hits

Annie

annielistic.blogg.no

som en jævla klisjé

 • Publisert: 12.10.2017, 14:34
 • Kategori: Dagbok
 • "When i'm down i get real down, when i'm high i don't come down. But I get angry, baby believe me.." Du vet når det kjennes ut som en sangtekst er skrevet om livet ditt.. "Faen det der kunne jeg skrevet" tenker jeg da.

  Etter det miserable dragsuget mitt i går, (som jeg hadde da jeg skrev det forige innlegget) kom jeg meg opp igjen og var superglad resten av kvelden. Det at jeg har fri i dag kan også ha noe med saken å gjøre, men hver gang jeg har vært skikkelig skikkelig langt nede så kommer det ett sånt jævla gledes-rush og jeg glemmer liksom alt i et par timer. Jeg kan ta den tvangstrøya og det puterommet nå jeg, takk.

  Skriv om det du kjenner til, sier de.

  Jeg har ikke sett sola på flere dager, og det tærer på humøret og viljen. Livet ser ikke ut som en høst-inspirert collage på pinterest, uansett hvor mye jeg vil det. Lager en stor kopp med te, men jeg glemmer å nyte den og heller den nedpå på to sekunder fordi jeg alltid er så tørst. Det er mye som er pent her i verden, men høsten er bare pen i to dager as.

  Det har kommet julemarsipan i butikkene, så folk klikker og bare "dere ødelegger jula". VG skriver om det, og et hvert eneste kommentarfelt er fylt opp av Kari og Ola Normann som forbanner den stakkars premature julegrisen. Det er ingen som tvinger deg til å kjøpe en jævla marsipangris i oktober, så calm the fack down! Det er hakk i plata, jula kommer i butikker like tidlig hvert eneste år; så det er ingen grunn til panikk. Vi har ødelagt jula for hundre år siden sjæl, med frotsing og griskhet. Er den noen som husker hvorfor vi feirer jul igjen? Jeg gjør det, og jeg er ikke et dugg troende, og det er nok ikke 95% av alle de andre som feirer heller.

  Tenk på all den dritten vi kjøper hvert år, for flere milliarder.. Så pakker vi det inn i dyrt papir, og gir det bort til noen andre som skal rive av papiret og late som de blir glade for et fancy duftlys eller et par raggsokker. Vi bytter penger rett og slett, i unødvendig dritt som ender opp i en glemt skuff alikevel. Hvorfor kan vi ikke bare beholde penga sjæl og kjøpe oss det vi trenger, eller betale litt forskudd på lånet eller husleia. Eller enda bedre, gi pengene til noen som trenger det? Jula hadde vært så sykt mye bedre uten det gavepresset spør du meg. God mat og god stemning holder i massevis, eller?

  Jeg svetter seriøst når jeg tenker på julegaver og alt det som kommer før "den store kvelden". Jeg er allergisk mot forventninger og press. Det er så mye annet med jula som er kos, så kan vi ikke bare fokusere på det? Okay, takk. Gløgg og klementiner.

  Mens jeg skrev detta har jeg spist opp en hel pose med klementiner as..

   

 • Publisert: 12.10.2017, 14:34
 • Kategori: Dagbok
 • 1 kommentarer
 • Det var da jeg ble redd for verden.

 • Publisert: 11.10.2017, 12:14
 • Kategori: Personlig
 • Jeg kjenner at det kommer, vet at det ikke nytter å gjemme seg.. For hvordan kan man gjemme seg for noe man ikke vet hva er? Jeg går på den samme stien, tilbake dit jeg kom fra. Kan ikke se hvor den ender, kan ikke se lysene som står å gjemmer seg bak den dype skogen jeg har skapt. Følelsene kjennes ikke ut som følelser lenger, når alt du føler kjennes helt likt, når du bare eksisterer. Jeg åpner munnen for å le, men der latteren skulle vært kommer det isteden tårer. 

  Depresjoner, angst, kall det hva du vil - eller kall det ingenting. For det er akkurat sånn det kjennes, som et stort jævla ingenting. Alle tekstene til Cezinado gir plutselig mening, jeg kan sverge på at han vet hva jeg prater om. "Ha'kke vært meg selv, jeg vet ikke hvor det blei av meg."

  "Det var da jeg ble redd for verden."

