hits

Annie

annielistic.blogg.no

Ain't nobody got time for that!

 • Publisert: 31.07.2015, 21:50
 • Kategori: Sterke meninger
 • Tyrkiaturen startet veldig bra, så gikk den rett vest og jeg bestillte et tidligere fly hjem. Heldigvis møtte jeg et par kompiser der nede som jeg kjenner fra før, de gjorde de siste dagene mine innholdsrike og morsomme, så slapp jeg å bruke flere tusen kroner på bare dritt og dårlige minner. Gutter altså, så mye mindre drama enn med jenter, alle kortene ligger på bordet - bokstavelig talt (ble mye busstur på meg..). Og med to dørvakter, en Jessie Pinkman-kopi og en barnehageonkel ved sin side, blir man brått mye mindre ensom og føler seg ikke så utrygg lenger. Takk for at dere passet på meg gutta!  Må virkelig beklage bildekvaliteten, men turbulensen på flyet lekte med mine søte baby D80, så han trenger litt hvile.

  Jeg er veldig glad for å være tilbake i trygge Norge, akkurat nå føles det som om jeg aldri vil dra herfra igjen. Egen seng, egen mat, trygghet og kjente omgivelser, det skal man ikke undervurdere. Og snart kommer min bedre halvdel hjem fra ferie, og da blir livet komplett igjen!


   

  Men så, over til meningen og poenget med dette innlegget!
  Jeg kjenner at jeg har blitt alt for gammel for drama, og ikke minst for folk som ikke setter pris på meg. Det er alltid trist når folk du kjenner, blir folk du kjente. Men, hvis du har personer i livet ditt som bare spiser av energien din, og ikke gir deg noe tilbake - så kast dem på dør! Livet er alt for kort til å sløse bort på mennesker som ikke løfter en finger for at du skal ha det bra. Jeg skal fra nå av - bare omringe meg med mennesker jeg kan stole på, og det er tydeligvis svært ferre enn jeg først trodde.

  Jeg stiller alltid opp for mennesker jeg bryr meg om, og da forventer jeg så klart det samme tilbake! Jeg fikk en kraftig wake-up call mens jeg var på reise, og vet nå mer enn noen gang hvem som er mine ekte venner, og hvem som bare tar unødvendig plass. Det høres kanskje kaldt og brutalt ut, men skal jeg virkelig bruke opp livsgleden min på folk som snur ryggen til meg så fort det er litt motstand inne i bildet? Ja, jeg er en krevende jente med sterke meninger og nerver utenpå huden, og det vet mine beste venner og kjæreste, og de aksepterer meg for den jeg er. Resten, jeg vil bare si: ha et fint liv, og vi snakkes aldri!

  Jeg har lovet meg selv at jeg aldri mer skal være så naiv, at jeg aldri mer skal gi folk en sjanse for mye, at jeg skal sette pris på det som virkelig betyr noe. Jeg skal alltid si det jeg mener, men jeg eier ingen sperrer på den fronten - så det skal gå kjempe fint!

  Jeg håper alle får en fin helg, selvom været er dårlig og temperaturen synker under femten-tallet. Man trenger ikke fint vær, så lenge man har trygghet og tillit rundt seg! Imorgen skal jeg tilbringe kvelden og natten sammen med to av mine beste venninner på en bursdags-hage-fest, før det skal jeg ta igjen etterlengtet alene-tid og skjønnhetssøvn! Sistnevnte trenger jeg spesielt, jeg ser ut som noe chewbacca har spydd ut!

  Hva skal du i helgen?

   

 • Publisert: 31.07.2015, 21:50
 • Kategori: Sterke meninger
 • 2 kommentarer
 • Tyrkia

 • Publisert: 24.07.2015, 18:42
 • Kategori: Reise
 •  
  Dette er da utsikten jeg har akkurat nå. Klokken er 19:23 her og det er fortsatt 30 grader, fantastisk!

