Annie

annielistic.blogg.no

at man kan ha det så bra

 • Publisert: 23.06.2017, 11:00
 • Kategori: Dagbok


 • Det er virkelig noe med sjøluft og natur som er godt for sjela og smører tankene, man kan virkelig merke kontrastene mellom dette idylliske stedet og Oslo-suppa. Oslo kommer alltid til å ha en spesiell plass i hjerterota mi, det var der jeg ble meg og den jeg er nå. Men nå var det på tide med en pause, en ny frisk start og litt lavere puls. Det blir en tilpassningsperiode nå, en skikkelig omstilling.. Men, jeg merker allerede på fjerde dagen at jeg er mye mer "zen" og glad i sjela.

  Å kunne sitte på en veranda uten å høre motorveien og 37-bussen som raser forbi hvert femte minutt er virkelig uvant, og veldig VELDIG behagelig. Det eneste man hører her er bølgeskvulp og måkeskrik, og innimellom noen tunge regndråper som treffer taket. Idyll får en helt ny betydning akkurat nå.

  I dag skal vi jo feire midtsommar her ute ved havet, det ser jeg veldig frem til. Det er veldig spennende å kunne oppleve kulturen og landet til kjæresten min så nært, selv om det er ganske likt Norge så er det samtidig veldig forskjellig. Man reiser jo liksom over grensa på harrytur og tenker at "dette er Sverige", men slik er det virkelig ikke altså - det er så mye mer enn billig flesk og snus for å si det sånn. Man må jo lære seg å snakke språket også, for på denne kanten av Sverige er man virkelig ikke vandt til normenn og det norske språk. Vi er jo oppvokst med Emil og Madikken på TV i Norge, så vi forstår dem ganske mye bedre enn de forstår oss. En utfordring i språk sier jeg aldri nei takk til, så det blir bare morsomt det. Jeg kjenner at jeg har et par sperrer nå, i frykt for å høres veldig "svorsk" ut så vegrer jeg meg veldig fra å legge om til de svenske ordene jeg kan så godt, men det kommer nok med tiden som alt annet.

  Jeg har det veldig bra, akkurat nå. ♥  Trevlig midtsommar, då!
   

 • Publisert: 23.06.2017, 11:00
 • Kategori: Dagbok
 • 0 kommentarer
 • flytta til Sverige

 • Publisert: 22.06.2017, 20:11
 • Kategori: Foto


 • Da var vi endelig på plass hos söta bror! Kjøreturen hit tok ca. 11 timer med hengeren på slep, fikk virkelig testet den ikke-eksisterende tolmodigheten min i baksetet. Så var det bare å bære all dritten opp to etager og inn i den nye leiligheten.. Jeg sier som jeg alltid sier "jeg skal aldri flytte igjen", det er like slitsomt hver eneste gang.

  Vi bor hos svigers i en drøy uke fremover mens leiligheten blir vasket og tømt, og her er det som en magisk drøm å være. Rett ved havet med stor veranda og grillmat på menyen hver eneste dag - jeg nyter virkelig! Skal la skuldrene senke seg ti hakk før jeg begynner på jobbjakten om et par dager, må blant annet finne passet mitt først.. Det har jeg forhåpentligvis pakket ned i flyttelasset uten å merke det, for akkurat nå aner jeg virkelig ikke hvor det befinner seg. Jeg fant det rett før vi flyttet, men som det surrehuet jeg er så har jeg lagt det på et alt for trygt sted igjen. Man trenger nemlig pass for å melde flytting inn i Sverige og for å få seg personnummer, og jeg nekter å dra tilbake nå å fikse et nytt.

  Det skal bli spennende å se hva fremtiden bringer nå, og hvordan tiden blir her i nabolandet. ♥  I morgen skal vi feire midtsommar, det blir spennende å se hvordan det foregår! Det er jo like stort for svenskene som 17. mai er for oss, så en gledens dag blir det nok helt sikkert! Nå sitter jeg på verandaen med en sommersby fra systembolaget og nyter sola mens jeg lar det synke inn at jeg har flyttet 9 timer mot nord i et annet land.
   

 • Publisert: 22.06.2017, 20:11
 • Kategori: Foto
 • 2 kommentarer
 • Jeg flytter til Sverige om tretten dager!