  Veggene kommer nærmere, jeg får ikke puste. Ingenting fenger, fargene er borte og hullet er mye dypere enn det var i går. Jeg er på vei ned, forbi kjelleren og ned i jorden under huset.

  Verden er for mye, det er for mange tomme mennesker og kaoset vokser i hodet mitt. Jeg lukker øynene og ser taket falle, jeg ser mørke skygger og at jeg blir påkjørt av en trailer. Pulsen hamrer i hodet, blodsmaken fester seg i tannkjøttet og jeg har ikke lyst til å være her. Hvorfor går dere rundt som roboter? Hvorfor er alt så greit for dere? Jeg står å skriker til en vegg.

  Jeg har alltid tenkt at "etter stormen kommer solskinnet", men denne stormen vil ingen ende ta. Etter vold og kanyler, så kommer solskinn og fuglekvitter tenkte jeg. Nope, da kommer selvhat og kvikksand som drar tankene tilbake til noe som ligner mye mer på kanyler enn på sol. Hva faen er det som skjer, jeg skjønner faktisk ingen ting.

  Har gitt opp på å få noen til å forstå. Jeg skulle ønske jeg kunne slippe å gjøre de tingene som gjør meg så apatisk og sinnsyk, men "man må jo jobbe" som de sier. Livet handler ikke om det jeg har lyst til, bare ting jeg må.. Det sprenger meg innenfra, det spiser meg opp. Noen ganger lurer jeg på om det bare er, meg.

  Den dårlige samvittigheten blander seg med angsten og nedstemtheten, jeg skulle så inderlig ønske jeg alltid kunne smile for deg. For du er alt jeg trenger, alt jeg vil ha. Jeg har funnet deg, så hvorfor får jeg ikke lov til å bare nyte livet. Jeg hater alt, bortsett fra deg. 

  Meningsløst, håpløst og tragisk. Å sløse bort livet på å gjøre noe man ikke har lyst til, når man faktisk vet hvor man vil være. Ahhh, den jævla vinterdeprisjonen, den jævla angsten og den jævla jobben vi alle må på. Jeg orker ikke. Hvis jeg bare kunne vært fri, så hadde alt blitt bra.

  "Så jeg bare river av papiret og tenker at livet er som en gave fra en tante med elendig smak."
   

 • Publisert: 11.10.2017, 12:14
 • Kategori: Personlig
 • 3 kommentarer
 • noe jeg aldri trodde jeg skulle klare

 • Publisert: 04.10.2017, 10:37
 • Kategori: Personlig
 • De siste dagene har jeg hatt veldig vondt i hodet, spesielt på morgenen og kvelden.. I går rett før leggetid skulle årsaken avsløre seg, en sinna visdomstann. Altså de tennene har plaget meg i 5-6 år nå, men jeg har rett og slett ikke turt å gjøre noe med det. Når bettenelsene kommer så knasker jeg smertestillende til det går over av seg selv, pyse ja jeg vet. En gang tok jeg en tatovering isteden for å dukke opp på en tannlegetime som vi hadde avtalt kirurgisk fjerning av en visdomstann.. Nope, jeg sitter heller å blir tatovert i seks timer tenkte jeg.

  I dag ble det for mye, jeg holdt ut på jobb i en halvtime før de sendte meg til tannlegen som ligger vegg i vegg. Jeg fikk time med en gang, snakk om service! Jeg la meg i tannlegestolen og tenkte at vi sikkert bare skulle ta noen bilder, så ferdig med det. Så kunne jeg dra hjem og grua meg så mye til å fjerne tanna at jeg hadde endt opp med å droppe det. Men, den gang ei.

  "Nu tycker jag vi tar den!" Sa tannlegen og tok frem en sprøyte, jaha? Det var bare å gape, jeg sa jeg var redd og fikk stryk på armen av assistenten. Plutselig knaket og spente det seg i kjeften, og jeg skalv som et ospeløv. "Behöver du mer bedövning?" Går det an, ja takk! Når jeg skulle skylle munnen etter den andre runden med bedøvelse så skalv jeg så hardt at jeg ikke klarte å holde koppen selv, litt av et syn kan jeg tenke meg.

