang - men du kan jo tenke deg selv.

    "Vi har alltid drukket melk" er det dummeste argumentet jeg hrer. Really? Vi har alltid gjort ekstremt mye rart og dumt p denne kloden, men er det en grunn til ikke bli bedre? Jeg skal ikke diktere hva du gjr og ikke gjr, men jeg vil gjerne at du sjekker opp hvordan melken kom fra kua og opp i glasset ditt. S kan du gjre opp dine egne meninger etterp. Deal? Ok, hade.

    Oatly er et ekstremt bra alternativ hvis du vil kutte ut morsmelka, det er laget p havre og smaker BEDRE enn vanlig melk spr du meg.

    Drikker du Oatly, eller bruker det i maten - s slipper du bekymre deg over at du dreper planetens ressurser! Dessuten kommer du til fle deg bedre uten meieriprodukter innabors, har du noen gang hrt om en kalv med laktoseinntoleranse? Ikke jeg heller, men jeg kjenner MANGE mennesker med den inntoleransen, og jeg blir selv ustabil i magen hvis jeg spiser en yoghurt eller drikker et glass kumelk.. Jeg har ikke inntolleranse, men menneskekroppen er rett og slett ikke skapt for drikke et annets dyr babymat.

    Den med sjokoladesmak er SERR ekstremt god, den er mye bedre enn alle andre jeg har smakt! Perfekt med et glass til lunsj, etter trening eller i kaffen! Jeg drikker ikke "vanlig" sort kaffe, men mocca og iskaffe er jeg ekstremt glad i! Med denne p laget fr du en smaskens mocca, varm som kald.


    ISKAFFE MOCCA : THE OATLY WAY
    3-4 isbiter
    enkel, dobbel, trippel espresso?
    (kommer an p hvor lenge du vil vre vken)
    topp glasset med OATLY havredrikk sjokoladesmak

     

    "Men hva skal jeg bruke i sausen?" OATLY har massevis av smarte produkter, bte til maten, kaffen og desserten. Sjekk ut butikken nr deg og besk gjerne hjemmesidene deres HER. Er du over grensa p harry-tur s anbefaler jeg deg hamstre med deg litt ekstra hjem, prisen er nesten halvert her i Sverige. IT'S SWEDISH! P hjemmesiden finnes det en URL til The Oatfinder; et kart som viser kafer nr deg som bruker Oatly.

    Det er ALDRI for sent begynne bry seg om flere ting, det er aldri for sent prve noe nytt! ♥

  • Publisert: 02.10.2017, 14:00
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • hjemmelaget tyttebrsyltety

  • Publisert: 02.10.2017, 10:30
  • Kategori: Mat
  • Dette har jeg faktisk ikke gjort fr, alts jeg har seff plukka br snn - men aldri laget syltety, saft eller noe snt. Det ble en 1/2 kilo br, som ble til et helt uncle bens-glass med "hemmagjort lingonsylt"! Godt blei det au, helt ekstremt godt faktisk. Skal bli digg prve til grnnsaksboller og stpotetmos! Jeg lurte med et par blbr i kjelen ogs, kanskje det gjorde noe magisk med smaken?

    Til 500g br trenger du: 1dl vann og 3dl sukker (pluss litt til hvis du liker det snn som meg) Rens brene (det var KJEDELIG!). Kok brene og vannet i 10 minutter. Ta s av skummet, hvis du fr noe skum da - noe jeg ikke gjorde? Kanskje jeg rrte for mye.. S jeg hoppet over det og bare hadde i litt og litt sukker og lot det koke inn fr jeg hadde oppi litt til. La det kjle seg i noen minutter fr du har det over p rene glass. Sett p lokket med en gang! Oppbevares i kjleskap.

    Det her er snne ting jeg blir skikkelig stolt av! Sjlplukka og hjemmelaga like a boss, mens jeg kaster gjengtegn i lufta* Mormor hadde vrt stolt av meg as, skal skryte og vise bilder neste gang jeg treffer fammen. ♥

  • Publisert: 02.10.2017, 10:30
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • stpotetstappe

  • Publisert: 08.08.2017, 17:43
  • Kategori: Mat
  • Jeg prvde meg alts p stpotetstappe i gr, og det ble veldig godt! Nr jeg lager mat s flger jeg sjeldent oppskrifter, jeg bare gjr det jeg synes fles rett og noen ganger treffer jeg blink.. Noen ganger. Denne gangen traff jeg midt i blinken, s dette m du prve.

    Du trenger (2 porsjoner):

    3 store stpoteter
    2 gulrtter
    ca 2 dl melk 
    1-2 ss stekesmr
    flaksalt
    pepper
    2-3 hvitlksfedd eller hvitlkspulver



    Fremgangsmte:

    Skrell og skyll stpoteter og gulrtter, fr du kutter dem opp i mindre biter, da blir de raskere mre. Ha de i en kjele. Ha i nok vann s det dekker potetene, tilsett en klype salt og litt pepper. Kok i ca 20 minutter, til de er gode og mre.

    Hell nesten av alt vannet, men la det vre igjen bittelitt i bunnen av kjelen. Tilsett melk (prv deg frem til riktig konsistens for deg, start gjerne med 1dl om gangen) og smr, pepper, presset hvitlksfedd/hvitlkspulver etter smak og mix det sammen. Du kan bruke stavmikser, blender eller el-visp. Jeg bruker en 40 r gammel el-visp, s det meste funker nr potetene er mre nok. Visp til du har en myk og pors stappe.

    Det var det!

    Kan brukes som tilbehr til det meste! Vi hadde kjttbullar i gr, og det var utrolig NAM med denne stappen og masse erter og brokkoli til ♥

    I dag skal jeg prve meg p kremet grnnsaksuppe igjen, det er over to r siden sist jeg laget det.. Krysser fingrene og hper det gr bra!

  • Publisert: 08.08.2017, 17:43
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • m jeg droppe helgekosen?

  • Publisert: 29.07.2017, 12:00
  • Kategori: Mat


  • Man m passe p ikke bli helt gal.. Jeg har tatt meg selv i lese alt for mye p innholdsfortegnelser i det siste, dropper det meste fordi mattematikken blir for kompleks for hjernen min regne ut. Husk at man m leve fr man dr som jeg har sagt til meg selv s mange ganger, og mat er en stor og viktig del av livet - for meg i alle fall. Det viktigste er at man fr i seg nok, am I right?

    Kos. Det ordet gir ofte assosiasjoner til god mat og alkohol. Helgesncks er potetgull og sjokolade, men det er vel ikke det eneste som er digg her i verden? Man m rett og slett bestemme seg for hva som betyr mest, en potetgullpose eller hvordan man fler seg etterp. Hva har kroppen godt av, hva gir meg energi? Ikke dropp de gylne potetene om du ikke vil det, for du har godt av det som gjr deg happy. Det som gjr deg happy i lengden, og ikke bare for stunden. Jeg trodde salt sncks var livet, men det var bare livet akkurat der og da for meg.

