hits

Annie

annielistic.blogg.no

snapchat lately #2

 • Publisert: 31.07.2017, 16:30
 • Kategori: Dagbok
 • Tur med hunden på fantastiske Alnö. Roadtrip til Røros, tur-retur samme dag for å fikse pass til dette rotehuet. En is i sola på Alnö. Dårlig vær. Hamstring på systembolaget. En tur på byen i Sundsvall for å feire at vi hadde flyttet inn i leiligheten vår. Taco i flyttekaos. Vårt hjemmelagde nattbord, som jeg forøvrig er forbanna stolt over. En latte fra Lidl, helt sjukt god. Et glass vin i Chester Benningtons navn, jeg ble så trist når jeg fikk høre at han hadde gått bort... Kaffe i byen. Fika hos svigers. Musikkquiz på et kult utested i byen, de har det hver søndag! Den siste kaka før jeg begynte med en sunnere hverdag. Smoothie-kjør i et sett. Litt snikskryt av celsiusen jeg kosa meg med på fredag. En roadtrip og ut på tur. Blogging og bilderedigering av smothie-kjøret. Enda mer smoothie.. En fornøyd dawg etter et jobbintervju som etter min mening gikk veldig bra, fikk skryt for at jeg pratet bra svensk. Og den siste er fra akkurat nå, 22 grader på balkongen - hærlig ♥

  I dag blir det en sunnere burger til middag, dæææmn som jeg gleder meg til det! Jeg ble litt motløs på butikken i stad, jeg fikk så lyst på svin i sursøtsaus med ris (en av livrettene mine). Jeg kan jo ikke spise ris?! Så da prøvde jeg å finne en slags ris eller noe lignende som var bedre på innholdsfortegnelsen, men det finnes jo ikke? Er jo like mye karbo og kalorier i alt, til og med de som liksom skal være "superris". Jeg kom over det altså, men litt kjipt er det å måtte droppe sånne ting som er så syyyykt munn-orgasme! Det er jo mitt eget valg, men det gjør litt vondt i mat-hjertet inn i mellom. 

  Noen som har en sunn oppskrift på sursøt og ris? Finnes det en gang?

  PS. Jeg HATER at bildene blir en sånn tynn stripe når jeg mekker collage. Må begynne å gjøre det i Photoshop eller indesign ass, men akkurat collager er så enkelt og greit på pixlr. Hardt liv.

 • Publisert: 31.07.2017, 16:30
 • Kategori: Dagbok
 • 2 kommentarer
 • kløna på havet

 • Publisert: 31.07.2017, 11:15
 • Kategori: Foto
 • Bilder fra båtturen i går, en skikkelig fin formiddag i Bottenviken. Som den forbanna kløna jeg er, så klarte jeg å miste den turkise Atlanta braves 9fifty capsen min på havet, yndlingscapsen min av alle ting.. Den sank og ble borte før vi rakk å kjøre tilbake, kjipern og unødvendig. Heldigvis er det bare en gjenstand som kan erstattes, og dagen var perfekt på alle andre måter.

  Jeg må begynne å ta med meg mat når jeg drar steder hvor man skal spise. Kjære svigermor hadde selvfølgelig fikset lunsj i kjølebagen til alle, men som den sære diett-bitchen jeg er om dagen så kunne jeg verken spise loffeskiver eller bullar, drikke brus eller øl. Haha, hardt liv! Magen romlet ganske heftig når de andre kosa seg med maten, det skal jeg inrømme. Det ble riskaker på meg når jeg kom hjem, og det er snæcks. Så lagde jeg en torskewok til middag som ikke gikk an å spise, fordi jeg hadde gått litt overboard med chillien. Jeg digger sterk mat, men ikke så sterkt at jeg dør i kjeften.. Så da ble det flere riskaker.

  I dag skal vi fylle opp kjøleskapet og lage middagsliste for denne uka, så da blir det litt mer variasjon igjen etter søndagens riskake-marathon. Helt genialt å ha ukesmeny og handle hver mandag. Sparer så mye penger fra impulskjøp og ikke minst tid!

  Tenk deg å bo her da!♥ Dreamhouse
   

  Håper du får en fin start på uka ♥

 • Publisert: 31.07.2017, 11:15
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • ut på tur

 • Publisert: 30.07.2017, 16:18
 • Kategori: Friluftsliv


 • Det ble ingen båttur i går, så da tok vi med oss fiskeutstyret og reiste til Galtström isteden. Det ligger ca 30 minutter med bil unna oss, og bare se så nydelig det var der. Ble bitt tre ganger av det de kaller for "broms" her oppe, fyttikatta det klødde som bare rakker'n! De liker tydeligvis nordmann-blod best, for gubben ble ikke spist på en eneste gang.

  Jeg pleier foresten å hate all drikke med kunstig søtning i seg bortsett fra celsius som akkurat går ned, men i går fant jeg en fantastisk god monster i butikken. Den smakte ikke sånn kunstig og ekkelt som de andre jeg har smakt. Nam, sitron ♥ Jeg tror ikke det er bra for kroppen i det hele tatt, men i går trengte jeg mildt sagt en bøtte med koffein etter døgning og seriemarathon.  Vi ble ved vannet til litt før sju, og satte kursen hjemover mot leiligheten og middag i parken. Vi er så heldige å ha Sundsvalls fineste og største park rett utenfor der vi bor, så den skal brukes flittig resten av sommeren. Etter maten gikk vi en god tur i oppoverbakke, godt for stumpen og godt for humøret.  I dag har vi vært ute med båten, og det fine været holdt seg helt til vi kom oss inn mot land igjen. Snakker om perfekt timing, for da vi satt  oss i bilen så kom regndråpene. Nå skinner sola ute igjen, og det er et skikkelig pent sensommer vær, må nok komme oss ut i parken i kveld også.

  I morgen skal jeg på jobbintervju, det er aldri noe man gleder seg til as. En liten del av meg håper på å ikke få jobben, bare fordi det er så sykt digg å ha så mye fritid som jeg har nå - men man må jo jobbe, sånn er den delen av livet. For økonomiens skyld så krysser jeg selvfølgelig fingrene for at det går i boks, sånn at jeg kan melde meg inn på et treningsenter her snart.

  Chill søndag videre ♥

   

 • Publisert: 30.07.2017, 16:18
 • Kategori: Friluftsliv
 • 3 kommentarer
 • problemos

 • Publisert: 29.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg


 • Det var på tide med en ny header med litt sommer-vibez, den gamle var fra før jul... Ullsokker og strikka-votter hører ikke hjemme i slutten av juli vettu.