  Den jævelen av en tann kom ut til slutt, og satan så stolt jeg er over at jeg endelig har gjennomført det. Eller, tannlegen ga meg egentlig ikke så mye valg og det er jeg veldig, veldig glad for. Han var kjempe flink, men fy det må jo ha vært en treningsøkt for han å få ut den tanna - for den satt godt!

  Jeg var faktisk litt i tvil om jeg kunne kjøre bil med så mye bedøvelse innabors (?) men jeg tok sjansen. Det ble en febrilsk leting etter parkeringsplass og et apotek i sentrum, det tok sin tid men jeg klarte det til slutt. Nå sitter jeg og spytter blod og venter på at smerten skal ta av, jeg begynner så smått å kjenne det allerede. Hoven er jeg i allefall, du ser det så vidt på bildet over. Ingen snus eller mat på en time til, så dette blir artig. Skal prøve å distrahere meg selv med litt "iskrigerne" og den siste episoden av bloggerne.

  Er du redd for tannlegen, så si det til tannlegen og få noen til å bli med deg. Jeg er LIVREDD, men i dag klarte jeg noe jeg aldri trodde jeg skulle klare. Og det kan dessuten være farlig å gå rundt med bettenelser i kjeften, det er jo såppas nære hjernen! Hjerneskader er som regel varige, smerter i tannen er heldigvis bare midlertidig.

  Det var dagens visdomsord, fra meg som er ei visdomstann fattigere - høhø!

 • Publisert: 04.10.2017, 10:37
 • Kategori: Personlig
 • 6 kommentarer
 • du stjeler ikke morsmelk, vel?

 • Publisert: 02.10.2017, 14:00
 • Kategori: Mat
 •  THE OATLY WAY

  Drikker du kumelk? Vet du egentlig hvordan kuene har det når de står som maskiner og produserer melk til oss? Det er morsmelk, morsmelk som skal til kalven. Hvorfor i helvette drikker vi morsmelk til dør? Det hadde vært ganske ekkelt å drikke melk fra morra di hele livet ikke sant, hva er egentlig forskjellen? Det kommer fra en annen pupp.. Vi drikker mest melk i hele verden her oppe i nord, og vi er mest beinskjøre også - så noen helsemessige fordeler kan jeg garantere deg at det IKKE har. Hva tror du skjer med kalven som egentlig skulle hatt den melka? Uff, jeg orker ikke å gå inn på det nå en gang - men du kan jo tenke deg selv.

  "Vi har alltid drukket melk" er det dummeste argumentet jeg hører. Really? Vi har alltid gjort ekstremt mye rart og dumt på denne kloden, men er det en grunn til å ikke bli bedre? Jeg skal ikke diktere hva du gjør og ikke gjør, men jeg vil gjerne at du sjekker opp hvordan melken kom fra kua og opp i glasset ditt. Så kan du gjøre opp dine egne meninger etterpå. Deal? Ok, hade.

  Oatly er et ekstremt bra alternativ hvis du vil kutte ut morsmelka, det er laget på havre og smaker BEDRE enn vanlig melk spør du meg.

  Drikker du Oatly, eller bruker det i maten - så slipper du å bekymre deg over at du dreper planetens ressurser! Dessuten kommer du til å føle deg bedre uten meieriprodukter innabors, har du noen gang hørt om en kalv med laktoseinntoleranse? Ikke jeg heller, men jeg kjenner MANGE mennesker med den inntoleransen, og jeg blir selv ustabil i magen hvis jeg spiser en yoghurt eller drikker et glass kumelk.. Jeg har ikke inntolleranse, men menneskekroppen er rett og slett ikke skapt for å drikke et annets dyr babymat.

  Den med sjokoladesmak er SERR ekstremt god, den er mye bedre enn alle andre jeg har smakt! Perfekt med et glass til lunsj, etter trening eller i kaffen! Jeg drikker ikke "vanlig" sort kaffe, men mocca og iskaffe er jeg ekstremt glad i! Med denne på laget får du en smaskens mocca, varm som kald.


  ISKAFFE MOCCA : THE OATLY WAY
  3-4 isbiter
  enkel, dobbel, trippel espresso?
  (kommer an på hvor lenge du vil være våken)
  topp glasset med OATLY havredrikk sjokoladesmak

   

  "Men hva skal jeg bruke i sausen?" OATLY har massevis av smarte produkter, båte til maten, kaffen og desserten. Sjekk ut butikken nær deg og besøk gjerne hjemmesidene deres HER. Er du over grensa på harry-tur så anbefaler jeg deg å hamstre med deg litt ekstra hjem, prisen er nesten halvert her i Sverige. IT'S SWEDISH! På hjemmesiden finnes det en URL til The Oatfinder; et kart som viser kaféer nær deg som bruker Oatly.