    Man skal vre forsiktig med hva man sier nr det kommer til mat og kosthold, s jeg m bare understreke igjen at jeg er langt i fra noe ekspert p dette omrdet. Jeg prver bare finne et kosthold som passer for meg og mine ml, alle er forskjellige og alle har ulike behov.



    Uansett. M jeg droppe helgekosen? Nei. Man kan alltids endre, mixe og trixe.

    Cottage Cheese med et lettere syltety, grnnsaker med dipp, hjemmelagede barer, fruktsalat med mrk sjokolade og kanskje til og med et glass vin eller tre p en lrdagskveld. Hjemmelaget saft-is for eksempel, alltid klar i fryseren i tilfelle suget skulle melde sin ankomst. Alt har en balanse og mulighetene er s mange. En god smoothie er aldri feil, og en god middag er jo sncks i seg selv. Og du, hvis du noen gang er i Sverige s prv kvargen p bildet! Den er RIDICULOUS og minner mye om propud i konsistens og smak, har begynt bruke den i smoothies. Kanskje de har lignende i gode gamle Norge?

    Etter kun en uke uten potet, ris og pasta s merker jeg at jeg har mindre cravings og stsug og mer energi. Det gjr meg absolutt ingenting lage ovnsbakte poteter til mannen og grnnsaker til meg selv. Vi har to forskjellige kropper, og hver kropp trenger det den trenger. Min kropp legger p seg av for mye sukker, alkohol og potetgull mens hans kropp kan spise nesten hva den vil uten legge p seg et eneste gram. Jeg har oppdaget gleden ved lage mat igjen, det finnes en hel verden av fargerike og gode ting der ute. Mat jeg kan spise uten bli trtt, oppblst og slapp, mat som ikke gjr meg s stappmett at jeg ikke orker reise meg fra sofaen etterp. Sncks som gir meg energi og ikke tapper den. Bare se HER, som et eksempel p hvor mye godt man kan trkke i trynet uten drlig samvittighet.



    Tygg, nyt og svelg.

    Jeg har rett og slett bestemt meg, og denne gangen er jeg 100% sikker p at et stabilt og sunt kosthold er utrolig viktig for meg og min helse bde psykisk og fysisk. Jeg gjr det for MEG og ingen andre. Det er ikke veltrente kropper p instagram eller fotballfrues slanke figur som pvirker meg, det er kun meg selv det str p. Alle burde tenke litt p det, kropp er kropp og din kropp er ditt ansvar og valg. Du er fin og unik akkurat snn du er, hvordan du fler deg p innsiden har _egentlig_ ikke s mye med hvordan andre ser ut gjre. Men, om bildene i bladene eller p istagram fr deg til tenke stygge tanker om deg selv; UNSUBSCRIBE & UNFOLLOW. Blir du motivert og gira av det? Kjr p. Slutt skyld p andre, det handler ikke om dem. Ikke hat p de som er naturig tynne, for det er akkurat som kalle noen for feit. Mange kjemper en kamp vi ikke kjenner til.

    Bruk det som inspirasjon, ikke religion.

  • Publisert: 29.07.2017, 12:00
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • enkel torskemiddag

  • Publisert: 28.07.2017, 11:00
  • Kategori: Mat


  • I gr ble det torsk til middag. Jeg skal rlig inrmme at jeg ikke har spist torsk p _kjempe_ lenge, har litt drlige minner av at jeg ikke var s stor fan av kokt torsk eller torsk generelt nr jeg var liten kid. Sist gang jeg spiste torsk s var det faktisk skrei, og det laget jeg p et skrei-kurs for meny ansatte sammen med andre. Da smakte jeg p hele fisken med rogn, lever og alt. Stekt torsketunge med ertepur er overraskende nok helt himmelsk! Det ble ikke skrei i gr, for det finnes bare f tak i noen mneder p nyret om jeg ikke tar helt feil? Men "vanlig" norsk torsk fra frysedisken ble det, og den var absolutt snadder!



    Jeg synes torsk smaker ganske lite i seg, s jeg sparte ikke p kruttet eller krydderet. Pendslet p med sitronolje, sitrondrper og limesaft fr jeg grovkuttet tre hvitlksfedd og hadde over fisken. Krydderet jeg brukte var flaksalt, sort pepper, chilli, urtesalt og provence som er helt amazing p fisk! Pakket det inn i folie og satt det inn i ovnen, 180C i ca. 40 min (for frossen fisk).

    S kokte jeg brokkoli, blomkl, erter og gulrot. Hakket paprika og ferske reddiker, hadde fisken p toppen s voil! En liten dsj med creme fraiche ble digg til ♥



    Sunt, enkelt og godt - hper det smaker! ♥♥♥

     

  • Publisert: 28.07.2017, 11:00
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • lurer du p hva du skal spise til middag?

  • Publisert: 27.07.2017, 15:00
  • Kategori: Mat


  • N trenger du ikke lure lenger! Dette er en av mine favoritt-retter og jeg sverger til denne nr jeg skal spise sunn og god middag. Det tar ikke lang tid lage, og restene kan du spare til lunsjboksen. MUMS ♥

    Til to porsjoner trenger du:

    Dine favoritt grnnsaker
    3-4 hvidlksfedd
    1/2 gul lk
    2 champinjonger
    1 rd chilli
    200g karbonadedeig
    3-4 ss tomatpur
    salt og pepper
    olje til steking
    litt fetaost





    Fremgangsmte:

    Kutt opp dine favoritt-grnnsaker og ha det p dype tallerkner. Finhakk lk, hvitlk, champinjonger og chilli fr du bruner det i en varm panne med litt olje. Ha s i karbonadedeigen, salt og pepper. Nr karbonadedeigen er ferdig stekt tilsetter du tomatpur og lar det surre i et par minutter. Ha blandingen over grnnsakene og topp med litt fetaost. Vips s har du verdens enkelste og godeste middag, kalorifattig er den ogs! Spis med en gang, s holder grnnsakene seg crispe og gode.



    Forslag til grnnsaker og endringer:

    Jeg bruker avocado, mais, tomat, crispisalat, hvitkl og paprika. Hvis du vil ha litt mer fyll i maten, eller gjre den mer barnevennlig s kan du adde litt fullkornspasta som du frst koker og s steker sammen med tomatpur-blandingen. Det er ogs ekstremt godt med krutonger p toppen, nammis! Jeg droppet bde krutonger og pasta med tanke p gjre det mest mulig karbo-fattig.