  Det er en ting jeg ikke skjønner som irriterer meg så ekstremt at jeg snart eksploderer innvending, fargene på bildene jeg laster opp?!? Jeg har sjekka med mobilen og der er fargene mye sterkere og friskere, men når jeg bruker nettleseren på mac'en så ser det blast og forbanna slitent og kjedelig ut (ja, har prøvd alle nettleserne). På macbook pro ser de samme bildene bra ut, men på min macbook air er det SÅ bæd fargekvalitet på alle bildene jeg laster opp. Det gjelder ikke bare blogg.no, men alle nettsider. Er det noen som har det samme problemet? Jeg vil jo ikke at folk med macbook air skal tro at jeg elsker å redigere bildene mine grå. Hardt liv! Får ta turen innom et eplehus å be de fikse farge-sjappa mi.

  Når jeg skriver dette (forhåndsskrevet) så regner det så ekstremt ute at vi ikke kan åpne verandadøra, for da blir det en stor vanndam på gulvet innen to sekunder.. LOL Sverige, kutt ut a'! Håper det gir seg før i morgen, (i dag, lørdag, forvirrende I know) for da er planen at vi skal vi ut å båte.

  Krysser alle lemmer for litt sommer resten av sommeren.

   

 • Publisert: 29.07.2017, 15:00
 • Kategori: Blogg
 • 0 kommentarer
 • må jeg droppe helgekosen?

 • Publisert: 29.07.2017, 12:00
 • Kategori: Mat


 • Man må passe på å ikke bli helt gal.. Jeg har tatt meg selv i å lese alt for mye på innholdsfortegnelser i det siste, dropper det meste fordi mattematikken blir for kompleks for hjernen min å regne ut. Husk at man må leve før man dør som jeg har sagt til meg selv så mange ganger, og mat er en stor og viktig del av livet - for meg i alle fall. Det viktigste er at man får i seg nok, am I right?

  Kos. Det ordet gir ofte assosiasjoner til god mat og alkohol. Helgesnæcks er potetgull og sjokolade, men det er vel ikke det eneste som er digg her i verden? Man må rett og slett bestemme seg for hva som betyr mest, en potetgullpose eller hvordan man føler seg etterpå. Hva har kroppen godt av, hva gir meg energi? Ikke dropp de gylne potetene om du ikke vil det, for du har godt av det som gjør deg happy. Det som gjør deg happy i lengden, og ikke bare for stunden. Jeg trodde salt snæcks var livet, men det var bare livet akkurat der og da for meg.

  Man skal være forsiktig med hva man sier når det kommer til mat og kosthold, så jeg må bare understreke igjen at jeg er langt i fra noe ekspert på dette området. Jeg prøver bare å finne et kosthold som passer for meg og mine mål, alle er forskjellige og alle har ulike behov.  Uansett. Må jeg droppe helgekosen? Nei. Man kan alltids endre, mixe og trixe.

  Cottage Cheese med et lettere syltetøy, grønnsaker med dipp, hjemmelagede barer, fruktsalat med mørk sjokolade og kanskje til og med et glass vin eller tre på en lørdagskveld. Hjemmelaget saft-is for eksempel, alltid klar i fryseren i tilfelle suget skulle melde sin ankomst. Alt har en balanse og mulighetene er så mange. En god smoothie er aldri feil, og en god middag er jo snæcks i seg selv. Og du, hvis du noen gang er i Sverige så prøv kvargen på bildet! Den er RIDICULOUS og minner mye om propud i konsistens og smak, har begynt å bruke den i smoothies. Kanskje de har lignende i gode gamle Norge?

  Etter kun en uke uten potet, ris og pasta så merker jeg at jeg har mindre cravings og søtsug og mer energi. Det gjør meg absolutt ingenting å lage ovnsbakte poteter til mannen og grønnsaker til meg selv. Vi har to forskjellige kropper, og hver kropp trenger det den trenger. Min kropp legger på seg av for mye sukker, alkohol og potetgull mens hans kropp kan spise nesten hva den vil uten å legge på seg et eneste gram. Jeg har oppdaget gleden ved å lage mat igjen, det finnes en hel verden av fargerike og gode ting der ute. Mat jeg kan spise uten å bli trøtt, oppblåst og slapp, mat som ikke gjør meg så stappmett at jeg ikke orker å reise meg fra sofaen etterpå. Snæcks som gir meg energi og ikke tapper den. Bare se HER, som et eksempel på hvor mye godt man kan trøkke i trynet uten dårlig samvittighet.  Tygg, nyt og svelg.

  Jeg har rett og slett bestemt meg, og denne gangen er jeg 100% sikker på at et stabilt og sunt kosthold er utrolig viktig for meg og min helse både psykisk og fysisk. Jeg gjør det for MEG og ingen andre. Det er ikke veltrente kropper på instagram eller fotballfrues slanke figur som påvirker meg, det er kun meg selv det står på. Alle burde tenke litt på det, kropp er kropp og din kropp er ditt ansvar og valg. Du er fin og unik akkurat sånn du er, hvordan du føler deg på innsiden har _egentlig_ ikke så mye med hvordan andre ser ut å gjøre. Men, om bildene i bladene eller på istagram får deg til å tenke stygge tanker om deg selv; UNSUBSCRIBE & UNFOLLOW. Blir du motivert og gira av det? Kjør på. Slutt å skyld på andre, det handler ikke om dem. Ikke hat på de som er naturig tynne, for det er akkurat som å kalle noen for feit. Mange kjemper en kamp vi ikke kjenner til.

  Bruk det som inspirasjon, ikke religion.

 • Publisert: 29.07.2017, 12:00
 • Kategori: Mat
 • 2 kommentarer
 • soft glow

 • Publisert: 28.07.2017, 15:00
 • Kategori: Interiør

 • //Bordlampe HER.

  Yeey! Endelig ble det litt lysere i stua ♥

  Fikk hengt opp to north light pærer i går, en over sofaen og en i musikk-kroken. Det var tre for to på pærene så da måtte jeg jo ha en til, og en bordlampe på tilbud fra samme merke. Clas Ohlson as, de har mye bra greier! Var på utkikk etter en lampesokkel med lang ledning, og clas var de eneste som hadde 3,5 meter i sort.
  //Hylle-holder fra IKEA.//Lampeholder med tekstilledning HER.

  Musikk-kroken er ferdig nå og den ble kjempe MYSIG, så der kan mannen sitte og spille gitar og synge for meg. Perfekt! ♥ Vi har hengt opp et stort palme-bilde ved siden av også, og det ga akkurat den viben jeg leita etter her inne. Nå må jeg bare få tak i litt flere bilder til de andre veggene, så er vi i mål! En del planter må også kjøpes inn, det blir ikke chillzone uten grønne planter. Skulle som sagt gjerne ha bytta ut gulvet her, men det må i såfall bli litt lengre frem i tid. Ønsker meg så veldig veldig et grått gulv.

  Nå skal jeg straks starte på middagen, i dag blir det wok. YUMMY! Ble en skikkelig matblogg detta her nå, sånn blir det når man legger om kostholdet og blir helt crazy-mat-lady. Det er digg med mat ♥

  Og du.. FREDAAAAG!!!

