hits

Annie

annielistic.blogg.no

min lille baby

 • Publisert: 27.06.2017, 15:47
 • Kategori: Hjertesaker


 • I dag har vi tømt boden til R for gammelt skrap, så nå er det god plass til lagring av ting, tang, stæsj og julepynt når vi flytter inn om noen dager. Vi var innom en av de største butikkene her i byen også; HERREGUD så stort utvalg de har av ALT i Sverige i forhold til Norge. Polarbrød og riskaker har en egen avdeling liksom! Naturgodis og hundre tusen andre ting jeg har lyst på, som gjør at det svir i lommeboka... Jeg må minne meg selv på at jeg bor her nå og ikke har jobb, jeg er ikke på harryhandel nå liksom.

  "Svigermor" fyller år i dag, så det blir litt ekstra god grillmat og kake i kveld, jeg har kjøpt noe jeg vet hun liker fra The body shop. Jeg er litt i tvil om jeg kan handle på body shop mer faktisk, for de er jo egentlig ikke så bra som de skryter av at de er! Jeg har kjøpt alt der på grunn av deres gode verdier når det gjelder dyr og fairtrade, men når hele sulamitten er eid av L'oréal - så går jo pengene til verstingene alikevel. Usj, det er faen ikke lett å ha gode verdier i dag. Betaler man skatt i Norge så hjelper man jo pelsdyr-svina også nå, so what to fucking do?

  Skjønner ikke at folk kan være slemme mot dyr, jeg kan ikke forestille meg det en gang. Jeg orker knapt tenke på den hundespisefestivalen som akkurat har vært (eller pågår) i Kina, jo mer tortur jo bedre blir kjøttet - tror de syke menneskene. Håper det går an å sette en stopper for det snart, de kidnapper jo husdyr og torturerer dem i flere timer, koker dem levende. Det hadde vært noe helt annet om de ble avlivet på en human måte, for vi spiser jo dyr på denne kanten av verden også, så det argumentet er i grunn dødt. Men tortur og lidelse kan vi vel spare alle dyr for, det tror jeg nesten alle mennesker med medlidenhet er enige om. Bare se på Rocky, hvordan kan man gjøre så onde ting mot et forsvarsløs dyr. Hunder har mest kjærlighet for mennesker av alle arter i dyreriktet, det er jeg sikker på. ♥

  Beklager avsporingen der, men jeg blir så forbaska engasjert av slike saker.

 • Publisert: 27.06.2017, 15:47
 • Kategori: Hjertesaker
 • 1 kommentarer
 • beklager utbruddet

 • Publisert: 10.01.2017, 17:07
 • Kategori: Hjertesaker
 • Note to self: Aldri blogg når du er sint og oppgitt.

  Jeg var fed up på verden i går, jeg følte meg dobbeltmoralistisk fordi jeg ikke lever 100% vegansk.. Hele innlegget ble egentlig bare alt for personlig og innviklet og dømmende, så jeg valgte å slette det. Folk som dømmer er noe av det verste som finnes, og jeg vil ikke være en av dem som gjør det. Er man "kjøttis", "veggis" eller veganer, så kan man være like glad i dyr og like mye for dyrevelferd som resten av gjengen. Det viktigste er at du viser at du bryr deg, for det å redde alle sammen er håpløst uansett.

  Nå som stortinget har vedtatt å gi pelsfarmene statlig støtte, så støtter vi pelsfarmene alle sammen desverre. Hver gang vi betaler skatt, hver gang vi handler noe i butikken. Går vi til The Body Shop så støtter vi dyretesting, for The Body Shop er igjen eid av Loréal. Det er til å bli gal av, og akkurat det ble jeg i går. Helt til en "veggis"-venninne fikk meg på andre tanker (tusen takk Oda!)

  Man kan ikke redde alle i hele verden, men man kan gjøre det man kan. Det beste hadde egentlig vært å hoppet foran et tog, eller at 50% av verdens befolkning tok kollektivt selvmord. For det er alt for mye mennesker, det er alt for mye sult, og dyrene lider fordi vi krever så forbanna mye. Men slik kan man jo ikke tenke, og det kan man jo ikke gjøre. Alle burde egentlig stoppe med reproduseringen av menneskerasen, for vi er alt for mange - og i bunn og grunn er det egoistisk.. Men, det kan man da ikke frarøve noen i det hele tatt. Man skal ikke peke med pekefingeren, man kan heller komme med nyttig informasjon og opplysninger.

  Hvis alle spiser litt mindre kjøtt, så trenger de ikke å produsere så mye - og dyrene vil få det bedre. Man må ikke gi opp lørdags-baconet hvis man absolutt ikke vil, og ingen kan tvinge deg heller. Det er nesten værre enn kroppspresset, dette veggis-presset akkurat nå. Og hva gjør folk når de blir presset? De blir stresset, lei seg og sinna, og da gjør de det stikk motsatte som regel (ja, jeg kjenner meg igjen).  Start med kjøttfri mandag, eller spis en salat isteden for den burgeren fra McD's, det er både godt for deg og dyra. Et voksent gjennomsnittsmenneske spiser ca 11 dyr i året, kan man halvere kjøttbruket hjemme så er mye gjort. Gjør det som er praktisk mulig for deg, og eventuelt din familie. Og ingen, altså INGEN kan komme å si at du ikke er like glad i dyr som en veggis. En vegetarianer spiser vel fortsatt melk, fisk og ost? Og de industriene har absolutt ikke rent mel i posen de heller. Men mye er gjort uansett! Og jo fler vegetarianere og veganere det blir, jo bedre blir det for alle industri-dyrene - så vi kan heller ikke argumentere i mot det. Alle har rett til å bestemme over sitt eget liv, og alle har et eget bilde av hva som er rett og galt.