  Turen hit gikk egentlig overraskende bra! Jeg må gi en liten shoutout til SAS-crewet på flyet jeg tok! Jeg har aldri blitt så godt tatt vare på under en flytur før, noe som gjorde reisen min mye lettere. Jeg fikk tilogmed snakke med kapteinene og titte inn i cockpiten. Det kom noen tårer på turen opp, og jeg kjente angsten rett bak meg hele veien. Men, det er en av de mer behagelige flyturene jeg har hatt på en stund.

  Jeg ble hentet av venninnen min og hennes to vakthunder i Gazipasa, og vi kjørte en halvtime til leiligheten hennes i Oba. Vi bor tydeligvis i et veldig skummelt strøk, der sigøynerne raner deg med masjeter... Men, det bekymrer jeg meg ikke over når vi har en stor og en liten vakthund som lager et forferdelig leven dersom noen banker på, eller de hører en lyd ute i trappen. Jeg hadde han ene inne hos meg i natt, og han andre sov på rommet til venninnen min. De innfødte her er som regel kjempe redde for hunder, og rygger langt unna når de ser oss komme, haha. Det er rart at de har et så dårlig forhold til dyr her nede, det eneste jeg har sett er løshunder og et par katter. Det er en dame her nede som har startet et hjem for de løse hundene, og jeg kan merke at det hjelper! Har bare sett to stykker her så langt, og de så ut til å ha det greit etter forholdene.

  Etter å ha vært våken i over 30 timer, så åpnet jeg flaska med gin.
  Det kom tre venninner hit og vi satt på verandaen her frem til vi skulle ut. Da vi kjørte i taxien, så jeg noe av det villeste jeg noengang har sett. EN HEL FAMILIE PÅ ÈN LITEN SCOOTER! Foran satt ei lita jente, på kanskje 5-6 år, med pappaen og bak der igjen satt mammaen med en nyfødt baby i hendene! Null hjelm, og null beskyttelse. Altså, hvordan? Senere på kvelden så jeg en baby i en barnevogn som lå og sov med et hørselvern på, rett utenfor et utested i barstreet. Helt normalt her nede, virker det som.

  Vi møtte litt flere bekjente av venninnen min, og drakk kanskje litt for mye. For før jeg visste ordet av det så sto jeg på den obligatoriske bardisken, og danset etter fem år gamle drittsanger fra Danmark. Men, morro var det! Vi ble kjørt hjem, og jeg sloknet med en gang hodet traff puta - det var lenge siden det!

  Idag gikk vi tur med vofsene tidlig på morgenen, så de ikke skulle dø av heteslag. Så tok vi en bitteliten tur på standa her nede, men det orket jeg ikke lenge.. Det har seg nemlig slik at min lever ikke setter veldig stor pris på dehydrering+alkohol og null søvn, så jeg hadde rett og slett for vondt! Nå skal vi lage deilig middag her hjemme, og kanskje en tur bort til Alanya senere for en kaffe, blir ikke mer fest ved det første - deilig! Jeg kjenner at fjorten år gamle meg ikke er tilstede i hodet mitt lenger, og at party-tur ikke har vært det beste jeg vet de siste 3-4 årene. Men, vi skal kose oss masse!

  Foresten så har jeg jo vært så smart og ikke bestille bilett hjem.. Og nå ser det ut som ALT er fullt, og det kun er fly med mellomlandinger igjen. Håper virkelig de setter inn noen fler fly, noen som vet om de pleier det?

  Håper været er litt bra der hjemme også?

   

   

 • Publisert: 24.07.2015, 18:42
 • Kategori: Reise
 • 10 kommentarer
 • NETT-TROLL

 • Publisert: 21.07.2015, 01:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • Er det noe som virkelig får det til å klø under huden på meg, så er det "nett-troll"!
  Jeg prøver å ignorere alle de bittre og grønne kommentarene jeg får små glimt av på instagram og andre sosiale medier, men idag - ja, idag så smalt det faktisk.

  En toppblogger hadde lagt ut et flott bilde av seg selv i en magetopp, der hun poserer som en modell i verdensklasse. "Så fin hun var da", tenker jeg og trykker på hjertet. Lite vet jeg, at jeg nå er iferd med å starte tredje verdenskrig med tre-fire jenter på tretten år, som tydeligvis er meget bittre på at denne toppbloggeren har større bh-størrelse enn dem (det var iallefal det jeg fikk inntrykk av..), og lirer av seg den ene stygge kommentaren etter den andre.