    Spis med verdens beste samvittighet og et iskaldt glass vann til, hper det smaker! ♥

     

  • Publisert: 27.07.2017, 15:00
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • let's talk breakfast

  • Publisert: 26.07.2017, 17:00
  • Kategori: Mat


  • Skulle egentlig ha denne kaffesmoothien som en liten oppkvikker i dag morres, elektrikeren kom p dra klokken tte - og vi var rimelig trtte i trynet begge to. Feriemodus sa du? Men det gikk s smtt til helvette nr smoothien smakte hoggorm, haha. Det visste jeg ikke fr jeg hadde dandert og tatt hundre bilder, for den s jo veldig god ut eller hva? sj, synet kan bedra! S jeg deler ikke den oppskriften n for si det snn, skal prve meg p en egenkomponert variant i morgen tenker jeg.

    S da ble det cottage cheese til frokost eller keso som de sier her i Sverige, med en kvart banan, litt vannmelon og en dsj jordbrsyltety. Leste foresten om vannmelon i gr, det er en helt super frukt/grnnsak (det er faktisk begge deler) for de som vil passe vekta. Det er masse helsemessige fordeler med snackse p vannmelon ogs, og det er jo svingodt spr du meg og spesielt n om sommeren. Du kan lese mer HER. S gjelder jo alltid "alt med mte" som jeg liker leve etter.



    Siden jeg ikke fikk i meg frokostsmoothien som planlagt, s ble det smoothie til lunsj i steden, og denne gangen traff jeg midt i blinken. Jeg elsker syrlighet, vanilje og br - s en kombo av det kan jo aldri bli feil?





    I denne smoothien hadde jeg:

    2 dl ferskpresset appelsinjuice
    en god neve med grnnkl
    1/2 ss med chiafr
    2 ss vaniljekvarg (propud, syrnet melk med smak eller yoghurt funker ogs)
    fryst skogsbrblanding
    en dsj med sitronsaft
    vannmelon til pynt

    Prv deg frem til du fr den konsistensen du er ute etter, jeg mlte ikke opp brene.



    Den var god du ♥ I fare for gjenta meg selv: jeg elsker den nye blenderen vr, den er helt super! Senere i uken skal jeg lage forskjellige grnnsaksupper med hvitlk og chilli, det er s snadder og ikke minst veldig sunt! Jeg tror foresten ikke det holder bare drikke en smoothie til lunsj. Det blir litt lite mat, men som et mellom-mltid passer det helt perfekt for meg - jeg er ingen kostholdsveileder, s jeg vet ikke. I SMOOTHIES!

    N har vi ftt oppvaskmaskin i hus, jeg er i ekstase! Det finnes ikke verre kjedsomhet enn ta oppvasken hver eneste dag, fysjameg s bortskjemt jeg er med akkurat det der. I mitt forsvar s fr jeg faktisk utbrudd med atopisk eksem hvis jeg tar oppvasken ofte, og nei det hjelper ikke med oppvaskhansker. Har et par sr p henda n som nekter gro, s jeg fr ta en runde med kortison igjen tror jeg. Sommeren er faktisk vrst for meg n i voksen alder, varmen gjr at det klr som rakkern p natta. Men jeg elsker sommeren uansett, og i dag har den endelig kommet til "Svally" med 26 varmegrader! WUHUU. Ut nye ♥

     

  • Publisert: 26.07.2017, 17:00
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • tropisk smoothie

  • Publisert: 25.07.2017, 17:26
  • Kategori: Mat
  • Endelig kom passet i posten! I morgen skal jeg rett ned p skatteverket bli medlem av Svergie, haha. For feire litt s testet vi ut den nye blenderen vr, som vi foresten fikk til en srs hyggelig tilbudspris p Media Markd her i Sundsvall. Den gamle bestemte seg for g lekk i vinter, s da ble det smoothie ut over hele kjkkenbenken i Oslo..

    Smoothien ble sykt smud, og veldig god! Perfekt mellom-mltid n som jeg spiser mye sunnere og dropper det meste som ellers er forbanna godt. Neida, joda.. Det blir lite svensk godis og alkohol p meg fremover, har spist ALT for mye digg de siste seks mnedene. I gr spiste jeg mest grnnsaker hele dagen, og i dag har jeg ftt i meg litt fiber og tunfisk. I kveld blir det tacosalat, gleder meg vrst! Selv om det blir uten nachos og snt annet digg, taco er livet uansett. ♥



    I denne smoothien hadde jeg:

    Fryst mango, papaya og ananas.
    1 ss vaniljekvarg
    1 banan
    1 neve grnnkl
    1 ss chiafr/superfr
    ca 2 dl ferskpresset appelsinjuice (ikke fra konsentrat)

    Det ble akkurat passe til to personer. PERFEKT mte f lurt i mannen litt grnnsaker p! Jeg lovet at han ikke skulle smake grnnklen, og det gjorde han ikke heller. Score! Denne skal jeg absolutt lage flere ganger. Skal prve meg p en kaffe-smoothie ogs, n som jeg dropper latten og moccaen (ja, jeg har litt abstinenser og hodepine om dagen, men det gr snart over..) legger ut oppskrift om den blir digg!



    Som sagt s prver jeg legge om livsstilen, for g ned et par - fem kilo, og for fle meg bedre. Jeg har bestemt meg for droppe poteter, pasta og ris fremover og alt med mye kalorier i seg, det hres jo logisk ut at det skal funke. Jeg prver finne en sunn livsstil som jeg kan klare leve med, s dette er jo egentlig ganske spennende. Noen som har erfaringer med et slikt kosthold, eller tips? Grnnsaker er fantastisk godt i seg, men jeg skulle gjerne hatt tips om hjemmelagde "dressinger" og sauser man kan spise litt av ogs, ting blir fort s trt nr man kutter ut alt smr og fett. S skrik gjerne ut hvis du har noen oppskrifter eller lure knep. ♥

     

  • Publisert: 25.07.2017, 17:26
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • bakt laks med hvitkl, gulrot og pressad potatis

  • Publisert: 22.07.2017, 13:41
  • Kategori: Mat


  • Det var fredagsmiddagen sin det! Herregud s godt det ble ♥ Mannen i huset har ftt smaken for fisk, og da blir ho mor glad skal du vite. Jeg elsker laks, makrell og sei! Har du foresten hrt om pressad potatis? Det hadde ikke jeg fr jeg flyttet til Sverige, men n har vi arvet en potatis-presse s livet kan begynne.