  Jeg har D-vitamin mangel akkurat nå, og i D-vitaminene jeg spiser er det fett fra dyr. "Kyllingen" (ja for det er ikke små søte gule kyllinger det vi kan kjøpe i butikken) og resten av baby-dyra har jeg droppet for lengst, og jeg skal bli bedre på å droppe kjøttet og meieriproduktene med tanke på de stakkars dyrene som lever på fabrikken. Jeg skal gjøre det jeg kan, og kanskje en dag er jeg 100% veganer, men det er helt opp til meg selv. Er alltid nøye med hvor kjøttet jeg spiser kommer fra, og jeg har selv vært på Gilde og sett hva som skjer der. Jeg har vokst opp med griser, kuer, høns og hester - og alle de husdyrene hadde et fantastisk liv med store uteområder, varm halm og rene båser.  Jeg er like mye med på å kjempe for dyrene som alle andre, som sagt så støtter vi dyreplageri uansett hva vi kjøper i Norge akkurat nå med tanke på pelsdyrene. Så ingen kan komme å si at de lever 100% etisk riktig. Det er umulig, men gjør du alt du kan - så er du på en måte på 100% igjen. Alle kan sikkert bli veganere, men ikke alle har lysten eller kunnskapen de trenger.

  Min bønn til folket er: Kom med informasjon isteden for pekefingre, da er mye gjort og mange kommer til å henge seg på lasset. Det hjelper ikke å guilt-trippe folk til å velge bort kjøtt og andre animalske produkter, det må komme innenfra.

  Du tror kanskje Norge praktiserer godt dyrehold i kjøttindustrien og meieriproduksjonen? Les: "Dyrene har det godt i Norge" Og jeg kan love deg at det er en øyeåpner. Hva du velger å gjøre med den informasjonen er helt opp til deg selv. Har du lyst på mer informasjon om veggis-mat, veganer-mat eller hvordan dyrene har det, så skrik ut i kommentarfeltet eller på facebooksiden min! Jeg sitter på masse linker og videoer som får det til å riste i sjela.. Jeg kan bare håpe på at folk vil åpne øynene og søke informasjon, men mange velger å se den andre veien. Det er en måte å overleve på, og det respekterer jeg. Vi er forskjellige alle sammen.

  "De fleste har sett reklame for kjøtt, egg og melk hvor bilder av glade dyr gir inntrykk av at livet som produksjonsdyr er uproblematisk, eller hørt politikere fortelle at "i Norge har dyr det godt".  Men dyrene det er snakk om kan sjelden røre seg naturlig, de rammes av sykdommer på grunn av produksjonspresset og får utløp for svært lite av sine behov. Tror vi virkelig de opplever frihetsberøvelse, fysiske lidelser og monotont fangenskap som "et godt liv??" - NOAH

   

 • Publisert: 10.01.2017, 17:07
 • Kategori: Hjertesaker
 • 2 kommentarer
 • urettferdige kontraster

 • Publisert: 19.12.2016, 14:40
 • Kategori: Hjertesaker

 • I går som alle andre dager var jeg varm, trygg og glad. I går som alle andre dager, så hadde jeg klær, mat og et tak over hodet. Kjærlighet rundt meg, vin i glasset.. Gulljentene fra Norge tok gull igjen, og rundt om i de tusen hjem så hoppet glade normenn opp og ned i sofaene sine. I går glemte jeg å spise middag, fordi jeg allerede hadde spist både sjokolade og varme baguetter fra ovnen med Svenske kjøttboller i. Vi lagde brente mandler, vi lo og sølte på kjøkkenet - julefreden senker seg sakte men sikkert. I morgen skal jeg ta toget å besøke familien min som bare bor et par små timer unna. Jeg ønsker meg snø til jul, hvis ikke får man da ikke julestemning? Jeg ba mamma om å lage finnebiff, siden det er favoritten min. Kanskje mormor, storesøster og tantebarn stikker innom også. Så ler vi og spiser, mens vi varmer oss foran peisen. Vi er ikke en rik familie, men vi har ALT vi trenger.

  Jeg er så heldig, vi er så faens heldige. Vi er så heldige som bor her, vi vant livets lotteri. Vi har et system som funker, det er langt fra perfekt - men det funker til en viss grad. Vi skatter, vi klager på at vi skatter for mye.. At skatten går til "feil" ting og prioriteringer. Vi har en regjering som ikke er korrupt, som ikke går rundt å dreper folk i kaldt blod, som ikke torturerer eller voldtar - som ikke forsvarer handlingene sine med en vill og egenkomponert religion. Vi må ikke leve med lyden av bomber som droppes over landet vårt, byen vår, hjemmet vårt.  "Pass på! Influensabølgen kommer nå" Står det øverst på forsiden til VG.no, really? Skjer det ingen ting annet i verden, rundt oss, akkurat nå som kanskje er litt viktigere? Som kanskje julegaveshoppende-stressende-frotsende-juleborddrita-normenn burde lese før de setter seg ned med julekosen sin? Jeg kan ikke tenke på annet. Hvert femte minutt så popper bilder av blodige barn opp i hodet mitt, "Aleppo-barn". Hvem passer på at de skal få julekosen sin? Klart jeg vet at ikke alle feirer jul, men hvem skal lage finnebiff til dem, hvem kan de besøke med toget? Ingen.

  I går twittret barn og voksne fra Aleppo mens jeg så på håndballkamp. De sa farvel til verden, til livet.. Noen har blitt reddet - noen ikke. Noen har mistet foreldrene sine, hele familien sin, sett skolen bli bombet, sett sykehuser bli bombet. Barn ser blodige og døde barn hver eneste dag der nede.. De fryser, de sulter de er redde, noen har gitt opp. Ondskapen banker på døren hvert eneste minutt for dem. Her har vi "flaks" om vi møter onsdkapen én eneste gang før vi dør, av naturlige grunner.