 • Publisert: 28.07.2017, 15:00
 • Kategori: Interiør
 • 2 kommentarer
 • enkel torskemiddag

 • Publisert: 28.07.2017, 11:00
 • Kategori: Mat


 • I går ble det torsk til middag. Jeg skal ærlig inrømme at jeg ikke har spist torsk på _kjempe_ lenge, har litt dårlige minner av at jeg ikke var så stor fan av kokt torsk eller torsk generelt når jeg var liten kid. Sist gang jeg spiste torsk så var det faktisk skrei, og det laget jeg på et skrei-kurs for meny ansatte sammen med andre. Da smakte jeg på hele fisken med rogn, lever og alt. Stekt torsketunge med ertepuré er overraskende nok helt himmelsk! Det ble ikke skrei i går, for det finnes bare å få tak i noen måneder på nyåret om jeg ikke tar helt feil? Men "vanlig" norsk torsk fra frysedisken ble det, og den var absolutt snadder!  Jeg synes torsk smaker ganske lite i seg, så jeg sparte ikke på kruttet eller krydderet. Pendslet på med sitronolje, sitrondråper og limesaft før jeg grovkuttet tre hvitløksfedd og hadde over fisken. Krydderet jeg brukte var flaksalt, sort pepper, chilli, urtesalt og provence som er helt amazing på fisk! Pakket det inn i folie og satt det inn i ovnen, 180°C i ca. 40 min (for frossen fisk).

  Så kokte jeg brokkoli, blomkål, erter og gulrot. Hakket paprika og ferske reddiker, hadde fisken på toppen så voilá! En liten dæsj med creme fraiche ble digg til ♥  Sunt, enkelt og godt - håper det smaker! ♥♥♥

   

 • Publisert: 28.07.2017, 11:00
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • it's time to ride the concrete wave

 • Publisert: 27.07.2017, 17:31
 • Kategori: Dagbok


 • Eyyy! Longboardet mitt as, det har jeg savnet å ha under føttene. Man må leve før man dør, og har du ikke ikke prøvd longboard i en bratt bakke - nei da har du faktisk ikke levd ordentlig enda. Jeg har tryna og slått meg flere ganger, og blitt litt mer nervøs siden jeg tok turen ned fra holmenkollen uten hjelm for et par år siden, men jeg kommer aldri til å slutte med det her. Snowboard om vinteren og longboard om sommeren - det er livet! Skulle ønske det var flere whitewater-waves her i bottenviken, for å surfe på en perfekt bølge er også noe av det feteste jeg har gjort. Skal definitivt dra på flere surfeturer i mitt liv ♥

  You only fall when you go slow! True story.  Vi kjørte mot Södra Berget og tok en liten tur på hvert vårt brett ♥ Slapp av jeg bruker som regel hjelm altså, og denne turen var rolig og behersket. Mannen har mekka seg elektrisk longboard, noe som er helt sjukt awesome! Jeg vil også ha, har sett litt på boostedboard men de koster foreløbig alt for mye for mitt arbeidsløse budsjett. Typen har laga det skjøl(!), så han sparte en del tusenlapper for å si det mildt.

  Jeg fant en haug med markjordbær som jeg tredde på strå, mums så søte og gode de var! Tenkte egentlig å ta de med hjem å lage isbiter med markjordbær i, men så spiste jeg plutselig opp hele gjengen. Får prøve på nytt en annen dag, si. Når vi kom hjem fra turen så hang vi opp deco-pærer i stua, det ble kjempe fint, og akkurat i den stilen jeg ville ha det. Skal vise dere i et annet innlegg.

  I dag blir det torsk til middag, det blir godt og spennende! Men først så må vi en tur på "tippen" for å kvitte oss med noe rot og skrap. Her i Sverige er det foresten kjempe dårlig opplegg med kilde-sorteringen, jeg blir helt mørkredd av det. Ingen grønne eller blå poser, og ingen sortering i søppelkassene utenfor hjemmet. Nei her må man sortere sjøl og kjøre det på nærmeste sorteringspunkt, og ikke en gang der får du kvittet deg med alt, så da får du kjøre to steder i samme slengen. Hva med de som ikke har bil? Skal de dra med seg alt på sykkelen eller bussen hver eneste gang? I Oslo har de verdens beste og enkelste opplegg, Sverige burde faktisk lære litt akkurat på det punktet! Gjør det enkelt, så sorterer de fleste. Jeg sorterer uansett, but i'm just saying..

  Vi blogges i morgen, da er det FREDAG! ♥

  //Bildene av meg er tatt av @robshootsraw

   

 • Publisert: 27.07.2017, 17:31
 • Kategori: Dagbok
 • 0 kommentarer
 • lurer du på hva du skal spise til middag?

 • Publisert: 27.07.2017, 15:00
 • Kategori: Mat


 • Nå trenger du ikke å lure lenger! Dette er en av mine favoritt-retter og jeg sverger til denne når jeg skal spise sunn og god middag. Det tar ikke lang tid å lage, og restene kan du spare til lunsjboksen. MUMS ♥

  Til to porsjoner trenger du:

  Dine favoritt grønnsaker
  3-4 hvidløksfedd
  1/2 gul løk
  2 champinjonger
  1 rød chilli
  200g karbonadedeig
  3-4 ss tomatpuré
  salt og pepper
  olje til steking
  litt fetaost

  Fremgangsmåte:

  Kutt opp dine favoritt-grønnsaker og ha det på dype tallerkner. Finhakk løk, hvitløk, champinjonger og chilli før du bruner det i en varm panne med litt olje. Ha så i karbonadedeigen, salt og pepper. Når karbonadedeigen er ferdig stekt tilsetter du tomatpuré og lar det surre i et par minutter. Ha blandingen over grønnsakene og topp med litt fetaost. Vips så har du verdens enkelste og godeste middag, kalorifattig er den også! Spis med en gang, så holder grønnsakene seg crispe og gode.  Forslag til grønnsaker og endringer:

  Jeg bruker avocado, mais, tomat, crispisalat, hvitkål og paprika. Hvis du vil ha litt mer fyll i maten, eller gjøre den mer barnevennlig så kan du adde litt fullkornspasta som du først koker og så steker sammen med tomatpuré-blandingen. Det er også ekstremt godt med krutonger på toppen, nammis! Jeg droppet både krutonger og pasta med tanke på å gjøre det mest mulig karbo-fattig.  Spis med verdens beste samvittighet og et iskaldt glass vann til, håper det smaker! ♥

   

 • Publisert: 27.07.2017, 15:00
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • old school Sweden

 • Publisert: 27.07.2017, 11:00
 • Kategori: Dagbok


 • Har vært på litt sightseeing rundt om i byen de siste ukene, for å gjøre meg litt bedre kjent med hvor i den svenske granskauen jeg har flytta. Et av stedene vi har vært innom er Norra Berget, to ganger har vi vært der faktisk. Vi kjørte først opp der på kveldstid og du dæven for en utsikt man fikk over byen, vi klatret til og med opp i et alt for høyt tårn.. Beina mine kollapset nesten av redsel under meg, men på det andre forsøket så tvang vi oss opp (vi har høydeskrekk begge to). Hva gjør man vel ikke for å få et blinkskudd? Mannen tok fantastiske bilder av byen den kvelden, skal se om jeg får tak i et par av bildene her etterhvert. ♥