    Det er veldig enkelt og greit lage. Man bare skreller og koker poteter som vanlig, fr man stapper de i den greia her og klemmer. Helt genialt, og veldig veldig godt. MYE sunnere enn potetstappe, da du slyfer bde melka og smret. Det kan godt henne at det er veldig vanlig lage i Norge ogs? I sfall har jeg bare aldri ftt det med meg. Ikke frste gang det skjer.


    Frisk opp sidesalaten!

    Lokal hvitkl er fantastisk i sesong, og jeg synes det er s digg at jeg kan g smspise r kl rett fra kjleskapet. Meg og storessteren min har gjort det helt siden vi var sm jenter p besk hos mormor. Denne oppskriften minner litt om "pizzasalat" der du bytter ut sitron-oljen med balsamico, den er ogs kriminelt god - men, til fisk er det best med frisk sitron eller lime synes jeg. Bare add 1-2 ts. med sitron-olje, litt nykvernet pepper og urtesalt s er du i ml. Deilig!

    Den andre varianten kan ikke bli enklere, noe som er perfekt for late meg og for folk p farten. Bare riv gulrtter og skvett over med sitronsaft, ferskpresset sitron er alltid best sklart, men det hadde jeg ikke i gr. Ikke bare blir det friskt og godt, men restene holder seg bedre i kjleskapet ogs! Prv ogs sitron p vannmelon, det er helt sjukt.

    Laksen pakket jeg inn i folie med sitron-olje, limesaft, havsalt, pepper, chillikrydder, litt hvitlk og rosmarin - ta mer enn du tror du skal ta, jeg pleier alltid ta for lite krydder - men denne gangen ble det perfekt. ♥ Kjrte det i ovnen p 200 grader i 45 minutter (over og undervarme), fra frossen tilstand.

    GOD HELG! og hper det smaker.


     

  • Publisert: 22.07.2017, 13:41
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • periodisk faste

  • Publisert: 25.06.2017, 12:04
  • Kategori: Mat








  • N sitter jeg stolt med beina p bordet og venter p spise. Jeg sto opp i dag og tok p meg treningstyet, jogget til lungene sa stopp og fortsatte med trappelp i hagen. Jeg brukte hunden som vekt og trente kneby og bulgarske utfall, han hadde absolutt ingen ting i mot ligge i armene mine s det skal jeg absolutt gjre igjen i morgen. Litt styrke p armene og spensthopp ble det ogs, det er ekstremt mye man kan trene utenfor treningstudioet alts - selv om jeg er strst fan av trene der, blir liksom litt ekstra motivert da.

    Jeg prver meg p periodisk faste n, alts ingen mat etter kl 20 p kvelden og ingen mat fr 12 p formiddagen. Skal prve meg p 2:5 dietten etterhvert, men jeg tenkte det var greit ikke gi kroppen et forferdelig sjokk med en gang s derfor funker 20-12 veldig bra som en start.  Jeg er s forbannet p meg sjl som klarte g opp s mye etter jul, da jeg faktisk var under min idealvekt.. Ja ja, det er bare bevege p seg spise sunt s blir jeg nok mer fornyd med meg selv etterhvert. Akkurat n gjr det nemlig vondt se seg selv i speilet, det er kanskje en u-ting si i disse dager - men det er rlig.

    Solen titter frem i dag, og temperaturen er hrlig! Det ser ut til bli en skikkelig fin sndag. ♥ N er klokken tolv, da blir det endelig frokost!

  • Publisert: 25.06.2017, 12:04
  • Kategori: Mat
  • 3 kommentarer
  • homemade protein bars

  • Publisert: 12.01.2017, 11:00
  • Kategori: Mat


  • Homemade goodies ♥

    God morgen! Sovet godt? Det har jeg, takket vre vitaminene fra sleepcare! Jeg har slumret og slumret som en idiot, og n skal jeg snart f rumpa mi opp p treningssenteret. Det blir en vanskelig oppgave egentlig, fordi leggene mine er stle helt ut av en annen verden.. Lurt kjre p med 15 kg p legger, frste dag tilbake etter nyttr eller? Nei. Ikke for meg.. Jeg skal klare det uansett, for rumpa mi trenger virkelig en litta boost n etter all latskapen som har rdd de siste mnedene.

    Uansett, jeg slang sammen noen energi/protein-bars her om dagen som faktisk ble utrolig gode! Jeg klarer ikke gi dere eksakt oppskrift, da jeg bare kastet noen ingredienser oppi en bolle og putta det i ovnen. Jeg brukte: usalta cashewntter, crunshy musli, rosiner, fullkorns msli fra eldorado med jordbr og mango, n 1/2ts kanel, tre eggeplommer og n eggehvite (kan sikkert slyfes for vegan/vegetar), litt akasiehonning og 3 SS med hemp-protein (100% vegansk). Med andre ord, en skikkelig proteinbombe som passer perfekt som gainer-mellom-mltid, eller pfyll rett etter trening i mitt tilfelle. Det holder med n!

    Jeg trykket massen godt ned i en ildfast form, s den ble skikkelig kompakt. Puttet den s i ovnen p 125 grader i ca 15 min. La de kjle seg ned p benken og putt s hele massen i fryseren. Jeg lot den st over natten fr jeg kuttet sm rektangler med en skarp kniv. S pakket jeg de inn i litt bakepapir med strikk rundt, og puttet de tilbake i fryseren. Disse er virkelig en suksess her hjemme, og mannen har tatt med seg et par stykker p jobb hver morgen. Neste gang skal jeg slyfe eggene, og putte i litt kokos kanskje? Tror det kan rekke med honning for holde dem sammen, nr man lar det st over natten i fryseren. Hemp-protein er supert, og det smaker godt! Finnes bde p coop og meny som jeg har sett, og sikkert p helsekosten ogs.

    Har du en god oppskrift p protein/energi bars? Del gjerne eller legg igjen en link i kommentarfeltet! Vi blogges litt senere i dag ♥

     

  • Publisert: 12.01.2017, 11:00
  • Kategori: Mat
  • 3 kommentarer
  • hockey-brekkie

  • Publisert: 25.09.2016, 14:08
  • Kategori: Mat




  • Perfect brekkie on a hockey-sunday ♥

    Hei igjen! Jeg er fortsatt utmattet etter nattens "mareritt-anfall", men det hjalp med et par lapper til senfrokost alts! Alt jeg kunne tenke p i natt etter jeg hadde vknet var lapper. Jeg nsket bare det skulle bli morgen fort, s jeg kunne g ut p kjkkenet og slenge sammen en rre. Haha, ikke verdens sunneste frokost, men helt innafor nr det er helg og man kan kose seg litt ekstra. Alle burde unne seg noe godt fra tid til annen, jeg er livsnyter av natur og er totalt avhengig av utskeielser i ny og ne for holde meg i gang. Alt med mte, haha - kan ikke f sagt det nok.