  Vi rusher til kjøpesentere over hele Norge, vi er redde for at vi ikke har "kjøpt nok". Vi trenger ingenting! Vi har nok. Folk har dålig samvittighet (feks jeg), for at jeg ikke kan kjøpe dyrere gaver til folk - at jeg ikke kan kjøpe til flere. Jeg banner fordi jeg ikke fikk tatt en tatovering på bursdagen min, liksom.. Vi blir automatisk litt følelseslammet av å vokse opp i dette samfunnet, enten litt eller veldig egoistisk. Det vi ikke ser, det glemmer vi. Og det som er vondt, fælt og grusomt - det vil mange av oss, rett og slett ikke høre om. Jeg forstår dem også..  Vi skal selvfølgelig ikke avlyse jula, for det hadde jo tatt seg ut... Men, vi burde sette pris på hvert eneste sekund vi får tilbringe sammen med de vi er glade i og tenke på all den maten, varmen og hyggen vi kan frotse og boltre oss i på den store dagen, dagene før og dagene etter. Vi burde returnere gavene og sende pengene til Hellas og Syria isteden, men få kommer til å gjøre det. Jeg forstår det også. Jeg forstår så alt for mye.. Det gjør barna i Aleppo også.

  Vi har: Julegløgg, ribbe, surkål, pinnekjøtt, lutefisk, pepperkaker, brus, rent vann, øl, familie, kjærlighet, trygghet, varme, lys, seng, tak.
  De har: Tortur, voldt, drap, voldtekter, kidnapping, IS, bomber, gass, spiker, glasskår, blod, røyk, fordervelse, døde foreldre, skittent, ensomt.

  Vær så snill, hvis du har penger igjen etter julehandelen - gi dem til barna som trenger det sårt dette året. Tenk om det var våre barn? Ville du ikke at noen skulle hjulpet eller strekt ut en hånd til dine barn, etter du ble drept av en bombe? Det tror jeg.

   

 • Publisert: 19.12.2016, 14:40
 • Kategori: Hjertesaker
 • 1 kommentarer
 • ingen barn skal trenge å fryse

 • Publisert: 16.12.2016, 15:54
 • Kategori: Hjertesaker
 • 100% PURE NORWEGIAN WOOL ♥ NORDISKA

  God fredag kjære leser. Nå er det bare et par små dager til fjerde søndag i advendt! Jøssameg hvor tiden flyr, hvor blir den av? Når jeg var liten, og slik er det nok for alle - så gikk tiden MYE saktere, og ingenting gikk saktere enn desember og adventstiden i alle fall. Men nå, nå bare flyr måneden av sted før du har rukket å si; pepperkake. Uansett, neste uke fyker vi avgårde til Sverige og svigers for å feire jul, jeg gleder meg veldig til å oppleve den svenske jula! Tradisjonene og familien er nært og kjært også, så jeg kommer til å savne alt det mens jeg er der. Men nye opplevelser er gull verdt og godt for sjela! Hvem vet, neste år kommer kanskje hele familien og feirer jul med meg i Sverige - jeg skal jo flytte dit om bare fem-seks små måneder nå, tiden flyr. Selv om tiden bakser avgårde, og dagene smelter sammen som sandnøtter på tunga - så har jeg en indre ro nå som jeg ikke har følt på lenge. Jeg vet at kaoset banker på døren hvert øyeblikk eller om et par uker, men akkurat nå så nyter jeg bare livet. Å leve er herlig dere!

  Ullsokkene over var en gave fra mormor, 100% norsk ull - det skal man ikke ta for gitt i vinterkulda! I tilegg fikk jeg et par ekstremt fine tøffler, slike har jeg ønsket meg i en evighet! Tenk så heldig jeg er, som har en mormor som tenker på at jeg skal holde meg varm! Jeg får alltid varme gaver, jeg har alltid klær å ta på meg. Det er en ting vi lett tar for gitt her, tenk om vi plutselig befant oss på flukt - helt uten hjem og varme klær? Jeg tror ikke barna på flukt føler samme tidssluk som jeg føler, for dem er nok timene lange og kalde. Hvilken fremtid venter, kommer de seg igjennom vinteren? Man kan håpe. Det er lett å tenke "men hva kan jeg gjøre?" det vet vi alle. Men, med veldig lite av alt det vi har her - kan vi gjøre en utrolig stor forskjell for noen et helt annet sted. Vi kan faktisk gjøre forskjell på liv og død, et lite barneliv.  VI KAN HJELPE DEM!

  En flott dame jeg kjenner har funnet på en fantastisk idé. Hun har selv vært nede i Hellas og hjulpet til som frivillig, i år fikk hun ikke muligheten til å dra ned selv - men, selv om man ikke har muligheten til alt så kan man gjøre MYE alikevel. Elisabeth kjøpte 1 meter fleece, det kostet 60 KR. Av den meteren fikk hun 7 dresser i str 0-6 mnd. Disse skal sendes til en dame i Holmestrand som Lille julaften drar ned for å hjelpe. Hun har fått flere bidrag og er nå opp i 200 dresser som hun gjerne vil sende nedover. Vil du bidra med penger, eller kjenner du/har du hørt om noen som skal nedover? IKKE nøl med å si ifra. Har du en annen måte å hjelpe til på så bare si ifra, ingen barn skal trenge å sitte i så elendige forhold uten varme klær i det minste.

