hits

Annie

annielistic.blogg.no

snart flytter vi til Sverige

 • Publisert: 10.04.2017, 16:24
 • Kategori: Dagbok
 • Våren er i full gang føler jeg. Det er så deilig å slippe å fryse av seg nesetippen på vei til jobb, slippe de femhundre lagene med klær, og snø i halsen - nå er det lysere tider både fysisk og psykisk. Det er heller ikke lenge igjen til jeg fytter ut av storbyen og langt opp i Sverige, jeg teller ned dagene med sommerfugler i magen.

  Sundsvall heter byen jeg flytter til, og det blir en stor kontrast til Oslo som har vært mitt hjem de siste seks årene. Sundsvall er en by i Västernorrlands län i landskapet Medelpad i Sverige. I 2010 hadde tettstedet Sundsvall 50 712 innbyggere, mens hele kommunen hadde 96 074 innbyggere i 2011. I Oslo bodde det 666 759 stykker i 2012.. Haha, jeg tipper innbyggertallet har steget ganske kraftig i løpet av de siste årene også.

  Jeg er jo egentlig fra "bygda" om man kan si det slik. Jeg har bodd på de mest øde plassene i Rauland, Ulefoss, Sandefjord og Larvik. Jeg har bodd på gård med kuer, hester, griser, kaniner, bikkjer og høner. Hestejente har jeg vært, og man skal ikke se bort i fra at det blir hestejente av meg i fremtiden også - hunder blir det uansett garantert mye av i mitt hus.

  Når jeg flyttet hit til hovedstaden hadde jeg et STORT behov for bylivet og sosialisering ,gjerne med en hel gjeng i slengen. Nå er jeg en annen, bygdejenta har kommet mer frem og skogen lokker mer og mer. Men, jeg kommer nok aldri til å flytte tilbake dit jeg kom fra! Sandefjord/Larvik er "brukt opp" for min del - jeg er fortsatt en rastløs sjel, jeg liker å flytte på meg, jeg liker eventyr, og jeg ELSKER stillheten. Nå er jeg en ensom kråke, jeg flyr gjerne rundt med mine egne tanker i flere timer foran et bål i skogen.

  Det er vanskelig å forestille seg hvordan livet blir i "lille" Sundsvall, der du kan gå igjennom sentrum på rundt ti minutter. Jeg gleder meg til livet ved sjøen når vi besøker sviger's fantastiske pærle ved havet, båtturer i fjorden og lukten av grantrær. Jeg gruer meg litt til jobbsituasjonen, da jeg ikke har sikret meg noe som helst enda. Men, jeg hadde verken jobb eller leilighet da jeg pakket en baggen, slang den i bilen og flyttet til Oslo over natten - slike ting ordner seg alltid, det tror jeg på. Spontaniteten lenge leve! Nå har vi uansett et sted å bo, og der koster det under halvparten så mye som der vi bor nå. Penger er spart til minst fire måneder i husleie, og jeg skal nok klare å spare til et par måneder til før vi flytter. Det er greit å ha et lite sikerhetsnett, er ikke bare bare å skaffe seg jobb som normann i Sverige, vil jeg tro.

  Kommer jeg til å få meg venner? Uansett så kommer jeg til å savne de jeg har her, så jeg håper de vil komme ofte på besøk. En liten flytur unna er jeg, eller en koselig litta togtur på åtte timer. Jeg er utrolig dårlig på å reise hjem... Skal prøve å bli mye bedre på det nå som jeg flytter så langt unna. Blablabla, ja dette blir spennende! Jeg gleder meg veldig, litt skrekkblandet fryd kan man kanskje kalle det? Men mest fryd, det er helt sikkert. ♥

  Håper du koser deg på fjellet i påskesolen, eller kanskje du koser deg med bypåske i år? Gleder meg til et par dagers fri, jeg skal jobbe frem til onsdag og på påskeaften - sånn er det når man skal spare penger, kjedelig - men det lønner seg. GOD MANDAG! ♥

   

   

 • Publisert: 10.04.2017, 16:24
 • Kategori: Dagbok
 • 1 kommentarer
 • Én kommentar

  Victoria Larsen

  10.04.2017 kl.17:31

  Så spennende! :D

  Skriv en ny kommentar