hits

Annie

annielistic.blogg.no

sympatiserer ikke med narkomane

 • Publisert: 13.04.2017, 14:27
 • Kategori: Sterke meninger
 • Jeg leste akkurat noe som gjorde meg fryktelig provosert, noe jeg ofte leser om og ser på tv..

  Folk kan mene hva de vil om hva de vil, det er sånn verden fungerer - det er slik ytringsfriheten fungerer - men, det å rakke ned på andre fordi de ikke har sympati for narkomane eller alkoholiserte mennesker er for meg helt bak mål. Kommer du med slike uttalelser så har du nok ALDRI måttet bo med en rusmisbruker? Du har nok aldri opplevd å få hjertet ditt revet i stykker flere ganger i oppveksten, av din rusavhengige pappa? Hvem er det egentlig synd på, den rusavhengige eller familiene rundt?


  //Bilde: aftenposten

  For slik er det nemlig; at alle har et valg. ALLE HAR ET VALG! Jeg hadde en til tider helt forjævlig oppvekst på grunn av en rusa far som banket opp de han kunne for å få rusen sin. Du ser ikke meg gå på plata i dag med en sprøyte i armen? Nei, fordi alle har et valg og jeg har lært av de feilene jeg har sett andre har gjort i min oppvekst. Velger du å gi opp ditt eget liv for et liv med rus, så er det helt og holdent opp til deg selv. Velger du å lukke øynene for hva livet egentlig er, så er det ditt eget valg.

  Narkotika er egoistisk, så lenge det går ut over andre enn deg selv. Sitter du i et mørkt rom og ruser deg uten at noen andre får med seg at du stikker en sprøyte med heroin i armen, så er det vel helt greit.. Men, slik er det vel ganske sjeldent!? Det starter som regel med at familien får kjenne det på kroppen, at det går så langt at de rundt den rusavhengige ikke orker mer. Og det er vondt for familien og vennene lenge etter "de har sluppet taket" på personen som ruser seg. Den rusavhengige kan jo bare sette et nytt skudd og drifte bort i rusen sin, mens de rundt prøver gang på gang å få de på rett vei igjen. Hjerteskjærende og skuffende, sjanser på sjanser - til slutt må man prioritere sitt eget liv før de som har gitt opp.

  Så ikke bli forbannet på de som ikke kjøper =Oslo, ikke se ned på de som ikke sympatiserer med narkomane uteliggere.. De har kanskje en helt annen erfaring enn det du har. Det er fint at folk vil jobbe i rusomsorgen, at "petter uteligger" gjør det han gjør, at folk vil hjelpe disse menneskene som har valgt å kjøre livet sitt i dass, disse "svake" menneskene - men ikke forvent at folk som har levd tett oppå det i oppveksten skal gjøre det samme. Alle har en historie, ikke bare de rusavhengige.

 • Publisert: 13.04.2017, 14:27
 • Kategori: Sterke meninger
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Fay

  13.04.2017 kl.19:56

  Er så enig i at man ikke kan forvente av alle at de skal være en Petter uteligger, Kjøpe =Oslo osv. For alle har forskjellige historier og assosiasjoner til målgruppen. Men det å basere rusmisbrukeres historie på er VALG, det er feil. Ytterst sjelden handler det å være rusavhengig om et valg. For mange ja, så var første gangen et valg. Og for andre ikke. Men det omstendighetene rundt det "valget" kjenner ingen til. Ingen tenker første gangen de ruser seg at de skal kjøre livet sitt i grus. Når man er rusavhengig handler 90% av livet ditt om rus. Familie og venner blir glemt, deltakelse i samfunnet blir glemt.. men det er en del av sykdommen. Ikke alltid et valg! Men jeg forstår så godt at pårørende lett kan tenke at den enkelte rusavhengige er en dritt, fordi de "valgte" rusen, og de oppførte seg som noen jævla egoistiske drittsekker.. for det er de ofte. Men det er en del av rusen og sykdommen det også. Og som oftest når de har kommet seg ut av rusen - viser de fleste en bedre side av seg selv:) når de får fatt i virkeligheten igjen. I jobben min, som Ruskonsulent - møter jeg så utrolig mange flotte mennesker - som vil ut av rusen. Jeg møter også de egoistiske drittsekkene - men de er fremdeles i aktiv rus. Det finnes alltid et menneske bak rusen. Men allikevel, rettferdiggjør ikke det deres vanvittig dårlige handlinger. Det jeg skal frem til er bare at det er så mange aspekter ved en rusavhengis liv. Å mange av de er noen av de tøffeste menneskene jeg noen gang har møtt:) men, som jeg innledet med - så forstår jeg også ditt syn på det Annie😘 Love

  annielistic

  13.04.2017 kl.20:32

  Fay: det er de egoistiske drittsekkene jeg prater om og har vært borte i, de som har hatt et valg og ikke en sykdom. Men du forstår hva jeg mener, så det er bra ;) bra at det finnes folk som du som kan jobbe med disse menneskene.

  Love.

  Skriv en ny kommentar