  Det er ALDRI for sent å begynne å bry seg om flere ting, det er aldri for sent å prøve noe nytt! ♥

 • Publisert: 02.10.2017, 14:00
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • hjemmelaget tyttebærsyltetøy

 • Publisert: 02.10.2017, 10:30
 • Kategori: Mat
 • Dette har jeg faktisk ikke gjort før, altså jeg har seff plukka bær å sånn - men aldri laget syltetøy, saft eller noe sånt. Det ble en 1/2 kilo bær, som ble til et helt uncle bens-glass med "hemmagjort lingonsylt"! Godt blei det au, helt ekstremt godt faktisk. Skal bli digg å prøve til grønnsaksboller og søtpotetmos! Jeg lurte med et par blåbær i kjelen også, kanskje det gjorde noe magisk med smaken?

  Til 500g bær trenger du: 1dl vann og 3dl sukker (pluss litt til hvis du liker det sånn som meg) Rens bærene (det var KJEDELIG!). Kok bærene og vannet i 10 minutter. Ta så av skummet, hvis du får noe skum da - noe jeg ikke gjorde? Kanskje jeg rørte for mye.. Så jeg hoppet over det og bare hadde i litt og litt sukker og lot det koke inn før jeg hadde oppi litt til. La det kjøle seg i noen minutter før du har det over på rene glass. Sett på lokket med en gang! Oppbevares i kjøleskap.

  Det her er sånne ting jeg blir skikkelig stolt av! Sjølplukka og hjemmelaga like a boss, mens jeg kaster gjengtegn i lufta* Mormor hadde vært stolt av meg as, skal skryte og vise bilder neste gang jeg treffer fammen. ♥

 • Publisert: 02.10.2017, 10:30
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • på flyplassen er jeg

 • Publisert: 01.10.2017, 17:30
 • Kategori: Personlig
 • Når jeg jobber er jeg: Ganske pirkette, kanskje litt slitsom å ha med å gjøre(?) og driter egentlig i det. Jeg liker å gjøre ting på min måte, men har med årene blitt flinkere til å tenke på hva andre vil også og at min måte ikke alltid er den beste. Jeg er pedantisk, perfeksjonist og ekstremt opptatt av å ha det rent og ryddig rundt meg. Jeg har ikke drømmejobben desverre, og jeg kunne tenkt meg å gjøre hva som helst annet akkurat nå - men man skal alltid gi 110% uansett spør du meg. Vi er så heldige vi som har en jobb, tenk så mange som ikke har det da?!

  Sammen med familien er jeg: Det sorte fåret? Neida, det var vel kanskje mer før i tiden på mine yngre tennårings-dager. Men nå er jeg en av dem som holder mest kjeft og stikker kjappest når det er store sammenkomster. Hjemme hos mamma og lillebror er jeg kanskje litt mer høylytt, og mer slækk enn ellers. Og hos mormor er jeg gullungen, jepp. Haha, nei jeg vet egentlig ikke.

  På fest er jeg: Det kommer litt an på festen og hvem som er der, men er det fest hjemme hos meg så er jeg stressa og gira hele kvelden. Jeg danser når jeg kjenner folk, og snakker med de fleste. Hvis jeg ikke kjenner så mange så er jeg kanskje litt kjedelig? I alle fall hvis promilla er lav. Jeg har det DRITgøy når jeg føler meg avslappet, men er ting litt ukjent/kleit/stivt så er jeg mer malplassert enn en elefant i et glasshus og vil helst bare hjem til senga.

  Helt alene er jeg: I mitt ess, jeg får ting gjort - eller ikke. Jeg kan ligge på sofaen å ha serie-marathon i flere dager, eller få til ting jeg har tenkt på lenge. Jeg plages ikke av å være aleine, og jeg setter pris på stillheten og tiden man får til å tenke. Meg-tid, det er noe alle har behov for tror jeg. Hvis ikke du har behov for det, så anbefaler jeg deg å bli komfortabel med å være aleine. Da blir du venn med deg sjøl.

