hits

Annie

annielistic.blogg.no

10 ting å gjøre på høsten

 • Publisert: 27.09.2017, 14:24
 • Kategori: Dagbok
 • 1. Foto
  Fargene er magiske på høsten, ta med deg det kameraet du har og gå ut. Man trenger ikke verdens dyreste utstyr for å få fine bilder, i dag kommer man langt med et mobilkamera. Del bildene på instagram, facebook og pinterest eller ta vare på dem i kamerarullen. Bilder er en ting man aldri kan få nok av.

  2. Skrive
  Skriv et dikt, en liste over ting du vil oppnå, eller følelsene dine i en dagbok. Kanskje du vil starte en blogg eller skrive sangtekster?

  3. Lese
  Lag en god kopp te eller kakao, sett deg under et mykt pledd og tenn masse stearinlys. Les en bok du har hatt lyst til å lese lenge, et magasin, en blogg eller en nettavis. Slapp av og la ordene ta over tankerommet ditt.

  4. Høre
  Lag en ny spilleliste! Jeg elsker å finne ny musikk og har spilelister til alle gjøremål. Akkurat nå sitter jeg å hører på den nyeste plata til Ed Sheeran (igjen), den er helt perfekt på en grå høstdag som denne. Stemmen hans rører virkelig de dypeste nervetrådene mine, ahhh. Lag flere plater Ed! Og foresten, hvis du ikke er så fan av å lese bok så kan man alltids spille av en lydbok! Eller bare sett på en podcast mens du kjører hjem fra jobb.

  5. Se
  Se en god film, dokumentar eller serie, dra på kino med kjæresten eller venner. Det er _SÅ_ mye bra å finne på både netflix og kino om dagen, så her er det bare å kjøre marathon til du blir lei.

  6. Smake
  Dra på restaurant og bestill noe du aldri har smakt før, eller sving deg på kjøkkenet etter en oppskrift du aldri har prøvd før. Lag spennende smoothies eller varme desserter, det er en hel verden av kulinarisk fornøyelse å gjennomsøke. Prøv deg på vegetarisk, indisk eller god gammeldags husmanskost. Inviter venner over på middag og del en flaske vin.

  7. Opplev
  Paris er fantastisk på høsten, og jeg kan tenke meg at Berlin, London og New York er det samme. Kanskje bare ta en tur til Stockholm eller København, eller utforsk Norge som alltid har det flotteste landskapet, og spesielt på høsten. Gå en lang tur i skogen, ta en teltur eller lag en gapahuk. En liten weekendtur til Amsterdam kanskje? Dra ut i verden.

  8. Nyt
  Snart er det vinter, og sommeren er langt unna. Nyt solen mens den enda er her, nyt høstens flotte farger og få med deg så mye lys som mulig inn i mørketiden. Vi er så mange med D-vitamin mangel her i nord, så det er bare å suge til seg så mye det lar seg gjøre. Ta på deg skjerfet og kom deg utendørs. Nyt årstiden for alt den er verdt!

  9. Ta vare på
  Ta vare på deg selv, og de minnene du allerede har og de som står deg nærmest. Ta en alenestund og lag hjemmespa, plei huden og roen i kroppen. Begynn å trene, høsten er perfekt for trening. Vi vil alltid ha så mye mer, men vi må huske å ta vare på det vi allerede har også. ♥

  10. Skap
  Gjør et DIY-prosjekt, ommøbler et rom eller skap nye minner med noen du er glad i.

 • Publisert: 27.09.2017, 14:24
 • Kategori: Dagbok
 • 1 kommentarer
 • bigass bridge og gallafest

 • Publisert: 21.09.2017, 17:53
 • Kategori: Dagbok
 • Tomax - Wishing (remix) instrumental
   

  Hvis du liker deilige beats, så hør på Tomax. Jeg blir stolt av å være norsk når jeg hører på musikken hans, hits me right in the heart erry time. Hei, foresten! Her i Sundsvall har vi en hella' stor bru, som er hyppig fotografert og du kan kanskje skjønne hvorfor? Vel, som ny innvandrer kan jeg jo ikke være noe dårligere enn resten, og i dag fikk vi endelig kærra oss ned dit. Den brua har det foresten vært mye styr med; en steinblokk på flere hundre(?) tonn løsna og datt over en av bilene til arbeiderne... Heldigvis var han ute av bilen i akkurat dette sekund, om ikke så kunne det fått fatale følger. Og, ikke nok med det; de har klart å bruke skruer som ruster! Så de må, eller har byttet ut alle - noe som er en ganske stor og dyr jobb! Haha ganske komisk egentlig, men brua er VELDIG fin og massiv. Helt drøyt å stå under noe så stort, man føler seg så ekstremt liten. Den ble egentlig bygget for å få trafikk ut av sentrum, men så har noen luringer bestemt at det skal være bompenger der oppe, så de fleste innbyggerne kjører igjennom byen for å slippe gebyret. LOL, så mye greier for ei bru liksom.. Før gikk E4 igjennom sentum her, så noe forbedring er det jo helt sikkert.