 • Publisert: 07.06.2017, 19:22
 • Kategori: Dagbok
 • Å finne på starten av et innlegg er søren meg det vanskeligste med hele denne blogg-greia. Ofte klapper jeg igjen macen og lar det ligge, noe jeg gjør med de fleste ting jeg synes blir for vanskelig. Skal jeg liksom skrive hei, hallo eller morn? Føler meg som en plagsom gammel tante nå jeg starter med slike ord. Skal jeg skrive "god onsdag kjære leser" som om det skulle være et formelt leserinnlegg i avisen, eller skal jeg bare drite i hele innledelsen. Fint vær er det ikke i dag, så det skal jeg i værtfall ikke starte med. Plutselig var jeg ferdig med den saken!  Nå er det 13(!) dager til vi flytter ut av landet, 13 små dager til dagen jeg har ventet såå lenge på. Jeg må innrømme at det veksler mellom sommerfugler og tornadoer i magesekken min om dagen, men jeg gleder meg fortsatt - kjempe mye! Sverige er landet jeg flytter til, og det er jo ikke så langt unna? Vel 9 timer er det herfra uansett, og det føles helt absurd at jeg flytter lenger nord i Sverige enn jeg noen gang har vært i Norge - og jeg som hater kulde.

  Alle jeg forteller det til spør "har du fått deg jobb der? eller skal du studere?" Nei til begge, jeg aner ikke om jeg i det hele tatt får meg jobb, men jeg skal prøve til den dagen det skjer. Folk er så opptatt av hva man skal jobbe med, det er jo det minst interessante med å flytte spør du meg. Hva har du lyst til å gjøre? Spør meg heller om det du.

  ♥ I juni skal jeg spise sunnere og begynne å bevege meg mer igjen, bruke vektene jeg har kjøpt hver eneste dag. Jeg har allerede startet på den første delen, og det går sånn passe greit - jeg kan motstå alt unntatt fristelser. Nå føler jeg meg som en oppblåst dass etter for mye dritt i kostholdet den siste tiden, og jeg vil ha tilbake musklene mine - jeg savner dem sårt. Jeg vil ikke ende opp med å ha vond kropp og ødelagt rygg før jeg er femti, så da er det jo bare å investere litt tid i seg sjæl.

  ♥ Jeg vil lære meg å gjøre ting jeg synes er vanskelige, jeg gir veldig fort opp dersom jeg ikke ser resultater. Skjer det ikke noe drastisk med en gang, så kjeder jeg meg og driter i det. Det er min dårligste egenskap, og det går BARE utover meg selv. Jeg er jo over hodet ikke slik på jobben.

  ♥ Yoga! Jeg har veldig lyst til å starte med det, og alt man trenger er youtube og en matte - det skal jeg få til.

  ♥ Blogge og ta bilder, hver dag - helst flere ganger om dagen. Jeg elsker jo å skrive, så jeg skal enkelt og greit gjøre mer av det jeg elsker.

  ♥ Sjekke opp om det er mulig å ta PT utdannelse i vesternorrland, som lånekassen dekker. (noen som vet?)

  ♥ Når jeg ikke går rundt å søker på jobber, så skal jeg passe på å nyte "sommerferien" min - hvem vet hvor mange fridager jeg får? Jeg skal bygge, male, gå turer langs havet og i de svenske skoger. Ahhh nyyyyte.

  ♥ Slutte å bruke kumelk i maten, jeg blir knust av å tenke på de små kalvene som blir revet vekk fra mora si - og omvendt. Jeg spiser verken kalv, lam eller kylling (no babies) så jeg er på god vei til å komme nærmere et mer vegetarisk kosthold. Ikke det at jeg noen gang har spist kalv, vet ikke om det er sååå vanlig heller, uff så trist å tenke på.

  ♥ Ta meg tid til å tenke flere positive tanker, jeg tenker alt for mye negativt og destruktivt om meg selv.

  Jepp, så det skal jeg gjøre med livet mitt fremover! Hvis noen lurte. Ahh, selv om verden er forferdelig stygg og mange mennesker er helt høll i huet - så er livet utrolig vakkert, bare man ikke glemmer å leve mens man gjør det.

   

 • Publisert: 07.06.2017, 19:22
 • Kategori: Dagbok
 • 0 kommentarer
 • hits