    N skal jeg prve f konsentrasjonen min over p noe annet enn svnparalyser og den slags. Det er kamp dag i dag! Sverige mter Team Europa i ishockey (world cup) og vi er mer enn bare nervse her hjemme. Jeg heier alltid p Sverige, men i dag er det faktisk en nordmann med det andre laget som jeg er stor fan av. Den eneste spilleren fra Norge som utmerker seg stort (etter min kresne svenske-hockey mening) nemlig zuccarello! Haha, n forstr jeg at jeg babler om ting for spesielt interesserte, s jeg burde kanskje gi meg her? Men, jeg heier p svergie i dag og litt p Zucca (som foresten yucca-palmen min er oppkaldt etter "zucca-palme" ehe.. tog du an?) s vi fr se hva som skjer. Spennende blir det i allefall! Vi trenger et vinn i dag, srlig siden favorittlaget vres i SHL tapte i gr.. Haha, ja jeg vet.

    Jeg kommer i alle fall til skli rett inn i hockey-Sverige nr vi flytter dit. HAHA! ♥

     

  • Publisert: 25.09.2016, 14:08
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • hjemmelaget ostebrd

  • Publisert: 29.08.2016, 12:45
  • Kategori: Mat
  • Hei mandag! ♥

    Innleggene som skulle kommet i gr, fr komme i dag i steden. Jeg hadde problemer med nettet, og vi kosa oss litt ekstra her hjemme - siden mannen starter p dag n, av seks rs skolegang i dag(!) Alts, seks r!? Jeg er s stolt at jeg ikke vet hvor jeg skal gjre av meg, og kan med hnden p hjertet si at jeg ALDRI hadde klart det.

    Vi prver stadig finne p nye ting putte i matboksen, siden vi er ganske "kresne" p det begge to. Vi prvde oss p et ostebrd i gr, som faktisk ble kjempe godt - og sikkert ekstremt godt tilbehr til gryter og supper! Det ble litt trt over natten, siden vi la det i kjleskapet innpakket - s lag det helst samme dag som det skal brukes! (noen som har tips om hvordan man kan lagre det for at det ikke skal bli trt, fryser?)

    Her kommer oppskriften!









    Smaker aller best rykende varm. Men, jeg tror man kan fryse ned brdene og varme dem opp igjen ogs. Enkel og grei oppskrift, som heller ikke er s dyr lage da man ofte har ingrediensene stende i skapet. Uten egg og like god uten kjtt, s kan brukes i et vegetarisk kosthold ogs! ♥

  • Publisert: 29.08.2016, 12:45
  • Kategori: Mat
  • 3 kommentarer
  • lerum vs nora

  • Publisert: 21.08.2016, 15:07
  • Kategori: Mat
  • I dag har vi tatt livet med ro her hjemme. Musikken er p og movemberkoppen er fylt opp med deilig mocca fra kaffemaskinen, livet er digg p sndager som denne. ♥



    Jeg smakte p et par snne cottage cheese mellommltider fra tine's 14-serie her om dagen, en med eple og pre og en med jordbr og granateple. De var S GODE, s jeg bestemte meg for hive meg p cottage-cheese kjret igjen. Noe av det beste jeg har smakt er cottage cheese med eplegele! Denne gangen kjpte jeg et syltety med eple og pre fra lerum og et med jordbr fra nora. Det er mye billigere kjpe store bokser med cottage cheese p butikken og blande det med sin egen topping, selv om 14 serien er fantastisk for livet p farten.
     



    Jeg ble s skuffet av dette syltetyet fra Lerum, det smakte s fake at jeg mtte kaste hele bollen. Jeg skjnner at folk tror ststoffer er bedre f i seg enn sukker, men akkurat der har jeg en helt annen mening! Bedre med naturlig, uansett - spr du meg! Stevia er jo faktisk naturlig, mener jeg ha lest (jeg er jo ikke noe rnringsrdgiver alts) - s det er kanskje ikke en ulv i frklr, men dritt smaker det. Den der aspartamen som de putter i lettbrus osv, det ddningshodet kan du f gratis av meg - jeg synes faktisk det smaker helt forferdelig.

    Men, det var ikke poenget, poenget er at ststoffer alltid smaker s ekstremt fake p mine smakslker. Jeg har aldri forsttt hvordan folk fr i seg pepsi max, stevia, sukrinboller snt skvip. S jeg mtte dra frem den gode gamle varianten fra nora, med vanlig mengde ekte sukker og ikke noe fake virvarr av smaker som kiler meg i brekkemuskelen. Neste gang skal jeg lese varedeklarasjonen veldig grundig fr jeg prver noe nytt i frokosten min.





    ALT MED MTE! ♥

     

  • Publisert: 21.08.2016, 15:07
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • friske marinader for sensommer-grillings

  • Publisert: 15.08.2016, 12:00
  • Kategori: Mat
  •  

    Ahh, det er f ting som slr grillings p varme sommerkvelder.

    Vi tviholder som sagt p sommeren, og planlegger melke det vi kan av solstrler fra balkongene her hjemme. I gr grillet vi et herremltid og slukte det mens vi s p hndballkampen. Her kommer bilder og oppskrift p to marinader, hvis du er like ivrig p tvinge sommeren til forlengelse som meg! Jeg kan foresten ikke tro at vi har kommet oss ut i august allerede, hvor stakk sommeren av liksom?

    HELGRILLET SVINESTYKKE I CHILLI OG EPLECIEDER




    DU TRENGER 
    Et helt stykke svinekjtt*, gjerne indrefilet
    2 ss chilliblanding, eller en annen form for chilli krydder
    2 ss urtekrydder med timian og rosmarin / eller 1 ss av hver (bruk gjerne ferske urter hvis du har)
    1 ss grillmix eller en annen type krydder som du liker
    4 ss hvita hjertego planteolje
    2 ss eplecider eddik
    En klype havsalt
    Litt nykvernet sort pepper
     


     



     

    SLIK GJR DU
    Bland alle ingrediensene i en skl, ha kjttet* i en annen skl og pendsle over med marinaden. Vr nye og dekk alle kriker og kroker, snu kjttet og pendsle begge sider. Hell den overfldige marinaden over kjttet. Dekk sklen med plastfolie og sett det i kjleskapet. For det beste resultatet s lar du det langtidsmarinere over natten, men det gr helt fint klargjre kjttet et par timer fr grilling ogs. Mulig at ekspertene sier imot, men for meg smaker det som et herremltid uansett.

    Bruk et steketermometer og gjennomstek kjttet p grillen, ca 72 grader. Vi har ogs p litt bbq-glase, havsalt og pepper underveis, da mesteparten av saltet brenner bort fr kjttet er klart uansett. La kjttet hvile i to minutter fr du kutter det i skiver, server med bakte potetbter fra grillen med en lime, havsalt og chillimarinade.