  Jeg prøver "forsiktig" (okai, jeg var litt krass) å fortelle dem at det ikke er bra å komentere stygge ting på andre sine bilder, for man vet aldri om vedkommende er deprimert eller har dårlig selvtilitt, og om de kan ta direkte skade av slike kommentarer. Da får jeg veldig gode argumenter tilbake som "OMG OMG", "stakkars liten" (ja, jeg vet..) og "slutt og lek". Jeg tenker at saken er tapt, men så bestemmer jeg meg for å ikke gi meg før de sier unnskyld.. Og etter sikkert tjue komentarer med diverse "YOLO's" og andre flotte fraser, så sier den ene jenta (som har skiftet brukernavn og bilde tre ganger igjennom hele seansen, for å unngå å bli tagget) faktisk unnskyld og forklarer at hun skjønner at hun gjorde noe galt. Så enkelt var det altså, hun trengte bare litt kunnskap!

  Hva lærer folk barna sine om dagen?
  Det virker som visse individer ikke aner at de faktisk kan skade folk med slike utsagn! Visse oppfører seg som om de aldri har lært seg å ha respekt for andre, eller om det å være ydmyk og snill. Er det virkelig slik at neste generasjon er en gjeng med mobbere og hatere som klorer seg til toppen via andres nederlag? Det nekter jeg å tro, noe må være galt med foreldrene til disse barna. For det er det de er, BARN! BARN som mobber andre BARN, og folk som er yngre eller eldre enn seg. Hvorfor har barn langt ned i barneskole-alder instagram-brukere? Hvorfor er de på facebook, og unnskyld utrykket - men, hva faen gjør de på twitter? Og hvorfor overvåker ikke foreldrene brukerne deres? Hvorfor har de ubegrenset tilgang, og kan lett klikke seg inn på en blogg å legge igjen stygge gloser til et helt ukjent menneske, som har følelser? Lærte vi ingenting av Odin-saken, og de utallige andre? Det er på internett det starter.

  Du gir barnet ditt et ferdig ladet våpen, når du gir dem internett-tilgang! Tenk på det neste gang lillemann gråter, og du gir han iPad'en så han skal holde kjeft. Eller når den lille frøkna di maser etter å få en iPhone. Skaff deg KUNNSKAP først, og lær dem rett og galt.

  Hadde jeg oppført meg som en slik drittunge når jeg bodde hjemme hos mor, ja da hadde det blitt kroken på døra for å si det pent! Jeg oppfordrer alle som leser dette til å lære barna sine en ting eller to om nett-vett, og ta dere tid til å sette dere inn i dette internett-styret. For noen foreldre er kanskje teknologien et ukjent område og kanskje litt skummelt og slitsomt å slenge seg ut i - men, ville du latt barna dine leke på en lekeplass på et sted du ikke aner noe om? Nei, jeg trodde ikke det. Dere skulle bare visst om alt det syke som finnes der ute.

     Og alle de andre nett-trollene som er myndige og vel så det, kan vi ikke bare samle dem på isolat og la de stå der? Så kan vi se hvor tøffe de er i trynet når de ikke har en skjerm eller et tastatur å gjemme seg bak.

   

 • Publisert: 21.07.2015, 01:34
 • Kategori: Sterke meninger
 • 4 kommentarer
 • Red house.

 • Publisert: 19.07.2015, 16:53
 • Kategori: Foto


 •  Photo of the day. @alilleng on instagram.

 • Publisert: 19.07.2015, 16:53
 • Kategori: Foto
 • 0 kommentarer
 • Flyskrekk?

 • Publisert: 19.07.2015, 16:12
 • Kategori: Reise
 • Jeg drar til Tyrkia om få dager - jeg gleder meg masse! Gleder meg til å besøke venninnen min som skal bo der i et år, til lange strender, paraplydrinker og skyhøye temperaturer. Jeg gleder meg til ALT, bortsett fra flyturen.. Som jeg da altså skal lide meg igjennom, alene.