  VIL DU BIDRA MED FLERE DRESSER? VIPPS TIL: 95 88 19 06

  60 kr, det bruker man kanskje på en lunsj? tre kopper kaffe fra narvesen? En krone, to kroner, tre kroner det er veldig lite for oss. Jeg har ikke råd til så store og fine julegaver i år, men jeg sitter her i sofaen og er VARM. Mine siste 50 kr gikk til Elisabet's arbeid, og det er den viktigste og billigste gaven jeg har kjøpt i år! ♥ Del gjerne innlegget videre, eller fortell om det Elisabeth har startet - sammen kan vi hjelpe enda flere kalde små. ♥


  //Bilde: @e.l.i.s.a.b.e.t.h.m.o.e

   #flyktninghjelpen #hellas #athen #chios #hjelpbarna

 • Publisert: 16.12.2016, 15:54
 • Kategori: Hjertesaker
 • 1 kommentarer
 • jeg går heller naken

 • Publisert: 12.11.2016, 13:38
 • Kategori: Hjertesaker


 • NOAH's fakkeltog mot pels arrangeres i år for trettende år på rad, 26 steder over hele landet. Fakkeltoget har blitt Europas arrangement for pelsdyrene, hvor tusenvis av mennesker møter opp for å vise sin motstand for pelsdyroppdrett. Fakkeltoget er veldig viktig for å vise politikere hvor stor motstand det er i mot industrien, og hvor bred den motstanden er. I fakkeltoget møter det opp folk fra hele landet og i alle aldre, og appellantene representerer alt fra politiske partier til motebransjen. NOAH's fakkeltog mot pels gir et tydelig signal til politekerne om at vi ikke kommer til å gi oss før næringen er avviklet - det blir også lagt merke til av en rekke medier som hvert år dekker arrangementet, og på den måten åpner debatt for "næringen".

  Jeg vet ikke med deg, men jeg ville heller gått naken nå enn å ha på meg et torturert og innesperret lik. Man kunne like så godt sperret små babyer inne i bur, avlivet dem og brukt dem som hatt/krage - og vet du hvorfor? Dyrene på lik linje som babyer; har ingen stemme. Dyrene på lik linje som babyer; er helt uskyldige og forsvarsløse mot store mennesker. De er på helt lik linje: individer med følelser akkurat som oss. Jeg blir så lei meg, jeg blir så frustrert og kvalm hver gang jeg ser en pelskrage her i byen. Jeg så sikkert fem stykker på fem minutter i går, pluss en ekte pelsdusk på lua og en hel lue laget ut av pels. Her om dagen ble jeg spurt om vi hadde ekte pelspledd på jobb.. DERE STØTTER TORTUREN DIREKTE!!! Er dere virkelig ikke klar over det? Jeg har hørt det så mange ganger: "jeg støtter ikke næringen, jeg fikk den i gave." Newsflash: du representerer selve næringen når du sprader rundt offentlig slik, du viser at det er helt ok og innafor å putte ville dyr i knøttsmå bur, la de tygge på hverandre, la de få tvangsatferd, la de aldri se en skog eller et eneste tre igjen. Du støtter dette direkte, og det er helt sant! Det er på høy tid at dobbeltmoralistene kommer ut av skapet og blir med oss. Det er aldri for sent å snu folkens, det viktige er at du snur.

  Jeg forstår virkelig ikke hvorfor dette ikke avviklet enda. Vi har da aldri vært for tortur i dette landet, har vi? Vi trenger absolutt ikke pels lenger, da det finnes MANGE andre alternativer. Det er stygt og det er dyrt, det er ikke bra på noen som helst måte. Og hvis du synes pels er det peneste i verden, så finnes det så mye fake som ser helt ekte ut. Det er ikke 1930-tallet, det er 2016 og vi burde ha kommet mye lenger, for lenge siden. At politikerne ikke har gjort noe med dette, er like latterlig som at Donald Trump ikke tror på global oppvarming - dere er like dumme når dere lar vær av å gjøre noe.   

  MØT OPP PÅ YOUNGSTORGET I DAG KL 17:00:

  Ta med deg barna, bestemor og alle du kjenner. Dette er en gylden mulighet til å lære de små fra rett og galt, og de gamle i samme slengen. Ingen i min familie støtter denne industrien, ingen kjøper pels. I såfall, hadde de ikke væt min familie lenger. Det er så sterkt jeg føler om dette! Det er så sterkt alle burde føle om dette. Jeg skal selvfølgelig ikke gå naken i kveld, jeg skal kle på meg både superundertøy og flere lag - jeg trenger ingen pels for å holde meg 110% varm igjennom Oslo's gater. Håper du kommer, håper du tør å snu ♥

   

 • Publisert: 12.11.2016, 13:38
 • Kategori: Hjertesaker
 • 2 kommentarer
 • haters are losers

 • Publisert: 31.10.2016, 15:50
 • Kategori: Hjertesaker
 • Spol frem til 2:39 i videoen.

  Hør på hva han har å si om haters, det er så sant - alt sammen. Drar man andre ned, drar man seg selv ned i dragsuget også. Sårer man andre er man som regel såret selv. Han sier sannheten, vær så snill å ta den til deg - uansett om du er hateren eller offeret ♥

  (ps. resten av videoen er random og morsom, han er morsom!)


   

 • Publisert: 31.10.2016, 15:50
 • Kategori: Hjertesaker
 • 0 kommentarer
 • send en mail til statsministeren?

 • Publisert: 25.10.2016, 13:39
 • Kategori: Hjertesaker


 • ULVEN TRENGER DIN HJELP!
  BLI MED på denne e-postaksjonen.


  SEND E-POST til statsministeren og de parlamentariske lederne på Stortinget!
  Vidar Helgesen/Klima- og miljødepartementet behandler klagene på lisensfellingsvedtaket til rovviltnemndene i disse dager, og har fått MASSIV motstand fra folket, både innenlands og utenlands. Vi sier et RUNGENDE JA til ULV I NORSK NATUR og et MASSIVT NEI til utrydningspolitikken!


  Trykk HER for å bli med på e-postaksjonen! Det tar få minutter.

 • Publisert: 25.10.2016, 13:39
 • Kategori: Hjertesaker
 • 0 kommentarer
 • forsinket forbilde.

 • Publisert: 25.10.2016, 11:43
 • Kategori: Hjertesaker

 • Autumnskies ♥

  Og der var klokken elleve allerede? Jeg er tilbake i senga etter en runde på kjøkkenet og en tur i postkassa. Jeg venter og venter på boken til Sophie som skulle kommet på fredag, det har kanskje vært ellevill bestilling så min har havnet hos en annen ivrig fan? Nei, fysj. Det står i e-mailen at det er sendt for fem dager siden, hva gjør jeg? Betyr det en svett og nervøs telefon til posten eller tanum? Mygad jeg hater slikt. Men, gleder meg sykt til å lese boka! Den andre boken som jeg skrøt så av her forleden "Originals" har jeg ikke lest en eneste side til av, altså hva feiler det meg.. Jo, det skal jeg si deg; det går faen ikke an å konsentrere seg i denne byen lenger. Jeg er så mektig lei av bråk!