    *Jeg oppfordrer til handle kjtt fra lokale grder som driver ekte grdsdrift, og gir dyra et liv som er verdt leve. Kjtt er en luksus, og hvis vi skal unne oss den luksusen s synes jeg vi skal tenke p hvilke sjebner og liv som ligger bak det deilige mltidet. Jeg skal ikke skravle mye om dette i fremtidige innlegg, men det er viktig for meg spesifisere dette.

    BAKTE GRILLBTER I FORM MED LIME OG CHILLIMARINADE



    DU TRENGER
    2 limebter
    1 ss nykvernet sort pepper
    1/2 ss havsalt
    1 ss grillmix eller annet kjttkrydder
    1 ss urtekrydderblanding med timian
    1 ss chillimix
    1 aluminimunsform
    3 ss vita hjertego planteolje
    nypoteter
    chillisaus etter smak



    SLIK GJR DU
    Skyll og kutt nypotetene i passe store bter, du trenger ikke skrelle nypoteter s la skallet vre p (mindre biter betyr kortere steketid). Da fr du i deg et par ekstra vitaminer fra mltidet ogs, det finnes jo ikke noe bedre enn det? Denne oppskriften er beregnet til to porsjoner, men trenger du marinade til mer poteter s er det bare dobble oppskriften for eksempel. Bland alle ingrediensene i en mort, og skvis saften ut av limen mens du blander det med resten. Jeg liker en dsj med chillisaus i marinaden, og du kan gjerne ta mer eller mindre  ettersom hvor sterkt du liker det (ps. denne type saus er ganske hot)! Ta ut limesrestene av morten fr du pendsler over potetene. De skal ikke "bade" i olje, men pass p f pendslet alle kanter, og at det er "klissete" i bunnen av formen. Jeg var foresten tom for vita hjertego olje nr jeg tok disse bildene, men jeg sverger til den ellers.
     



    Grill p jevn varme under folie i ca 15 minutter, fr du snur litt p potetene og griller en stund til p hyere varme uten folie. Legg over folien igjen nr oljen fra bunnen har dampet vekk, og skru ned varmen p grillen igjen. Legg s p folie en gang til og grill i 10-20 minutter p svak varme. Det kommer nok veldig an p grillen nr det gjelder steketiden, vi har en fattig gassgrill fra rusta med en brenner, s har du noe som er hakket bedere - s kort ned tiden betraktelig og flg med. Det er viktig ha is i magen s potetene blir gjennomvarme fr du avslutter prosessen.

    Smaker super godt med en god saus og litt frisk salat p siden. ♥








    Jeg er absolutt ingen kokk. Men, jeg gikk restaurant og matfag i et r fr jeg droppet ut av videregende. Et par triks har jeg tatt med meg p veien! leke seg p kjkkenet mens man prver nye ting er noe jeg liker gjre - nr jeg har tid til det! Marinader er noe alle kan f til, og det er kun fantasien som setter grenser nr det kommer til krydringen. Jeg ELSKER urter og syrlighet nr jeg kokkelerer med poterer, og urter er faktisk noe jeg ogs digger p kjttet. Sort pepper og havsalt er jeg ogs en sucker for!

    Lenge leve sommeren og grillmat! ♥♥♥

     

     

  • Publisert: 15.08.2016, 12:00
  • Kategori: Mat
  • 4 kommentarer
  • verdens enkleste og godeste smuldrepai med ekte sjlplukka blbr

  • Publisert: 06.08.2016, 11:00
  • Kategori: Mat


  • I LOVE BLUEBERRIES ♥

     

    Jeg m passe p ikke ta p meg ren for disse flotte og gode kakene alts, her er det nemlig mannen i huset som baker! Jeg tar bare bilder og spiser de opp jeg, haha! Livet. Heldigvis elsker han blbr like mye som meg, og n har vi (han) produsert tre kaker fra n termos med sjlplukka blbr (som vi sier der jeg kommer fra). Og du, det er suuuuuper viktig at du bruker EKTE blbr fra skogen eller frysedisken. Aldri bruk snne ekle wannabe-blbr som de selger ferskt i fruktavdelinga, blbr skal vre bl inni.. IKKE HVITE!? Skogsblbr har de faktisk p meny akkurat n og de har alltid fryste, men i skogen er det gratis!
     

    DU TRENGER

    100g sukker
    75g smr
    50g havregryn
    100g hvetemel
    300g blbr (funker like bra med fryste br) 
    ca 40 g sukker
    (til sukring av blbr)

    SLIK GJR DU

    Sett ovnen p 200 grader.
    Ml opp hvetemel, havregryn og sukker og ha det i en bolle. Ml opp smret og del det i biter, og bland det sammen med det trre. Bruk fingrene og kna godt sammen s det fr en "smuldrete" konsistens. Hell blbr i paiform p ca 24 cm i diameter, eller en ildfast form (det er viktig at du ikke bruker en form som er for liten, da kan toppingen "synke". Ha sukker over blbrene, ta s mye du synes etter din smak - noen liker det stere og noen liker det litt mer syrlig. Fordel smuldredeigen jevnt over blbrene. Stek midt i ovnen, i ca 30 minutten til toppen fr en gylden farge. Smaker kjempegodt varm som kald. Jeg tar den gjerne helt rykende fersk med litt vaniljeis eller saus ved siden av. NAM!

     





     

  • Publisert: 06.08.2016, 11:00
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • svensk sockerkaka med blbr

  • Publisert: 25.07.2016, 19:22
  • Kategori: Mat








  • A FRUITY CAKE FOR THOSE SUMMERDAYS


    Du trenger:

    2 dl sukker
    2 1/2 dl mel
    2 grdsegg
    1 dl melk
    2 ts bakepulver
    2 ts vaniljesukker
    60 g meierismr + en klatt til smring av form
    litt griljemel
    1 neve frosne blbr

    Slik gjr du:

    Sett ovnen p 200 grader.
    Smelt smr sammen med melk i en kaserolle, og la det svalne. Bland sukker og egg i en bolle og visp til det blir hvit og porst. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle, rr om. Smr formen med en klatt smr og litt griljemel s det dekker hele formen. Bland innholdet i de to bollene sammen, tilsett s smret og melken. Visp godt sammen! Ha rren i den smurte formen og st over blbrene. Stek midt i ovnen i ca. 15-20 minutter (sjekk med en pinne underveis). Ikke pne ovnen dersom du ikke m, da kan kaken sykne.