  Noen ganger kan bare tanken på å sitte i en flyvende dødsboks få meg til å flippe ut, tankene spinner og jeg blir klam i ansiktet. Hvordan kan dere sitte der å spise potetgull og smile mens motoren lager slike lyder? Kjente dere ikke den siste "bumpen" der? Vi dør, vi dør.. PANIKK!
  Slike tanker er helt normalt når jeg setter rumpa mi ned i et flysete, mens tårene renner ukontrollert. Utrolig slitsomt!

  Jeg har gravd langt ned i internett-verden og lest alt som er av selvhjelp og tips til folk med ekstrem flyskrekk, eller dødsangst om du vil. Lite hjelper når man er så redd, men disse linjene her har forberedt meg litt på neste flytur. Jeg har skrevet dem ned på mobilen, og skal ta de frem når jeg henger langt over skyene.

  Hva skjer når motoren stanser? Vil flyet falle rett ned?
  Passarsjerfly har MINST to motorer, og det fungerer fint og både fly og lande med bare en motor. Selv om alle motorene stanser, så vil et fly fortsette å seile i rundt 20 mil. Et tungt fly vil faktisk seile lenger enn et lettere fly.

  Er det stor sjanse for at flyet kan kollidere i luften?
  Kontrolltårn på flyplasser har radarer, så flygeledere kan følge fly i deres kontrollområde. De vil gi nødvendige beskjeder til flygere og kontrollere retning, fart og høyde.

  Er det farlig når lyden i motoren forandrer seg? (Dette lurte jeg veldig på..)
  Lyden i motoren forandrer seg når flyet kommer opp i marsjhøyde. Når flyet går opp og ned under flyturen, vil også lyden forandre seg. Dette er altså ingenting å være redd for.

  Har jeg grunn til å få panikk hvis sidemannen ikke har skrudd av mobilen sin?
  Nei. Hvis kapteinen merker forstyrrelser i radiofrekvensen, vil passasjerene med en gang få høre fra cockpiten.

  Er lyder fra flykroppen et tegn på at noe er galt?
  Heller sjeldent! Det kommer en hel masse lyder fra et fly i normal bevegelse, og sannsynligheten for at det er en av disse du hører er mildest talt overveldende. Like etter takeoff og rett før landing kan du høre hjulene sige inn og ut. Motoren skifter takt når flyet er i marsjhøyde, og små motorer skuffer platene i vingene hit og dit når pilotene styrer. 

  Andre personlige erfaringer jeg har opparbeidet meg etter 7 år med denne skrekken;
  1. Hold deg unna koffein dagen før og på avreisedagen. Hold deg til vann og ting med lite sukker, så blir du ikke like "oppspilt".
  2. Man kan også ha et gummistrikk rundt håndleddet som man drar i og slipper hver gang angsten sniker seg innpå, det kan hjelpe litt.
  3. Valium og sovepiller fungerer IKKE dersom man er så redd som meg, men er du bare en smule engstelig så kan det kanskje være en løsning. Men du kan ALDRI drikke alkohol dersom du har tatt slike medikamenter.
  4. Et glass (eller ti) med vin eller en øl er ingen dum ting dersom du ikke kan slappe av.
  5. Ta med deg laptop/mobil/nettbrett og stapp harddisken full med bra musikk, underholdning eller lesestoff! Det hjelper å holde tankene borte fra det faktum at du er alt for mange kilometer opp i luften.
  6. Følg med på flyvertinnene, er de rolige - så er det mest sannsynelig ingen fare. Si gjerne ifra om at du er engstelig for å fly, de er trent opp til å takle slike situasjoner.
  7. Ha GOD tid når du skal reise. Jeg gjør gjerne ferdig pakkingen noen dager før, og er på flyplassen minst to timer før takeoff.

  Er det noen andre som har gode tips for oss med flyskrekk, ikke hold tilbake!
  (Og nei, det hjelper IKKE å si at det er flere ulykker med bil..)

   

 • Publisert: 19.07.2015, 16:12
 • Kategori: Reise
 • 6 kommentarer