  Jeg satt meg tilbake i sengen i håp om å få litt ro og konsentrasjon, men da startert en motorsag rett utenfor balkongen - bare sånn for å understreke at "du bor fortsatt i Oslo!" om jeg gleder meg til å komme meg langt vekk herfra. Langt langt vekk! Fy faen så lei jeg er av denne byen nå, den har aldri vært mindre. Det er alt for mye mennesker her, og mennesker dere; det finnes så mange slemme mennesker i verden nå - helt sykt.

  For eksempel: På arrangementet til boksigneringen til Sophie er det noen som faktisk har klart å slenge dritt om henne og boken hennes - uten å ha lest den - altså folk er bare ute etter å trykke andre ned og slenge med leppa! Hva skjer med sjalusien, skaff dere et eget liv å slutt å hat på en 21 år gammel jente, bare fordi hun har silikonpupper betyr det ikke at hun er et dårlig menneske. Hun kan være et like bra forbilde uansett, så lenge du fokuserer på de tingene som du synes er bra. Hvis ikke du liker det, trenger du da å kommentere det? Den jenta er ikke med på å skape problemer, hun er med på å fikse dem; når hun bruker stemmen sin om dyrevelferd og flyktningkrisen? Er ikke det bra, er ikke det et godt forbilde? Desverre ser de sjalue bare det de ønsker å se.

  Sophie for president! Haha, heller det en Trump? Da hadde kanskje pelsdyrnæringen vært avviklet i alle fall, et poeng til henne og null til dagens politikere. Jeg blir helt ærlig _så_ provosert av å se mennesker kommentere nedlatene mot andre, uansett hvem det er. Må du bry deg? Kan du ikke la folk prøve og feile? Ikke alle vil leve et a4-liv og det synes jeg er fantastisk. Det er de menneskene som stikker seg litt ut, som tør å heve stemmen om urettferdighet, som tør å vise hva de kan: det er de jeg liker. Jeg har så vanskelig for å ikke svare på sånne kommentarer, forsvare de som blir mobbet. Er det dumt av meg, fyrer det nett-trollene mer opp? Jeg synes man kan informere om konsekvensene ved mobbing (som de da tydeligvis ikke tenker på?) så lenge man ikke synker ned til deres nivå, synes ikke du?

  Dette ble et rart innlegg, akkurat sånn jeg liker det.

  Kan du hjelpe meg med en viktig ting mens du er her inne? Signer DETTE  oppropet og del det videre på facebook med alle dine venner og familie. Vi trenger 150.000 underskrifter som vi kan levere til landbruksministeren på onsdag - STEM ET FORBUD MOT PELSOPPDRETT i Norge. Hopp et par innlegg lenger ned, hvis du ikke føler at du har nok informasjon; eller spør meg gjerne i kommentarfeltet eller på annielisticblogg@gmail.com

  Takk som fan, og ha en fin dag! ♥

 • Publisert: 25.10.2016, 11:43
 • Kategori: Hjertesaker
 • 2 kommentarer
 • trenger man virkelig å si noe?

 • Publisert: 21.10.2016, 21:44
 • Kategori: Hjertesaker
 • //Foto: Mattilsynet hos minkdyroppdretter i Rogaland

  Selvølgelig bidrar du til det her hvis du eier en pelskåpe/krage/jakke you name it. Er kåpa verdt mye? Så mye at du synes bildene over er helt ok? At man i det hele tatt skal trenge å si noe om det her!? Jeg synes det er helt sykt. At folk fortsatt velger en jakke med pelskrage på, er for meg helt ubegripelig! At du kan stå som menneske i år 2016 å ikke ha utviklet nok medlidenhet til å velge jakken uten, det strider mot alt som er menneskelig og alt som er naturlig. For ja, pels er ikke lenger naturlig for oss - vi trenger det ikke! Utvikling og fremgang er naturlig, det her er langt i fra ok på noen som helst måte... Dere som tillater dette, støtter dette og driver med dette; hvem er dere? Hva er dere?

  Ikke mennesker, det er helt sikkert.
  Si hva dere vil, det her er helt facka! Hvem faen klarer å holde seg saklig når det kommer til slike ting. DET KOKER INNVENDIG! Les mer HER.


   

 • Publisert: 21.10.2016, 21:44
 • Kategori: Hjertesaker
 • 1 kommentarer
 • møt opp på stortinget!

 • Publisert: 15.10.2016, 09:57
 • Kategori: Hjertesaker
 • Hei ♥

  For de som følger meg så er det nok ingen stor overraskelse hva jeg skal skrive om nå; ulven, la den leve! Jeg vet ikke hvor mange ulver de har rukket å skyte den siste uka - håper det er null! Men i dag har vi en mulighet til å si hva vi mener, og demonstrere mot denne utrydningspolitikken som pågår akkurat nå. Vet du lite om saken? Da kan du lese "landet som hatet sin egen natur" og "#ulvensdag" der jeg har skrevet mer utdypende.  MØT OPP PÅ STORTINGET KL 14:00 i dag! Her kommer litt info fra arrangementet som du kan finne på facebook.

  STORTINGET VIL UTRYDDE ULVEN!
  - Fra 1. oktober 2016 og utover vinteren kan 47 ulver drepes!
  - 13 ulver utenfor ulvesonen og 24 innenfor
  + 10 til på lisensfelling andre steder i Norge!!
  Det betyr skyting av hele stabile ulvefamilier som Letjenna - en familie som aldri har tatt sau. Hele flokker skal utryddes med Stortingets velsignelse.
  Er du ikke enig? MØT OPP på massemønstringen for ulv!