    La kaken avkjles, fr du snur den ut av formen.
    Det smaker ekstra godt med litt hjemmelaget vaniljesaus, kesam eller is til. ♥





     

  • Publisert: 25.07.2016, 19:22
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • mojito with a twist

  • Publisert: 24.07.2016, 11:32
  • Kategori: Mat


  • Denne drinken er en sikker vinner i sommervarmen, og min personlige favoritt! Er du p tjukka, under 20 r eller har jobb klokka 7 i morgen, ikke fortvil! Slyf sukkerlaken og kjr p med litt mer sitronbrus s er drinken god som gull fordetom. Smaker ekstra godt med en reagga-lt p annlegget og ferie, men det blir s bra som man gjr det til, h? ♥

    Dette innlegget er forhndsskrevet p lrdagskvelden s jeg kan sove lenge med min kjre i p sndag, det er alt for lenge siden. N skal vi lage en tortellini-middag, faktisk s m jeg lpe (jeg tror han fr stress-anfall p kjkkenet..)
     

    Hper du fr en fin og rolig sndag!

  • Publisert: 24.07.2016, 11:32
  • Kategori: Mat
  • 2 kommentarer
  • spiser meg sunnere

  • Publisert: 17.06.2016, 11:29
  • Kategori: Mat
  • Helt rlig, treningen har ftt lide dette ret! Jeg har vrt flink i perioder, men man kan faktisk skylde litt p skole og jobb i denne sammenhengen (?) Jeg har rett og slett vrt drit sliten! haha, s n starter jeg p nytt. Og n har jeg ftt en pakke i posten som skal hjelpe meg med sunnere frokoster, lunsjer og mellommltid - fra naturbit.



    Det har blitt mye subway, bakerier og diverse kiosker dette ret - og det er bde DYRT og usunnt for det meste. Disse grtene, nttene, granolaene og barene passer perfekt ned i veska og er enkele raske med seg i farta. Jeg har bare smakt p den ene baren s langt, jeg ble mett av halve (ntter og kokos)! God smak, naturlig konsistens og ikke noe tilsatt tull. N skal jeg prve denne pakken, s fr vi se om det er noe som er verdt fortsette med!

    Produktene er helt naturlige, og de passer ogs til en vegetarisk diett!











    Dette lover godt for meg, jeg er RVA til lage matpakker - jeg liker ikke vanlig brd, og plegget gr ikke ned nr det har ligget i en svett matboks hele dagen. Noen som har prvd dette, eller har gode tips til andre ting man lett kan f i seg p farten?

  • Publisert: 17.06.2016, 11:29
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • kolonial.no: levering og tilbredning.

  • Publisert: 31.05.2016, 10:22
  • Kategori: Mat
  • Vi er S FORNYDE!

    Hvorfor gjr ikke alle dette? Hvorfor har ikke vi gjort det fr?
    Vi bestillte levering mellom 16:00 - 20:00, vi fikk maten 16:30! Ferdig pakket og ferdig betalt.









    Kjleskapet var fullt, plutselig. Det var utrolig deilig, tusen takk til konolinal.no for bra service og bra levering. Alle varene var i god stand, og grnnsakene var friske og ferske. Det eneste som dro litt ned, var at potetene hadde en del mrke flekker. Det gr jo bra kutte det bort, s det var ikke verdens undergang heller.

    Chilli con carne ble det i alle fall, god og sterk med hvitlksbaguetter til! Neste gang skal jeg putte opp i mer forskjellige ingredienser, det er tross alt frie tyler nr man lager slike retter. Men digg ble det, s absolutt! Idag skal vi ha hjemmelaget pepperonipizza, nam!

    OPPSKRIFT P CHILLI CON CARNE.


     

    Sola steker her i dag, har jeg ftt med meg!? Har ftt snaps om bde 30 grader og strlende sol, i samtlige deler av Norge. Jeg er hjemme fra skolen i dag, men tror jeg skal prve meg p en tur ut p balkongen etterhvert.

    Ha en strlende solskinnsdag! ♥

  • Publisert: 31.05.2016, 10:22
  • Kategori: Mat
  • 3 kommentarer
  • kolonial.no

  • Publisert: 30.05.2016, 12:26
  • Kategori: Mat
  • God mandag, hper den ikke er bl?

    Jeg holder meg hjemme fra skolen i dag, kroppen var alt annet enn klar for en ny uke - og jeg sov til rundt elleve-tiden. Jeg er S glad for at jeg slipper g i butikken i dag, det er nemlig noe av det verste og mest stressende i verden - i alle fall her i Oslo.

    Jeg vet ikke helt hva som skjer med folk, men nr de gr inn p en matbutikk s er det akkurat som om vi beveger oss tilbake til steinalderen. 'Survival of the fittest' og de strste og sterkeste presser seg frem, de gamle sniker og gr i veien alt for sakte. Barna ligger p gulvet hyler i fortvilelse over sjokoladen de ikke fikk, mens mamma er opptatt av alt som skjer p smartphonen sin, klart man m sjekke tinder nr man gr i butikken. Hvem gjr ikke det liksom..

    Men, n slipper vi dra til helvette p jord lenger. Vi slipper stresse frem en usunn avgjrelse for middagsbordet, og vi slipper raske med oss overprisede varer som vi egentlig ikke trenger. N er det en ny era for oss her i badebakken - kolonial.no!

    S langt elsker jeg kolonial.no
    Man kan la seg inspirere av oppskrifter mens du handler i ro og mak, hjemme i sofaen! Alt du trenger p nett, ja ALT som finnes i dagligvarehandelen og litt til. Du kan velge hente varene selv, eller f de levert p dra. Vre tre poser med mat til fire dager kommer p dra i ettermiddag for kun 49 kr! Vi kjpte middager til fire dager + + for under 800kr!!! Det er ganske billig synes n jeg. Hvis man kan klare og holde seg under 2000kr p mat i uka, s kan det fort bli litt ekstra sparepenger.

    Dette m jo vre perfekt for alle? Alenemdre med to jobber, den sosiale studenten som lever p budsjett, ungkaren, den travle familien, de gamle som er drlig til beins, og snne som oss; unge par i fr-etableringsfasen!? Helt perfekt, og jeg gleder meg til varene dukker opp p dren, ferdig betalt og ferdig pakket! I kveld blir det Chilli Con Carne med hvitlksbaguetter til middag. Nam!



     

    Har du prvd ut kolonial.no eller lignende tjenester?

     

  • Publisert: 30.05.2016, 12:26
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer
  • @tonjeronning oppskrift: Pannekaketrn med br og nutella.

  • Publisert: 23.03.2016, 20:01
  • Kategori: Mat
  • Ahh, jeg fr s ekstremt lyst p pannekaker nr jeg skriver dette. Denne rra blir nok slengt sammen til meg selv som pskekos i morgen! YUMMY!



