hits

Annie

annielistic.blogg.no

nytelsessyk

 • Publisert: 19.03.2017, 15:26
 • Kategori: Dagbok
 • Du vet den følelsen du får når du fryser som faen, følelsen av å tryne femti ganger etter hverandre på langrennski med staver til alle kanter og snø i trusa? Når du bærer tre stappfulle bæreposer i hver hånd, og skuldrene skriker etter nåde? Den følelsen er ikke morsom. Jeg har ofte den følelsen, følelsen av at ingenting er som jeg vil og at alt er vanskelig.. Hver gang jeg gjør noe jeg ikke egentlig har lyst til eller noe jeg egentlig ikke brenner for så dukker den følelsen opp og tar over hele kroppen min. Og jeg brenner ikke for så mye av det jeg gjør i hverdagen - bortsett fra å skrive og å høre på musikk.  Ikke alle er skapt for en 9-16 jobb, ikke alle er gira på å ta en lang utdannelse eller å skaffe seg barn og stasjonsvogn. Ikke alle er som "alle andre" og det er helt greit. Ikke alle elsker fester og det sosiale livet hver eneste dag, noen liker sitt eget selskap og tanker best innerst inne og det betyr ikke at man er egoistisk, kynisk eller at man ikke bryr seg om andre mennesker. Det er helt greit!

  I dag gikk jeg nedover gaten alene med solen i ansiktet og austaliensk hiphop på ørene, den dumme drittfølelsen var ikke i nærheten av kroppen min, jeg slappet helt av og bare var. Hadde jeg jobbet med noe jeg brenner for, så kunne jeg godt jobbet 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, 365 dager i året. Og det skal jeg strebe etter så lenge jeg lever, følelsen av å ikke føle meg tvunget til det jeg gjør hver eneste dag.

  Verden kan gå under i morgen, og alikevel skur vi på vekkeklokka hver eneste kveld og tvinger oss opp hver eneste morgen. Vi kaster bort tiden på ting vi egentlig ikke vil gjøre, når vi lever på lånt tid allerede. Hvorfor er det slik? Hva streber vi etter, hva driver vi med? Jeg tenker på slike ting hele tiden. Det er helt greit å like det man liker, kanskje noen elsker å stå opp tidlig å dra på den samme gamle kontor eller butikkjobben, det er helt greit. Så lenge DU er lykkelig.

  Jeg er nytelsessyk, det har jeg alltid vært. Jeg er en livsnyter i ubalanse, systemet fungerer ikke for meg - jeg liker det rett og slett ikke. Frihet, det eksisterer ikke her. Her regjerer forventninger og press, man skal være på en viss måte selv om visse påstår at janteloven er død. Man er fri til å være den man vil være? Nei, det finnes lover og rettningslinjer for hver minste lille ting - man må be om tilatelse eller søke om alt. Jeg synes det er vanskelig å tilpasse meg. Jeg vil ikke tilpasse meg, hver fiber i kroppen stritter i mot. Hver gang jeg tar til takke med den situasjonen jeg er i, så blir jeg dypt skuffet av meg selv etterpå.

  "Hva vil du gjøre?" Spørsmålet tygger på hjernecellene mine; jeg vet ikke, jeg vil ikke gjøre en dritt. De tingene jeg vil gjøre, endrer seg hver eneste dag og noen ganger hvert eneste sekund. Jeg vil reise, jeg vil spille et instrument, jeg vil danse og jeg vil skrive tekster, musikk og bøker, kanskje jeg vil stå på en scene foran titusenvis av mennsker, eller kanskje jeg vil surfe på en ensom bølge. Jeg vil være uavhengig av andre mennesker for å skape min egen lykke, men det funker ikke - man trenger andre mennesker hvis man skal kunne tjene penger. Uten penger kan man gjøre svært få ting... Frihet? Nei, det eksisterer ikke her. Er det pengene som har blitt vår frihet?

  Men det er helt greit å tenke sånn, det er helt greit å ville slike ting. Det er helt greit å strebe etter frihet og uavhengighet, det er helt greit å være menneske. Sola skinner og livet er hærlig, det er søndag og man er fri til å gjøre de tingene man har lyst til så lenge man har tid og råd. Grensene eksisterer alltid, og jeg hater de grensene.

  Men i dag er jeg glad, i dag har jeg motivasjon. En dag skal jeg finne ut av det, en dag.

 • Publisert: 19.03.2017, 15:26
 • Kategori: Dagbok
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Victoria Larsen

  19.03.2017 kl.15:44

  Jeg ønsker deg en flott søndag :-)

  Camilla!

  19.03.2017 kl.20:46

  Amen🙌🏻

  Skriv en ny kommentar