  Ta med deg venner, familie og kolleger.
  Sammen skal vi vise at vi ikke aksepterer Stortingets og regjeringas utrydningspolitikk.

  ARRANGØR:
  Ulvens Dag er ingen organisasjon. Vi er fire privatpersoner som innehar et brennende engasjement for ulven og naturen.

  - Vi vil ha en livskraftig ulvebestand i et komplett økosystem!
  - Vi krever at politikerne og myndighetene stopper den pågående masseslakten NÅ!
  - Forvaltningen av ulv og andre rovdyr må baseres på oppdatert fagkunnskap

  ULVEN TRENGER DEG!

  Vi har mottatt flere forespørsler fra ulvevenner som ikke kan delta på massemønstringen, men som ønsker å bidra økonomisk. Penger trengs til diverse i forkant og underveis, og vi setter stor pris på slik hjelp! Ingen beløp er for små.

  Tusen takk for støtten!
  Kontonummer: 1208.83.55561
  Du kan også bidra via MobilePay: 908 88 676

   

 • Publisert: 15.10.2016, 09:57
 • Kategori: Hjertesaker
 • 0 kommentarer
 • #ulvensdag

 • Publisert: 03.10.2016, 09:39
 • Kategori: Hjertesaker
 • Rettelse: Det bikker snart 59.000 underskrifter på oppropet: JA TIL ULV I NORSK NATUR! NEI TIL STORTINGETS UTRYDDNINGSPOLITIKK. Og lørdag 15. oktober klokken 14:00 oppfordrer jeg ALLE til å stille opp på plassen utenfor stortinget her i Oslo for å vise dem hva vi mener om denne forferdelige avgjørelsen, du kan melde deg på eventet HER. Ta med venner og familie og vis at du bryr deg om de norske ulvene. Les innlegget under for utdypende informasjon! Jeg oppforder alle jeg kjenner og ikke kjenner til å gå ut å gjøre noe viktig for norsk natur denne dagen -  vi sees der! ♥

  Du kan også vise din støtte ved å legge ut en selfie av deg selv på instagram meed #ulvensdag. I en kommentar under kan du lime inn denne teksten: Lend your face to #ulvensdag 15.10.2016. Simply hashtag a selfie and join tens of thousands resisting the massive culling of #Norwegian #wolves

   
   

 • Publisert: 03.10.2016, 09:39
 • Kategori: Hjertesaker
 • 0 kommentarer
 • "landet som hatet sin egen natur"

 • Publisert: 02.10.2016, 14:27
 • Kategori: Hjertesaker
 • "Det er pinlig å være norsk" - Nina Jensen WWF  Jeg legger ansiktet i hendene og sier meg enig. For en forjævlig avgjørelse dette er for landet vårt, for naturen vår og de fantastiske få rovdyra vi har igjen her til lands. Hvem er dere til å springe rundt å leke "gud"?

  I går startet ulvejakten. I første omgang kan 15 ulver måtte bøte med livet, fordi? Og ikke nok med det, det skal kunne felles opp til 47 ulver!? 47 ulver.. Har dere gått helt fra vettet? Det internasjonale miljøet av dyrevenner sitter å rister på hodet av hvordan Norge forvalter sin natur - det er til å spy av. Jeg har så mye stygt jeg vil si akkurat nå, jeg skal prøve å holde det til et minimum.

  Det er ikke bare jeg som reagerer med andre ord, folk har skrevet under på kampanjer og engasjert seg. Det har kommet inn 75.000 signaturer, og det er ikke bare innenlands fra de kommer. Det er mange, men jeg synes fortsatt det er alt for lite? Tross dette, så startet altså massakeren i går. Ja for det er jo helt på trynet, er det ikke?

  Vi har hørt historier om gråbein som har angrepet hunder og spist sauer, ja det er trist uansett hvilket dyr som dør. Men jeg ser det slik; skaffer du deg gårdsdyr/husdyr så er det ditt ansvar å sørge for dyrets sikkerhet, er du ikke enig? Velger du å bure inne en hel hau med sauer, ja da kan du fader i meg stå å gjete dem også. Du kan sette opp høye gjerder og gjøre en liten innsats for å passe på disse dyra du har valgt å skaffe deg. Ulvene var her lenge før vi bestemte oss for å ha husdyr, og de har like stor rett til å være her den dag i dag. Vi er ikke "gud"! Alt vi har gjort for å "hjelpe" naturen, har bare ødelagt den mer og mer.. Når skal landets styreformer skjønne dette? Hvem er disse folkene egentlig, som sitter å peker på ulven og sier "drep den".. Ikke bra mennesker i alle fall, det skal jeg love deg.

  Det er ikke menigen at mennesket skal styre alt og bestemme alt, det er en så ektremt selvdestruerende atferd og jeg er så sjokkert over at den oppførselen er så utbredt som den er, og spesielt her i dette landet. Vi er veldig flinke til å peke med fingeren og finne andres feil, men når skal vi se oss selv i speilet og skjønne at vi er hardbarka dobbeltmoralister og helt ute å sykle på flere områder?  Ulven er hundens stamfar. En ulv kan få avkom med en hund, de fleste sauebønder har hunder - mange av de hater og frykter ulven. I historier og lignende blir ulvens karakter som regel fremstilt som ondskapsfull og farlig. Det er jakten på ulven som får dem til å trekke mot folk og fe, for ulven er et flokkdyr og dreper i flokk - men, det blir ganske vanskelig når det ikke finnes nok ulv innenfor landegrensene til å lage ordnetlige flokker med rangeringer og ledere.