    DU TRENGER:

    300G mel
    1ts bakepulver
    1/2 ts natron
    1/2 ts salt
    1/2 ts vaniljesukker
    nsket stning (sukker/stevia/sukrin etc.)
    2,5 dl melk
    4 egg
    smr til steking

    FREMGANGSMTE:

    Vel, pannekakerre.. Du putter alle ingrediensene i en stor bolle, blander det sammen og steker sm pannekaker p middels varme i litt smr. Enklere blir det aldri! Dander med br eller frukt etter ditt nske! Min farvoritt er nutella, banan og jordbr.. Og litt blbr, snn ekte blbr og ikke de wannabe-blbrene de sleger i dagligvarebutikkene.

     

  • Publisert: 23.03.2016, 20:01
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • @tonjeronning oppskrift: Is med kirsebr og hakkede pistasjntter.

  • Publisert: 18.03.2016, 10:42
  • Kategori: Mat
  • Dette ble litt forsinket, men bedre sent enn aldri? S vi kjrer p med en skikkelig god fredagskos-oppskrift! Og denne kan du nyte i vrsola - det finnes vel ikke noe bedre enn det?

    Oppskrift:

    Bland sammen 1/2 pose fryste kirsebr, 1/2 beger vaniljekesam, 2ss lnnesirup/honning. Juster med melk eller flte til passe konsistens. hell over i isformer og frys ned i minst fire timer - helst over natten. Smelt hvit sjokolade hell over isen. Dryss til slutt over med hakkede pistasjntter.

    nsker dere en riktig fin start p helgen! ♥

     

  • Publisert: 18.03.2016, 10:42
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • Oppskrift-onsdag med @tonjeronning : Ste frokostmuffins med havre, quinoa og mrk sjokolade.

  • Publisert: 24.02.2016, 17:55
  • Kategori: Mat
  •  

    h dette har jeg gledet meg til.

     

    Bare bildet fr det til renne elver i munnen min, denne skal jeg prve i lpet av ferien!

    Oppskrift/fremgangsmte:

    Bland sammen 2 kopper havregryn, 1 kopp kokt quinoa og en klype salt. Varm opp 1/2 kopp lnnesirup/honning, 4 ss peanttsmr og 4 ss kokosolje i mikroblgeovn. Rr inn 1 most banan og 1 ss vaniljeekstrakt. Rr blandingen inn i havregrynen og quinoaen. Sett kjlig et kvarter, og rr inn 100 g hakket 70% sjokolade. Fordel rren i en muffinspanne og klem den opp langs kantene. Stek p 190 grader i 20 minutter.

    // @tonjeronning : "Smaker best varm sammen med melk og br. Prv den til frokost i helga!"



    Se flere fantastiske oppskrifter fra Tonje HER.

     

  • Publisert: 24.02.2016, 17:55
  • Kategori: Mat
  • 3 kommentarer
  • Oppskrift-onsdag med @tonjeronning

  • Publisert: 17.02.2016, 17:04
  • Kategori: Mat
  •  

    Jeg har dratt i gang mitt første sammarbeid her på bloggen, og jeg synes det er kjempe stas!



    Hver onsdag fremmover kommer jeg til å poste oppskrifter! Og for det meste så kommer disse til å være Tonje Rønning sine. Hun er en fantastisk søt jente jeg er så heldig å kjenne, og hun er verdensmester når hun svinger seg på kjøkkenet. Deilige og inspirerende bilder, med tradisjonelle, friske, sunne, smakfulle og forskjellige oppskrifter. Gled deg - det gjør jeg <3 Følg Tonje på instagram HER i mellomtiden.

    Jeg kommer ikke over hvor BRA bildene hennes er, det er like mye vann i havet som det er i munnen min akkurat nå.

    Jeg har ikke klart å bestemme meg for hvilken oppskrift jeg skal starte med enda, men nå har jeg en jobb å gjøre før neste onsdag. Her hjemme blir det foresten hjemmelaga kjøttboller i god stil, med en rolig pose-saus, poteter og et par ihjælkokte gulrøtter - bon apetitè!

  • Publisert: 17.02.2016, 17:04
  • Kategori: Mat
  • 1 kommentarer
  • A Bloggers breakfast.

  • Publisert: 28.01.2016, 09:19
  • Kategori: Mat
  • //Mager vanilje kesam, jordbr og banan.

    Yep, jeg har blitt en av dem som tar bilde av maten sin nr den ser god ut! Neste gang skal jeg ha litt msli sammen med brene, for det ble litt i steste laget for meg s tidlig p mrran. Men, det ser veldig veldig godt ut da. Noen som vet om et sted de selger ferske blbr? Nei, ikke de fra butikken som er hvite inni, det er IKKE blbr!!

    Jeg fler at jeg henger kjempe langt etter p skolen om dagen, jeg eier ikke motivasjon eller inspirasjon. Men, n fr jeg bare knipe tenna sammen, sette meg ned og ta et realt skipper-tak. Det er jeg i alle fall verdensmester p!

    God lillelrdag! ♥ ...ehm, nei. Det er torsdag idag ja. God torsdag, da!

  • Publisert: 28.01.2016, 09:19
  • Kategori: Mat
  • 5 kommentarer
  • rret-rull med spinat og hvitlk.

  • Publisert: 30.12.2015, 10:41
  • Kategori: Mat
  • Jeg lagde som sagt noe kjempe enkelt, friskt og godt til middag her om dagen.

    Denne retten passer like bra til middag, som til snacks, tapas eller forrett. Og det er egentlig bare fantasien som setter stopper for hva man kan putte inn i disse rullene.


    Du trenger:Philadelphia med hvitlk og urter, rkt rret i skiver, et par never med spinat, en klatt smr, en spisesje olivenolje, lefser eller lomper, salt og pepper.


    Slik gjr du:Smelt smret sammen med olivenolje i en middels varm stekepanne. Ha i tre never med spinat med salt og pepper, damp til det faller sammen.


    Smr philadelphia utover hele lefsen, ha p spinat og rret.



    Kutt i biter - vips, s har du en lett og digg middag!
    Som sagt er det bare fantasien som setter grenser til hva man kan ha inni disse lefsene. Jeg har blandt annet brukt bde kyllingplegg og servelat fr, og det er kjempe digg. Hvis man bruker stekt kylling, s anbefaler jeg deg prve med rd pesto og philadelphia med chilli - SUPER NAM! Disse rullene er kjempe smarte ha med i matboksen, og man kan ogs smelle de sammen dagen fr og sette de i kjleskapet over natten.

    Hper det smaker! ♥

  • Publisert: 30.12.2015, 10:41
  • Kategori: Mat
  • 0 kommentarer