  Til helga fyller jobben min 100 år, og det skal være big party med rød løper, underholdning og hele pakka. Jeg har selvfølgelig takket nei, som den gamle kjærringa jeg er.. Nei, men seriøst når det er "galla" dresscode, så kjenner den lille gangsteren i meg seg ganske usikker og det blir lett en dealbreaker. Jeg har to par sneakers og that's it, kunne sikkert funka det men kjolene jeg eier er alt for lange så de drasser i bakken uten heler.. Haha, jeg er så gjennomført slæsk som det går an å få blitt, ikke satan om jeg tar på meg fottøy som gir meg kramper i tærne. Folka på jobb kjenner meg ikke, for personligheten min blir borte i språkbristen, så jeg snakker minst mulig og burde egentlig dratt på den festen for å drikke meg svensk nok. Alle synes det er hilarious med norsk, så der har jeg jo en edge, det første de nevner er "skam".. Jepp, jeg er ho tause fra skam-land. Alle som kjenner meg bare: "taus???" haha. Det kunne vært så mye værre!

  Flott bru, da. ♥

  Bilder: @robshootsraw

   

 • Publisert: 21.09.2017, 17:53
 • Kategori: Dagbok
 • 0 kommentarer
 • tanker og serier i september

 • Publisert: 18.09.2017, 17:05
 • Kategori: Foto

 • ♥ Høsten kom brått, fikk noen med seg sommeren i år? Har det egentlig vært sommer, eller kan det betegnes som høst når varmegradene har vært så få? Her i Sundsvall har vi hatt den kaldeste sommeren på over hundre år.. Skulle holdt meg i sør et par måneder til kanskje?

  ♥ Det er på tide å kutte ut kjøttet, det blir for dumt for en som meg å spise det. Jeg vrir meg av dårlig samvittighet hver gang jeg tenker på hvor mange dyr jeg har trykket i meg i løpet av livet. Det eneste kjøttet vi spiser her i huset er kjøttdeig, så det kan absolutt byttes ut med vego-farse. Melken har jeg byttet ut med havremelk for lengst, og baby-dyr har jeg ikke spist på mange år (kylling og lam.. Kalv har jeg heldigvis ikke smakt.) Nå er den verste sesongen i gang; fårikål-sesongen - og jeg har mest lyst til å grine. TENK så mange små-søte-baby-sau som må bøte med livet, for at vi skal frotse i oss noe som lukter fis - ta en voksen sau som har fått levd litt i det minste. Jeg skal i alle fall kutte ut kjøtt fra dyr i fangenskap, så får vi se an hvordan det blir med fisk og vilt etterhvert - ingen drap er humane, sånn er det bare. Visste du at et voksent menneske spiser i gjennomsnitt elleve dyr i året? Man kommer langt med kjøttfri-mandag også, hvis man har lyst til å gjøre en liten forandring. Og nå vet vi jo at kjøtt ikke er bra for oss, nå vet vi at helsa vår har det bedre uten.

  ♥ Jeg og kjæresten har laget en ny instagramkonto sammen som heter @norwedennature. Der skal vi poste bilder fra utflukter i skog og mark, både fra Sverige og Norge. Følg følg!

  ♥ Nå får jeg straks min første svenske lønning, det skal bli digg å ha litt å rutte med igjen! "Hvem faen flytter til Sverige for å jobbe?" Lenge leve kjærligheten og spontaniteten, sier jeg da.

  ♥ Som jeg ser frem til at det blir litt skikkelig høst nå! Har jeg foresten gått glipp av sopp-sesongen, noen som vet? Det gjør jeg hvert eneste år! Hadde store planer om å plukke flere liter med både bær og sopp, men så kommer de brutale svenskene med bærplukkerne sine og røsker opp halve blåbærlyngen.. Arrrg, plukk med fingrene plz! Nå er det så og si plukka rent rundt her vi bor i alle fall. Gleder meg uansett til tjukke pledd, telys, varme kopper med te, hockeysesong og røde farger på trærne. Også håper jeg skikkelig på at det blir EKTE vinter i år, høye nostalgiske brøytekanter og lyder pakket inn i vatt.