  Jeg hørte rykter om at det fantes dyr der oppe også, da er ikke jeg vond å be! Så det ble en tur opp på berget i dagslys dagen etterpå. Det var ikke så mye dyr å se der akkurat nå, mest sånne små menneske-aper som løp omkring og ikke oppførte seg ordentlig - så det ble en kort men fin visitt. Jeg så ei ku (som foresten var utrolig kamerasky!), noen geiter og budeier ♥ Gammeldagse svenske ting minner veldig om norske, så her kan du tro jeg følte meg hjemme.  Det er nesten så jeg kan høre Anton fra Lønneberget rope "EEEEEEMIIIIIIIIL!!!!!" nå når jeg ser på disse bildene, det er barndomsminner det! Nesten så jeg tuslet rundt i en av Lindgrens fortellinger med kameraet på slep, omringet av blåklokker, små snikkarbodar og røde hus med hvite knuter. Sommeren i Sverige er flott, når den endelig kommer.

  Hva skjer foresten med blåbær allerede nå? Er ikke det litt for tidlig? Det har nesten vært litt høst-tilstander her i Norrland for tiden, men så ille kan det vel ikke være? Eller kanskje det er helt rett tid, og at jeg er helt på bærtur allerede? (høhø)

  Uansett; befinner du deg i Sundsvall en dag så må du absolutt ta turen til Norra Berget, og spesielt hvis du har kids! Og på ekte svensk vis så er det selvfølgelig god "fika" å få! På det andre fjellet "Södra Berget" er det fineste hotellet, og de beste longboardbakkene. ♥

   

 • Publisert: 27.07.2017, 11:00
 • Kategori: Dagbok
 • 2 kommentarer
 • let's talk breakfast

 • Publisert: 26.07.2017, 17:00
 • Kategori: Mat


 • Skulle egentlig ha denne kaffesmoothien som en liten oppkvikker i dag morres, elektrikeren kom på døra klokken åtte - og vi var rimelig trøtte i trynet begge to. Feriemodus sa du? Men det gikk så smått til helvette når smoothien smakte hoggorm, haha. Det visste jeg ikke før jeg hadde dandert og tatt hundre bilder, for den så jo veldig god ut eller hva? Æsj, synet kan bedra! Så jeg deler ikke den oppskriften nå for å si det sånn, skal prøve meg på en egenkomponert variant i morgen tenker jeg.

  Så da ble det cottage cheese til frokost eller keso som de sier her i Sverige, med en kvart banan, litt vannmelon og en dæsj jordbærsyltetøy. Leste foresten om vannmelon i går, det er en helt super frukt/grønnsak (det er faktisk begge deler) for de som vil passe vekta. Det er masse helsemessige fordeler med å snackse på vannmelon også, og det er jo svingodt spør du meg og spesielt nå om sommeren. Du kan lese mer HER. Så gjelder jo alltid "alt med måte" som jeg liker å leve etter.  Siden jeg ikke fikk i meg frokostsmoothien som planlagt, så ble det smoothie til lunsj i steden, og denne gangen traff jeg midt i blinken. Jeg elsker syrlighet, vanilje og bær - så en kombo av det kan jo aldri bli feil?

  I denne smoothien hadde jeg:

  2 dl ferskpresset appelsinjuice
  en god neve med grønnkål
  1/2 ss med chiafrø
  2 ss vaniljekvarg (propud, syrnet melk med smak eller yoghurt funker også)
  fryst skogsbærblanding
  en dæsj med sitronsaft
  vannmelon til pynt

  Prøv deg frem til du får den konsistensen du er ute etter, jeg målte ikke opp bærene.  Den var god du ♥ I fare for å gjenta meg selv: jeg elsker den nye blenderen vår, den er helt super! Senere i uken skal jeg lage forskjellige grønnsaksupper med hvitløk og chilli, det er så snadder og ikke minst veldig sunt! Jeg tror foresten ikke det holder å bare drikke en smoothie til lunsj. Det blir litt lite mat, men som et mellom-måltid passer det helt perfekt for meg - jeg er ingen kostholdsveileder, så jeg vet ikke. I SMOOTHIES!

  Nå har vi fått oppvaskmaskin i hus, jeg er i ekstase! Det finnes ikke verre kjedsomhet enn å ta oppvasken hver eneste dag, fysjameg så bortskjemt jeg er med akkurat det der. I mitt forsvar så får jeg faktisk utbrudd med atopisk eksem hvis jeg tar oppvasken ofte, og nei det hjelper ikke med oppvaskhansker. Har et par sår på henda nå som nekter å gro, så jeg får ta en runde med kortison igjen tror jeg. Sommeren er faktisk værst for meg nå i voksen alder, varmen gjør at det klør som rakkern på natta. Men jeg elsker sommeren uansett, og i dag har den endelig kommet til "Svally" med 26 varmegrader! WUHUU. Ut å nye ♥

   

 • Publisert: 26.07.2017, 17:00
 • Kategori: Mat
 • 1 kommentarer
 • byebye-party

 • Publisert: 26.07.2017, 15:00
 • Kategori: Foto
 • Før vi pakket sammen hele leiligheten og flytta ut av Oslo og landet, så hadde vi en "liten" hadebra-fest, jeg savner den festen og skulle gjerne tatt den i reprise akkurat nå. Takk ti alle som kom og gjorde kvelden til et siste fantastisk hurra! Jeg savner dere alle sammen ♥ Så bedre sent enn aldri, her kommer et bildedryss fra kvelden. Ha det i bakhodet at jeg ikke var så edru når jeg sto bak kameraet, det er minnene som teller ikkesant? I love you guys.  Ida og Amanda ♥  Aww, my favorite couple ♥  Har så mange fine minner med dere ♥  Fredrik er faktisk kjent for denne poseringen ♥  Det blir ikke fest uten camping-stol ♥  My gangstersistah from another mista ♥  Dere to ER kjærleik ♥  Dette blinkskuddet kan jeg nok takke Amanda for? ♥ haha, leker ikke party.  My girls ♥

  Det endte med høy promille og enda høyere musikk, første naboklagen vi fikk i Badebakken og en hyggelig vekter på døra "vi skal flytte uansett" responderte jeg smilende. Haha, tidenes avskjed ♥

  Skulle gjerne hatt enda flere bilder av de andre som stakk innom også! Dere vet hvem dere er, og jeg savner dere veldig veldig veldig alle sammen. Jentene mine, og kollegene jeg hadde i Oslo - som er verdens beste gjeng. Takk for seks (!) flotte år i Oslo og to år i Sandefjord. Setter så utrolig pris på hver og en av dere, og jeg håper ikke det er så alt for lenge til vi sees igjen. Jeg er "bare" ni timer unna, eller et par timer med fly. Jeg skal nok klare å sette ræva mi på toget i ny og ne også, og hvem sier neitakk til ei litta roadtrip?