  Flokken samarbeider om jakten, noe som gjør det enklere å felle store byttedyr som elg, regn og rådyr - som egentlig er ulvens hovedføde. På sommerne spiser de mye smågnagere, og fortsatt elg. To ulver er ikke en flokk på samme måte og kan ikke felle like store dyr, dermed blir de desperate og trekker mot sivilisasjonen for å finne mat. Alle dyr må ha mat for å leve, det vet vi jo. Så det er deres egen skyld at dette skjer - dere som har bestemt av vi skal myrde dette flotte dyret. Unskyldningene og "skrekkhistoriene" om ulven er bare noe de gjemmer seg bak. Latskap, latskap og feighet! Jeg blir så oppgitt, er det så forbanna vaskelig å få inn i hjernen?

  Hva skal vi gjøre for å få sauebønder og drepeglade jegere til å forstå dette? Politikere og andre personer med makt, alle gjemmer seg bak unskyldninger og skvalder - det er piss fra ende til annen folkens! Hvordan tror du det hadde gått for turismen i Norge om det fantes mer ulv her? Blir en katt spist av en ulv så er det helvette løs "kunne ligsågodt vært et spedbarn". Ja, hvis spedbarnet ditt driver å tusler rundt i skogen alene.. Så ja, da kunne det jo like godt vært et spedbarn.

  Vi er livredde for rovdyr her virker det som. Jeg har bodd i Norge i hele mitt liv, og mesteparten av den tiden på landet og på bondegård. JEG HAR ALDRI SETT EN ENESTE ULV! Det er forferdelig trist, og ikke naturlig. Har aldri sett en jerv eller bjørn heller, for den saks skyld. Et par grevlinger, ekorn og en rev her og der, men aldri en ulv. De plager ikke mennesker og husdyr hvis ikke de må, gi dem et valg - gi dem en sjanse til det de egentlig har førsteretten på.

  Det finnes ingen pålitelig dokumentasjon på at mennesker har blitt drept av ulv i Norge, faktisk så finnes det ingen dokumentasjon på at noen har blitt drept av ulv siden år 1948, i Romiania. Det har også forekommet i Russland at ulver har drept mennesker, men disse er saker der dyret har vært smittet med hundegalskap eller hatt en annen avvikende atferd. Altså litt som drapsmenn og kvinner; individer. Skyter vi alle menneskene i verden fordi noen få er skrudd sammen på den måten? Nei. Selv i de områdene der drapene skjedde, har det vært allminnelig oppfatning at en normal ulv ikke angriper mennesker.

  Det er også utrolig viktig å understreke at heller ikke de store ulveinnvasjonene i Finnland eller Russlad på 60 og 70 - tallet førte til drap av mennesker. Dessuten finnes det ikke et eksempel på ulv som har drept mennesker i Nord Amerika, enda bestranden der er på titusener av dyr.  Jeg husker det var krise med ulven da jeg var liten. Mamma snakket ofte om hvor få ulver det var i Norge og hvor trist det var, de var på nippen til utryddelse og hadde derfor blitt fredet. Nå skal vi igjen ta fatt på runddansen dere, vi lærte tydeligvis ikke en dritt sist gang. Hva skal man gjøre med dette, hvor må jeg stille opp? Hvem skal ta ansvaret for dette, hvem vil stå bak at vi ødelegger vår egen fauna - VÅRT EGET LAND. Det er ikke Norge uten ulv, det er ikke norge uten sauebønder, det er tydeligvis ikke Norge uten feighet, latskap og dobbeltmoral heller.

  Jeg håper så inderlig at ulven tar deg, før du rekker å skyte den.

   

   

   

 • Publisert: 02.10.2016, 14:27
 • Kategori: Hjertesaker
 • 2 kommentarer
 • to små søtinger

 • Publisert: 29.09.2016, 18:58
 • Kategori: Hjertesaker • I'TS SO FLUFFY I'M GONNA DIE! ♥

  Disse to søtingene bor hos oss frem til neste fredag, og du kan tro vi er i himmelen her hjemme. Vi er ganske enige om at hunder er bedre enn mennesker, og definitivt mye bedre enn små bebiser. Så mye mindre styr, så mye kjærlighet og bare glede fra snute til svans hele dagen lang. Det er utfordene med hunder også, men all gleden man får ut av det er verdt hver eneste oppoverbakke. Så koselig å komme hjem fra jobb til to superglade pelsdotter! De hoppet seriøst av glede i fem minutter og overøste meg med kjærlighet, haha. ♥ Jeg gruer meg til mammaen kommer for å hente dem igjen, alltid trist. Snart kommer vel dagen da vi kan skaffe oss egen hund også, men rasene vi ser på behøver mye mer plass og skog enn det vi har her akkurat nå. Neste høst kanskje, vi får se!

  Nå skal vi kose oss med hockey, burger og en lang luftetur før vi tar kvelden!   

   

 • Publisert: 29.09.2016, 18:58
 • Kategori: Hjertesaker
 • 5 kommentarer
 • se hvem jeg møtte i dag!

 • Publisert: 14.09.2016, 17:40
 • Kategori: Hjertesaker
 • Herregud jeg smiler enda fra øre til øre her jeg sitter.


  KRISTIN "STYLECONNECTION" GJELSVIK! ♥

   

  Så, dette skjedde! Jeg møtte mitt aller aller største forbilde i dag, jepp - og ho var drit koselig på ekte også akkurat slik jeg trodde! Hvor mange kan si at de har møtt sitt største forbilde, hæ? Jeg er så sykt heldig, og har smilt hele dagen. Plutselig stod jeg foran henne og sa at jeg var starstruck, før jeg visste ordet av det hadde jeg fått en klem og tatt tre selfies med verdens råeste dame, i tilegg slo hun av en liten prat i kassen før hun tuslet avgårde med to fargerike puter, akkurat slik vi kjenner henne - ekte og æril. Så deilig å møte noen med et kjent ansikt som faktisk oppfører seg helt normalt, er veldig hyggelig og jordnær. Nei, for et flott kvinnfolk. Hvis du ikke skjønte det, så er jeg fortsatt i sjokk. Kristin snekra foresten sammen en knakanes bra video her om dagen, som jeg synes du burde se HER. Ekstremt viktig tema, som angår oss nesten alle! Vi har nådd bunnen.