  På butikken er jeg: I Oslo HATET jeg å gå i butikken, så trangt å jævlig.. Når folk går sakte foran meg og henger over handlevogna så får jeg helt pæcker'n og har lyst til å skrike til dem, og barn i butikken er min største frykt - det finnes ikke værre. Jeg må ha en plan når jeg skal handle, hvis ikke går det dårlig og jeg driter meg ut med budsjettet. Her i Sverige er det ALT for mye å velge i mellom, jeg er SÆRS dårlig på å ta små avgjørelser.

  På flyplassen er jeg: ANGST! Jeg er definisjonen av angst når jeg er på flyplassen. Flyskrekken sitter langt opp i halsen, og jeg føler mest for å grine eller besvime - eller begge deler. Også er jeg forbanna for at maten er så jævla dyr. Irriterer meg over det samme som i butikken: folk uten manerer og barn uten oppdragelse. Flyplassen er ikke et sted jeg er, hvis det finnes andre alternativer.

  På trening er jeg: I beastmode. Trening er noe av det jeg elsker mest her i livet, og noe jeg faktisk er flink til så lenge jeg får kærra meg dit. Jeg driter i om folk ser på meg, eller om jeg svetter av meg sminkerestene, her skal det løftes!

   

 • Publisert: 01.10.2017, 17:30
 • Kategori: Personlig
 • 0 kommentarer
 • lost without my friends

 • Publisert: 01.10.2017, 11:51
 • Kategori: Dagbok
 • Tjena oktober! I fare for å høres ut som en broken record; faen så tiden raser avgårde. Vi flyttet jo til Sverige for en måned siden? Nei, det har altså gått over tre måneder allerede.. Jeg kjenner det på kroppen, selv om hodet tror det har gått i rekordfart. Jeg savner venninnene mine, så det river i sjela faktisk. En loner uten like - men jeg har alltid satt pris på å ha jentene mine rundt meg, de som skjønner meg og vet hvem jeg er. Nå bygges det opp en tåre i øyekroken hver gang jeg tenker på dem, jeg skulle så gjerne bare tatt en kaffe eller gått en tur å få snakket om løst og fast. Jeg lurer på hvordan de har det, går det bra med alle sammen? Har de glemt meg kanskje, eller tenker de på meg også? De er så verdifulle for meg, sånne venner man har livet ut. Håper jeg ♥

  Jeg har det jo bra, men det føles som om det er noe som mangler og det er jo vennene mine. Heldigvis har jeg en kjæreste som er flink til å lytte, og som alltid er der for meg - men, noen ting er det kun vi jenter som kan forstå 110% sånn er det bare, uansett hvor mye mannfolka prøver. Det er ikke bare bare å skaffe seg nye venner når man er 25 år heller, og jeg kjenner egentlig at jeg ikke er så veldig åpen eller interessert i det selv akkurat nå. Det er liksom mangel på "mennesker som meg" i byer som denne, de har enten barn og derfor lite tid eller vil dra på byen hver eneste helg og drikke seg dritings.

  Det er deilig at man kan gå en tur i skogen når man føler seg litt lost, der er det liksom mye enklere å eksistere og der er alt er slik det burde være. Vi fant et kjempe fint sted på øya i går, det kjentes ut som "vår plass" med utsikt over fjorden, tretopper og fyrtårnet. Vi var egentlig ute etter litt kantareller, men det virker desverre som sesongen er over her i nord.. Jeg fikk plukket en del tyttebær som hadde unslippet de forferdelige bærplukkerne, og nå står det et glass med hjemmelaget syltetøy i kjøleskapet. Det var en first for meg!

  Vi skal definitivt tilbake til den spotten og sette opp camp, eller bare grille lunsjen vår slik vi gjorde i går - det er ingen ting som smaker bedre! ♥ Følg oss gjerne på instagram: @norwedennature

  Nå skal jeg drikke opp resten av havre-kaffen min, og redigere flere bilder fra skogsturen i går. Jeg orker ikke tenke så mye på at det er mandag i morgen, det får komme som et sjokk som det alltid gjør.

   

 • Publisert: 01.10.2017, 11:51
 • Kategori: Dagbok
 • 7 kommentarer