   

 • Publisert: 26.07.2017, 15:00
 • Kategori: Foto
 • 4 kommentarer
 • før og etter: soverom

 • Publisert: 26.07.2017, 11:00
 • Kategori: Interiør


 • Hyyyl! Klapper i hendene* Jeg elsker soverommet vårt! Er så ekstremt fornøyd med fargen og hvordan alt ble til slutt, så her sover vi nå søtt om nettene ♥ Det ligger mye arbeid bak, tro det eller ei. Et så knøttlite rom krever planlegging og løsninger, og jeg er stolt over hvordan vi taklet det. Det er første gang vi pusser opp noe hjemme, og resultatet er over all forventning. Jeg fikk god bruk for kunskapen fra interiørskolen, dette er så morsomt å holde på med.

  Vi snekret nytt "sengebord/radiator-skjuler" bak sengen, og monterte LED-lys i hyllene våre. Vi beholdt gitteret fra det gamle, men resten er helt nytt og hjemmelaget. Vi har malt lister, vegger og inne i hyllene. Du ser det ikke på bildene, men der inne er det hvitt nå og ikke den stygge gull/sølv-stripete tapeten som hang der fra før. Før vi kunne male veggene så måtte vi rive ned to lag med gammel tapet, sparkle og pusse flere ganger før vi malte med grunning. Så klistret vi på en renovering-tapet. Til den måtte vi bruke våtromslim; MYE av det, siden tapeten er utrolig tykk og tung i forhold til en "vanlig tapet". Et veldig godt valg dersom du har en vanskelig flate å male på, helt genialt. Alternativet hadde vært en ny gipsvegg, og med tanke på at soverommet er så lite fra før så var det uaktuelt denne gangen.  Hva synes du? ♥

  Det mangler et par små ting som grønne planter ved vinduet og noen små-justeringer i walk-in'en. Det er også et bittelite space, så det må tygges litt mer på. Akkurat nå står det en kommode der inne med undertøy i, det henger kjoler og skjorter på en stang over, og det er knagger på veggen. Skal prøve å få liiitt mer ut av plassen og henge opp et par hyller og en krok til tørkestativet der inne. Vi har gardiner foran hyllene og inngangen til skapet, for å gjøre rommet litt mykere - og over henger det spotter. Vi skal sette på et par nye lister rundt inngangen til rommet, og montere en dør der. Vi venter på en old-school dørskinne fra Ebay, så det blir litt "sliding barn-door" feel på det hele, det blir så fett! Løsningen med dør på skinne passer veldig bra til knøtt-små rom som dette. Fargen vi har brukt på soverommet er en nøytral gråfarge, den var veldig billig på Rusta(!) og heter "Skifer" (NCS: S500-N). Det var viktig for meg med en nøytal gråfarge, så den ikke blir påvirket av lys og andre farger. Skal inrømme at jeg var liiiitt skeptisk til å bruke en billig maling fra Rusta, men jeg ble bare positivt overrasket. Man kan renovere til en billig penge, bare man tenker seg litt om og ikke er redd for å "lage sjæl".

  Gleder meg til å vise dere stuen når den er helt klar også! Gråfargen der inne er en litt lysere nyanse, som også er også nøytral - det ble kjempe fint. Nå har jeg lyst til å legge nytt gulv der inne, for det gamle er ikke fint. Du vet sånn typisk tre-gulv-laminat fra 90-tallet ish? Ja, det er ikke lekkert. Selv om resten av rommet er veldig deilig akkurat nå, så ødelegger gulvet veldig. Huff. MAN VIL GJØRE SÅ MYE NÅR MAN FØRST STARTER! Vi skal male gangen i samme farge som stuen, og kjøkkenet skal også få et nytt strøk når vi kommer så langt.

  Bildene er fra desenio.no, sengetøyet er fra Rusta, sølv-ramme fra Sia, speil (nissedal) og fuske-lammeskinn fra IKEA og telys fra Lagerhaus.

 • Publisert: 26.07.2017, 11:00
 • Kategori: Interiør
 • 0 kommentarer
 • tropisk smoothie

 • Publisert: 25.07.2017, 17:26
 • Kategori: Mat
 • Endelig kom passet i posten! I morgen skal jeg rett ned på skatteverket å bli medlem av Svergie, haha. For å feire litt så testet vi ut den nye blenderen vår, som vi foresten fikk til en særs hyggelig tilbudspris på Media Markd her i Sundsvall. Den gamle bestemte seg for å gå lekk i vinter, så da ble det smoothie ut over hele kjøkkenbenken i Oslo..

  Smoothien ble sykt smud, og veldig god! Perfekt mellom-måltid nå som jeg spiser mye sunnere og dropper det meste som ellers er forbanna godt. Neida, joda.. Det blir lite svensk godis og alkohol på meg fremover, har spist ALT for mye digg de siste seks månedene. I går spiste jeg mest grønnsaker hele dagen, og i dag har jeg fått i meg litt fiber og tunfisk. I kveld blir det tacosalat, gleder meg værst! Selv om det blir uten nachos og sånt annet digg, taco er livet uansett. ♥  I denne smoothien hadde jeg:

  Fryst mango, papaya og ananas.
  1 ss vaniljekvarg
  1 banan
  1 neve grønnkål
  1 ss chiafrø/superfrø
  ca 2 dl ferskpresset appelsinjuice (ikke fra konsentrat)

  Det ble akkurat passe til to personer. PERFEKT måte å få lurt i mannen litt grønnsaker på! Jeg lovet at han ikke skulle smake grønnkålen, og det gjorde han ikke heller. Score! Denne skal jeg absolutt lage flere ganger. Skal prøve meg på en kaffe-smoothie også, nå som jeg dropper latten og moccaen (ja, jeg har litt abstinenser og hodepine om dagen, men det går snart over..) legger ut oppskrift om den blir digg!  Som sagt så prøver jeg å legge om livsstilen, for å gå ned et par - fem kilo, og for å føle meg bedre. Jeg har bestemt meg for å droppe poteter, pasta og ris fremover og alt med mye kalorier i seg, det høres jo logisk ut at det skal funke. Jeg prøver å finne en sunn livsstil som jeg kan klare å leve med, så dette er jo egentlig ganske spennende. Noen som har erfaringer med et slikt kosthold, eller tips? Grønnsaker er fantastisk godt i seg, men jeg skulle gjerne hatt tips om hjemmelagde "dressinger" og sauser man kan spise litt av også, ting blir fort så tørt når man kutter ut alt smør og fett. Så skrik gjerne ut hvis du har noen oppskrifter eller lure knep. ♥

   

 • Publisert: 25.07.2017, 17:26
 • Kategori: Mat
 • 4 kommentarer
 • ripped jeans

 • Publisert: 23.07.2017, 12:13
 • Kategori: OOTD


 • Søndag, shiiiit allerede? Dagene går så fort at det ikke er litt morsomt en gang. Plutselig er vi i august, så er det brått julaften rett etterpå. Men det er jo slik sommeren er på denne siden av jordkloden, kort som faen. Kan ikke skryte av at det har vært noe ordentlig sommer siden vi flyttet hit heller, har kanskje vært to fine dager på en måned. Man får ta det man får og suge det til seg.