  ♥ Høsten er tid for filmer og serier, med god samvittighet! Jeg så filmen "to the bone" på netflix i går, kort fortalt dreier det seg om spiseforstyrrelser. En trist, fin og litt humoristisk film som jeg absolutt anbefaler deg å se! I oktober kommer "the walking dead" tilbake, det er virkelig en av mine favoritt-serier gjennom tidene! I går begynte vi å se på en serie som heter "the good place" (netflix). Først tenkte jeg WTF did I just watch?! Men serien er helt lættis tvers igjennom, det handler om hva som skjer etter vi dør - bare se den. Ellers så har vi tatt opp tråden på "suits" igjen, og den serien er bare genial fra første episode, advokater i NYC kan aldri slå feil. Det knuser meg at "orphan black"(netflix) har sluppet sin siste episode, og jeg er nesten litt jealous på de som ikke har sett den enda! Do it. Og det knuser meg nesten enda mer at jeg må vente så sykt lenge på neste sesong av "sense8"(netflix), så langt ligger det to sesonger ute og maaaaaan jeg kunne sett hundre sesonger til på rappen! Jeg klarer faktisk ikke å forklare hva det handler om, bortsett fra at det er ekstremt mindfuck. Og Bloggerne har begynt igjen, YES! Gjett hvem som skal kjøpe seg sumo når lønna kommer a'.

  ♥ Høsten er en fantastisk foto-sesong! I love it, I love it!

 • Publisert: 18.09.2017, 17:05
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • det er fordi jeg elsker alt det vonde

 • Publisert: 08.09.2017, 20:06
 • Kategori: Personlig
 • "jeg har det så bra akkurat nå.."

  Hjernen gransker sine egne tanker og leter febrilsk i alle de mørke krokene etter noe som gjør vondt, noe som ikke er helt perfekt.  Innsiden av skallen finner fort det den leter etter, det tar mindre tid enn et millisekund. Så sprer følelsene seg ut i alle nerver og lemmer, som brann i en sommer-tørr løvskog. En foss bygger seg opp bak øynene, det presser så hardt at det gjør vondt og slusene åpnes.

  Jeg vil slå hull i veggen til nevene blør, jeg vil ut i regnet å gå dit ingen kan finne meg.

  Alt kroppen vil er å ha det bra, alt hjertet vil er å føle varme. Jeg vet at jeg kan det, jeg vet at jeg vil det så hvorfor er jeg ikke sånn på heltid? Hjernen fortsetter å lete hver gang jeg er glad, hver gang ting føles for bra, for godt til å være sant. Har jeg alltid vært slik, eller ble jeg defekt med traumer og tiden? Hvem faen vet.

  Det må være slitsomt å elske meg. Å se noen du bryr deg om vri seg i smerter de har skapt helt selv er ikke kult, og ikke noe man drømmer om å berike livet sitt med. Jeg angrer hver gang det starter, hver gang det tar over sinnet mitt. Så tilgi meg kjære, for at  jeg blir slik.. Jeg vil gjøre alt for deg, og jeg trenger deg.. Du er alt for sterk, du er sterk for meg og du er sterk for oss begge. At vi møttes er et mirakel, det får meg til å tro på sjebner og karma. At du fortsatt er her hos meg, er helt ubegripelig for den mørke delen av hjernen min.

  Trenger så lite, men er aldri fornøyd. De som har det vanskelig, er mange ganger de som er flinkest til å sjule det fra offentligheten. Det er ofte de gladeste, villeste og mest utadvendte i gjengen som kjemper de største kampene med seg selv. De er så flinke til å late som, at de til tider glemmer det selv. Når det har vært glemt bort i en lang periode, kanskje noen år eller i en uke; så kommer tsunamien, og hele byen rives ned og oversvømmes.

  Hvorfor leter jeg etter det mørke i sjelen, når jeg vet at jeg kan være happy bare jeg lar meg selv være i fred?
  - Det er fordi jeg elsker alt det vonde, og fordi jeg er min verste venn.

   

 • Publisert: 08.09.2017, 20:06
 • Kategori: Personlig
 • 2 kommentarer