  Skjedde det, er du serr? Jeg er så happy.

  Nå skal jeg redigere noen bilder for jobben, og resten av bildene jeg tok nede ved elven her om dagen - skal prøve å få postet det i løpet av kvelden! Sååå, ja vi blogges da. ♥

 • Publisert: 14.09.2016, 17:40
 • Kategori: Hjertesaker
 • 5 kommentarer
 • dyrene har ingen stemme, nå trenger de din!

 • Publisert: 09.06.2016, 18:35
 • Kategori: Hjertesaker
 • Dere har kanskje hørt om hundefestevalen i Yulin?  I Kina spiser de hund.

  Hvert år blir flere hundre tusen hunder torturert, kokt levende, brent levende, drept og spist på denne GROTESKE festivalen. Jo mer tortur, stress og lidelse man påfører dyret før det bli drept - jo bedre smaker kjøttet, sies det. Jeg beklager virkelig at dere må se disse bildene - men, det virker som om det er det eneste som får menneskers øyne opp. Hvordan disse menneskene tenker, eller om de tenker i det hele tatt - vet jeg ikke. Måten disse dyrene blir behandlet på får det til å gå kaldt ned over ryggen min. At ikke disse menneskene får samme konsekvenser som IS får, det skjønner ikke jeg. Jeg har ALLTID satt menneskers og dyrs følelser og viktighet likt, et hundeliv er like dyrebart som et menneskeliv. INGEN fortjener å føle slik smerte, slik redsel og dø på en så unaturlig måte. Jeg blir så kvalm, jeg vet ikke hva jeg skal si..

  DETTE SKJER FOLKENS, OG VI KAN GJØRE NOE MED DET!

  Skriv under på DENNE, og del den med alle du kjenner - fortell det til alle og vis det til alle, sammen kan vi stoppe dette! Jo fler signaturer jo større sjanse er det for at dette kan se en ende, og 200.000 hunder eller mer kan beholde livet i år. Jeg er desperat, dette kan ikke skje igjen. STOPP YULIN 2016. Dyrene har ingen stemme, nå trenger de din!

  For meg er dette like jævlig som tortur av barn og konemishandling, et liv er et liv.  Tårene triller, og kvalmen bygger seg opp mens jeg skriver dette innlegget. Håper jeg kan påvirke deg til å bruke to minutter av din tid på noe viktig! DETTE ER MYE VIKTIGERE ENN NYE PUPPER OG FINT HÅR FOLKENS, DETTE ER VIRKELIGHETEN! Jeg oppfordrer ALLE bloggere der ute til å skrive om dette, spesielt dere på topplisten som påvirker mest!

      

 • Publisert: 09.06.2016, 18:35
 • Kategori: Hjertesaker
 • 3 kommentarer
 • noen kaller det underholdning..

 • Publisert: 17.04.2016, 15:40
 • Kategori: Hjertesaker
 • Det du ser på sikus er en fasade, det ligger så mye bak det du ser.. Så mye du kanskje ikke vet, og om du visste det - ville du da støttet sirkus som bruker dyr i showene sine?   

  Hva sirkus fratar dyrene (Kilde:NOAH):

  - Bevegelsesfriheten er svært begrenset i sirkus. Med over 100 reisedøgn på en sesong, tilbringer dyrene mye av sin tid i transportvognene. På sirkusplassen står kameler, lamaer og hester i trange innhegninger eller fastbundet. Ofte blir mindre dyr som katter, hunder og fugler holdt i bur.

  - Naturlig atferd er det ikke plass til innenfor sirkusets rammer. Hester kan ikke løpe i flokk, kameler kan ikke vandre, lamaer har ingen fjell å klatre i. Øvelsene som gjøres i manesjen kan ikke erstatte muligheten for naturlig lek og utfoldelse.

  - Sosial atferd er viktig for alle flokkdyr. Men da ikke sirkuslivet gir plass til naturlig atferd, kan heller ikke dyrs sosiale behov bli tillfredstilt.

  - Naturlig miljø for kameler er steppelandskap, lamaer liker seg best i fjellene, hester trenger sletter og enger, hunder elsker å være ute i naturen og de fleste katter oppsøker busker, gress og trær så fort de får sjansen. Parkeringsplasser, transportvogner og manesje er et dårlig erstatning for alt naturen kan tilby.

  NOAH har arbeidet for dyrefrie sirkus i snart 25 år, og bruk av sirkusdyr har stadig blitt mer omdiskutert. Faginsatser i Norge ønsker nå et forbud mot elefanter. Flere sirkus, som arnardo i år , velger bort elefanter. Men hensynet burde ikke stoppe med elefantene. Sirkuset fratar alle dyrene mye av det som er viktig for dem. Det er viktig at vi boikotter sirkus med dyr, og ikke ser på lidelse som underholdning. Vi mennesker har makt til å gjøre hva vi vil med dyrene, men vi har INGEN rett til det.. Absolutt ingen! 

  Tenk over det, hva gjør en kamel på en parkeringsplass i asfaltjungelen Oslo? Er det normal atferd for en hest å hoppe igjennom brennende sirkler og stå fastlåst 100 dager i året? Tror dere virkelig dyrene nyter av denne tilværelsen? Det kan jeg love deg med hele mitt hjerte, at de ikke gjør. Det er flere grunner til at det er ulovelig å eie visse eksotiske dyr i Norge, og en av de grunnene er at de rett og slett ikke hører hjemme her. Noen dyr hører hjemme på slettene, noen i jungelen - men ingen dyr, ingen - hører hjemme på et sirkus, eller i en transportvogn.

  Jeg håper at du tar avstand, og lærer barna dine at dyr og sirkus ikke hører sammen.

  Hvis du er enig, så legg igjen en kommentar, del med dine venner eller trykk på "liker" knappen under innlegget.

   

 • Publisert: 17.04.2016, 15:40
 • Kategori: Hjertesaker
 • 0 kommentarer