  Har skaffa meg ripped jeans, de er selvfølgelig for store i livet og for lange i beina, sånn er det alltid når jeg skal ha bukser. Hoftene mine ødelegger alt, alltid.. Skal ikke klage for mye for jeg vet det er mange som skulle ønske at de hadde hofter, man vil jo som regel ha det man ikke har. Jeg hadde lett bytta de bort for lengre bein.

  Jeg er litt smågretten, har nemlig ikke fått i meg frokost enda.. Og det står et lass med oppvask på kjøkkenbenken som venter på meg, jeg hater oppvask! Også er jeg litt deppa fordi jeg ikke skal spise noe mer godteri fremmover, eller drikke noe særlig akohol. I morgen starter jeg et nytt og sunnere liv, igjen.. Herregud at det går an å skli så ekstremt ut av rutinene sine? I fjord på denne tiden var jeg sterk, frisk og rask - nå ligger jeg som et slakt på sofaen og ryggen verker. Det er bare min egen skyld, og i morgen begynner treningen og bedre matvaner. Det tar ca. tre uker å komme inn i nye rutiner, så det er vel bare å bite sammen og kjøre på!

  Har du noen tips for å holde seg i skinnet, så trenger jeg de sårt.

 • Publisert: 23.07.2017, 12:13
 • Kategori: OOTD
 • 2 kommentarer
 • bakt laks med hvitkål, gulrot og pressad potatis

 • Publisert: 22.07.2017, 13:41
 • Kategori: Mat


 • Det var fredagsmiddagen sin det! Herregud så godt det ble ♥ Mannen i huset har fått smaken for fisk, og da blir ho mor glad skal du vite. Jeg elsker laks, makrell og sei! Har du foresten hørt om pressad potatis? Det hadde ikke jeg før jeg flyttet til Sverige, men nå har vi arvet en potatis-presse så livet kan begynne.  Det er veldig enkelt og greit å lage. Man bare skreller og koker poteter som vanlig, før man stapper de i den greia her og klemmer. Helt genialt, og veldig veldig godt. MYE sunnere enn potetstappe, da du sløyfer både melka og smøret. Det kan godt henne at det er veldig vanlig å lage i Norge også? I såfall har jeg bare aldri fått det med meg. Ikke første gang det skjer.


  Frisk opp sidesalaten!

  Lokal hvitkål er fantastisk i sesong, og jeg synes det er så digg at jeg kan gå å småspise rå kål rett fra kjøleskapet. Meg og storesøsteren min har gjort det helt siden vi var små jenter på besøk hos mormor. Denne oppskriften minner litt om "pizzasalat" der du bytter ut sitron-oljen med balsamico, den er også kriminelt god - men, til fisk er det best med frisk sitron eller lime synes jeg. Bare add 1-2 ts. med sitron-olje, litt nykvernet pepper og urtesalt så er du i mål. Deilig!

  Den andre varianten kan ikke bli enklere, noe som er perfekt for late meg og for folk på farten. Bare riv gulrøtter og skvett over med sitronsaft, ferskpresset sitron er alltid best såklart, men det hadde jeg ikke i går. Ikke bare blir det friskt og godt, men restene holder seg bedre i kjøleskapet også! Prøv også sitron på vannmelon, det er helt sjukt.

  Laksen pakket jeg inn i folie med sitron-olje, limesaft, havsalt, pepper, chillikrydder, litt hvitløk og rosmarin - ta mer enn du tror du skal ta, jeg pleier alltid å ta for lite krydder - men denne gangen ble det perfekt. ♥ Kjørte det i ovnen på 200 grader i 45 minutter (over og undervarme), fra frossen tilstand.

  GOD HELG! og håper det smaker.


   

 • Publisert: 22.07.2017, 13:41
 • Kategori: Mat
 • 0 kommentarer
 • bilturen fra helvette

 • Publisert: 13.07.2017, 10:48
 • Kategori: Reise


 • Som sagt så har jeg klart å rote bort/kaste(?) passet mitt... Så i forigårs måtte jeg bite i det sure eplet å kjøre tur-retur Røros for å skaffe meg et nytt. Heldigvis ble mannen med, og vi fikk låne en veldig god bil til å kjøre de ca. 100 milene med (nei, jeg overdriver faktisk ikke.)

  Veien til Røros begynte veldig bra, helt til vi møtte på veiarbeid som varte i 13 kilometer.. "Velg en annen vei om det er mulig" sto det på et skilt, men vi tenkte ikke at det kunne være SÅ ille som det faktisk var. Her snakker vi store steiner, jord, grus og ikke vei i det hele tatt! Vi kjørte i max 30 km/t for å unngå steinsprut og punktering, så det var jo også en erfaring. Rett før Røros oppe på et fjell ble det et lite helvette av et regnvær, det var som om jævelen sto på panseret og kasta en bøtte med vann på ruta om og om igjen. På veien tilbake bestemte vi oss for å ta ei litta omvei på en time, for å slippe det forbanna veiarbeidet. Det skulle vi IKKE gjort for å si det sånn..

  Jeg har ALDRI kjørt på så smale og dårlige veier, og jeg er vandt til å kjøre på _smale_ veier langt ute på landet i Larvik - troddet det var ille. Det var så vidt plass til to biler ved siden av hverandre, og folk kjørte som om de hadde tæsha både kjærra og drivstoffet sitt. Vi møtte en flokk med reinsdyr midt på veien, så flere fare-skilt for brunbjørn (!), og der veiene var som værst hadde de slengt noe ubrukelig rød grus over, så det spruta steiner til alle kanter. Brukte lett over en time på den "lille" omveien for å si det mildt! Men vi kom oss frem og tilbake uten ei ripe, heldigvis. Og fine bilder av Rudolf fikk vi jo.

  Lensmannskontoret i Røros var et koselig lite sted, med ekstremt god service ♥ Så nytt pass gikk heldigvis som en drøm, jeg får det i posten om et par uker. Vi tok en burger på en søt restaurant, og det er fader'n meg den beste burgeren vi har spist det var vi enige om begge to. Jeg tok en chilli-burger og R tok en med blåmuggost.

  Vi fikk knipsa noen bilder av den bittelille byen og kjøpt litt nødvendig norsk proviant (sørlandschips og freia) på den lokale coop'en, før vi satte kursen hjem mot Sverige igjen, og vi skreik av lykke begge to da vi fikk se Sundsvallsbroen igjen. Alt i alt var det en kaotisk men hyggelig tur ♥ Men folkens, hold avstand i trafikken a', folk kjører jo som idioter og udyr om hverandre.  Nå er vi i leiligheten å har siste innspurt på soverommet, planen er å hente sengen og flytte inn i dag. Vi har bygget det som bygges skal, og nå gjenstår monteringen og litt maling her og der. Iiiiih, det blir så fint! ♥♥♥

 • Publisert: 13.07.2017, 10:48
 • Kategori: Reise
 • 2 kommentarer
 • hjemmelaget design

 • Publisert: 10.07.2017, 11:30
 • Kategori: Interiør


 • Plutselig var det mandag. Vi er i full gang med å bygge et "sengebord" som skal stå imellom sengen og vinduet, og samtidig skjule radiatoren. På den ene siden skal det være to hyller som går ned til gulvet, og på den øvre delen som går "over sengen" skal det bli to "nattbord-hyller", en på hver side bak sengen. I disse skal vi montere LED-lys og USB-uttak. Det var kanskje verdens dårligste forklaring, men jeg skal selvsagt vise byggverket når vi er ferdige. Det er kjempe morsomt å se ting vokse frem fra en egen idé, skikkelig satisfying!

  Heldigvis er jeg sammen med en skikkelig handy-man, så dette skal gå kjempe fint! Vi har kuttet og pusset ferdig alle delene, så nå må vi bare vente på at elektriker'n skal flytte et par strøm-uttak på rommet før vi monterer og maler. Jeg må bestemme meg for farge på hylle-saken, det står mellom hvitt og matt sort. Listene rundt vinduene er hvite, så det heller litt mot det - men matt sort er så fantastisk mot den mørke skiffer-fargen vi har på veggene.. Jeg må nok tygge litt mer på den. I dag skal vi uansett begynne å male stuen, i en nøytral grå farge som heter "havstulipan".  Alt er så fint og bra om dagen, bortsett fra det forbanna pass-problemet. Hertz sine hjemmesider er jo helt umulig, så vi skal stikke innom kontoret deres her i Sundsvall i dag for å høre om priser. Kan henne at prisen tar et saftig hopp når man kjører over grensa til Norge, og jeg som bare skal rett over for å skaffe meg nytt pass. Jeg blir skikkelig irritert av hele opplegget! Har ekstremt lite lyst til å reise 11 timer med tog på en dag, frem og tilbake til Trondheim. Jeg har alltid hatt lyst til å reise dit tho', men å bare få se innsiden av politistasjonen er vel ikke helt drømmen. Blæ... Får se hva det blir til, jeg må uansett bare bite i det forbaska sure eplet. Så.lite.keen.på.det.

   

 • Publisert: 10.07.2017, 11:30
 • Kategori: Interiør
 • 0 kommentarer
 • lazy days

 • Publisert: 08.07.2017, 17:38
 • Kategori: Foto


 • Vel, helt 100% lazy er ikke dagene for tiden - men, man føler seg alikevel utrolig heldig når man får ferdig hjemmelaget middag hver eneste dag. Et glass vin og en GT i kveldssola er ikke feil etter en lang dag med sparkel og maling i leiligheten, hotel svigers leverer. Man føler seg jo litt ubrukelig og litt i veien, men fy som vi koser oss her ute ved havet.

  Nå har jeg akkurat kjørt en runde med 100 knebøy, 100 utfall, 100, situps, 50 pushups og 50 spensthopp - så jeg er ganske svett her jeg henger over kjøkkenbenken. Skal hive meg i dusjen nå, før det blir middag på verandaen ♥ Ville bare innom å ønske deg en riktig fin sommerkveld!

  Jeg burde egentlig være skikkelig stressa med tanke på at passet mangler og at jeg er foreløbig arbeidsledig i et nytt land, men vet du hva? Det gjør jeg ikke. Alt ordner seg uansett, det er jeg 100% sikker på altså! ♥

 • Publisert: 08.07.2017, 17:38
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • snapchat lately

 • Publisert: 07.07.2017, 17:45
 • Kategori: Dagbok
 • 1, 2, 3 og 4: Bursdagsfest hos verdens søteste trønder med masse fantastiske kolleger - miss u guys! ♥ 5. Avskjeds-cieder med verdens beste venninne. ♥ 6. Ankommet vår nye stad i Sverige, utsikten fra sviger's terasse. ♥ 7. Oatly, den er SÅ god, mye bedre enn ku-melk - og MYE bedre for dyra, sykt mye billigere her i Sverige. ♥ 8: SYKT STOKED på å se sjølvaste Ricky Gervais i Globen. ♥ 9: Varmer opp med litt cieder og middag før showet. ♥ 10: Iskaffe i Stockholms sola! ♥ 11: Fargen som ble helt perfekt, på vårt nye soverom. ♥

  Endelig fredag, hæ? Ikke det at jeg har litt kontroll engang på ukedagene for tiden, alt går i ett når man ikke har jobb enda. Jeg søkte foresten på en drømmestilling i går, så jeg kryssser alt jeg har for at det skulle gå i boks. Uwææ, det hadde vært helt fantastisk!

  Vi har fått på plass fargen på soverommet, som man kan se på den siste snappen. Jeg er helt i ekstase over hvor bra det ble, so proud av oss! ♥ Nå tar vi en velfortjent pause fra oppussingen med et glass vin og litt middag i solsteika. Herrgud  for en hærlig dag.

 • Publisert: 07.07.2017, 17:45
 • Kategori: Dagbok
 • 2 kommentarer
 • faen

 • Publisert: 06.07.2017, 13:27
 • Kategori: Dagbok


 • Her ligger jeg å venter på at latexen skal tørke, slik at vi kan få opp skiffer-fargen på veggene. Nå er det ikke mye igjen før vi er ferdige med soverommet og kan flytte inn! ♥ wehooo. Man må virkelig smøre seg med tålmodighet under oppusing ass, og det har jeg pent lite av.. Men, nå ser jeg lyset i tunellen her.

  Noe som ikke ser like lyst ut: jeg finner faen ikke passet mitt, så begynner å lure på om jeg kan ha kastet det sammen med en ødelagt veske.. Forbaska surrehue da! Så da blir det en fire-timers kjøretur til Røros for å skaffe nytt pass, og fire timer tilbake igjen. Vurderer å leie en bil, for toget går kun til Trondheim fra Sundsvall og noe sier meg at passkøen er en smule lenger der enn den er i Røros. Pluss at togbilettene blir muligens dyrere enn å leie en bil. Faen, det er så unødvendig og dritt hele greia. Får jo ikke gjort en shiiiit uten passet heller, får ikke meldt meg inn i Sverige eller henta pakker på posten. Men men, det er prisen å betale når man kaster passet sitt i søpla! At det går an, man må jo bare le av hele situasjonen.

  Nå skal vi uansett begynne å male her hvert øyeblikk, vi snakkes!

   

 • Publisert: 06.07.2017, 13:27
 • Kategori: Dagbok
 • 1 kommentarer
 • oppussing: dag fire

 • Publisert: 05.07.2017, 11:54
 • Kategori: Interiør
 • Kjøkkenet er vel det eneste rommet vi ikke skal gjøre så mye med, bortsett fra å sette inn en oppvaskmaskin. Kanskje vi bytter ut skapdørene litt lenger frem i tid, de er bittelitt slitne. Badet er også helt OK, jeg skulle gjerne ha hatt fliser der - men det blir en dyr affære som vi også må vente litt med.

  Nå står mannen og svigers på soverommet å henger opp renoveringstapeten, det blir for mange kokker hvis jeg blir med på "morroa" der inne (haha). Det ser ut til å bli et veldig fint underlag for malingen vi skal stryke på i morgen! Jeg gleder meg så til å se det ferdige resultatet ♥ Kanskje vi kan flytte inn allerede til helgen og starte på del to av oppussingen, nemlig stua. Gangen behøver også et malingsstrøk, pluss alle listene rundt om kring.

  Det er ikke så mye annet vi får gjort i dag, så vi skal nok slappe av litt i sola som titter frem akkurat nå. Vinden her i Norrland er nådeløs akkurat nå, mer enn en liten søring er vandt til i starten av juli i alle fall - satser på at varmen fra resten av Europa kryper oppover kartet etterhvert, jeg sier aldri neitakk til 30 - 40 varmegrader.

   

   

 • Publisert: 05.07.2017, 11:54
 • Kategori: Interiør
 • 1 kommentarer
 • oppussingen fortsetter

 • Publisert: 03.07.2017, 13:41
 • Kategori: Interiør
 • Song of the day: Thundamentals ft. Hilltop Hoods - 21 Grams

  Slenger med et par ekstra bilder fra Stockholm. Her i Sundsvall høljer det ned igjen, sommeren har tatt ei litta pause og det passer egentlig helt greit med tanke på det "lille" oppussings-prosjektet vårt. I dag er det sparkel og primer som skal opp på soveromsveggene før det må stå å tørke i natt, før vi tar fatt på renoveringstapeten i morgen. Jeg hater å tapetsere så heldigvis skal vi få hjelp av svigers som har gjort det en del flere ganger en meg, jeg har kun gjort det en gang på interiørlinja før vinter-utstillingen vår.

  Selv om det er litt slitsomt og stress å pusse opp, så er det samtidig veldig morsomt å se at man kan klare det meste selv på et ganske lavt budsjett. Jeg tror vi har bestemt oss for en mørkegrå "skifer" farge på soverommet nå, i steden for det mørke blå vi først hadde tenkt. Grått er enklere å kombinere med de andre planene jeg har for dekorasjoner og oppbevaring der inne. Rommet er veldig lite, og vi har derfor tenkt å sette inn en skyvedør foran inngangen der. Visjonen min er skinner i sort og en rustikk plate av noe slag, det tror jeg skal bli veldig fint og veldig "oss".

  Nå skal jeg prøve å lete etter passet mitt før sparkel-lag nummer to har tørket. Det er 120 esker her (neida, 32..) så det kan jo ta sin tid å finne, når jeg ikke aner hvor det kan befinne seg. Ønsk meg lykke til, jeg håper du har en fin dag ♥


  Noen av bildene er tatt av @robshootsraw

 • Publisert: 03.07.2017, 13:41
 • Kategori: Interiør
 • 4 kommentarer
 • 24 timer i Stockholm

 • Publisert: 02.07.2017, 17:17
 • Kategori: Reise


 • Etter tre-ish timer på toget så kom vi frem til Stockholm. Jeg var ganske spent på denne byen siden alle virkelig har skrytt den opp i skyene og fortalt hvor fint det skal være. Byen var stor, det var MYE folk,gamla stan var ganske sjarmerende, men det var alt for mye folk og turister der til å orke mer enn to minutter om gangen. Hostellet var en liten skuffelse, og jeg synes prisen var litt for høy for standarden - men frokosten var overraskende bra!

  Vi spiste en god middag i sentrum før vi tok "tuben" til Globen, der tok vi et par glass før vi fant frem til riktig inngang. Dum som jeg er så hadde jeg selvfølgelig systemkameraet i vesken, og det er jo absolutt IKKE lov med systemkameraer inne i Globen når det skal være show der - så da måtte vi tenke fort. Vi endte opp med å spørre dørvakten på O'Learys om han hadde mulighet til å passe på det mens vi var inne på showet, og heldigvis sa han ja! Vi kom først inn på showet og fikk goood tid til enda et glass.. Haha, man skal da kose seg når man er på mini-ferie!

  Ricky Gervais - Humanity! Altså: Terningkast seks, ti av ti, high five og raketter! Jeg elsker at han har en hensynsløs humor, at han kan få folk til å le av det mest smertefulle som finnes i dagens samfunn. Han kan virkelig kødde om ALT! Ikke dra på showet hvis du blir lett offended, ikke se på hvis du ikke tåler mørk mørk MØRK humor - da hadde du vridd deg av smerte i stolen. Som Ricky sa: "we're all gonna die, so let's have a laugh"! Alt kan tulles med, det kommer an på spøken. Jeg er så glad for at vi bestemte oss for å kjøpe de bilettene og dra til Sthlm, det er noe av det morsomste jeg har opplevd. Vi lo så vi grein og fikk kramper begge to, for å si det mildt! Verdens beste stand-up komiker spør du meg.

  Når vi kom tilbake for å hente kameraet så husket vakten oss med en gang, og vi fikk tilbake kameraet. Man kan fortsatt stole på folk, det er deilig å vite! En stor CHEERS til dørvakten på O'Learys ved Globen, du må være et av verdens snillesre mennesker! Vi tok en drink der før vi dro inn til byen igjen for en subway og litt mer drinks, før vi krøp til sengs på det skumle hostellet. Jeg har virkelig sett på alt for mye serier, for jeg var bombe-sikker på at noen skulle bortføre meg hvis jeg gikk på toalettet alene.

  Jeg ble altså ikke kidnappet, og overlevde natten helt fint! I dag har vi tuslet rundt og sett litt mer av byen, drukket litt kaffe og spist litt muffins. Stockholm er mye finere enn Oslo, og det er nok gamla stan og havet som gjør det slik. Synd det alltid er så mye bygningsarbeid i store byer, det ødelegger så mye av helhetsfølelsen man kunne ha fått. Men jeg er stort sett veldig fornøyd med det siste døgnet, og er som sagt utrolig glad for at vi tok turen.

  Nå sitter vi på toget mot Sundsvall, og det skal bli deilig å komme hjem igjen. Etter å har bodd i en storby i seks år, har jeg har rett og slett fått nok av folkemengdene, jeg takler det svært dårlig nå i forhold til før. Men det er deilig å tenke på at det ikke er så langt unna, da har man muligheten til å dra hvis det skulle friste med storbyshopping og show! ♥

  Noen av bildene er tatt av @robshootsraw

 • Publisert: 02.07.2017, 17:17
 • Kategori: Reise
 • 0 kommentarer